Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky chtěla bych jsem se na něco zeptat, ale asi to blbě vyzní na co je dobrá stimulace, když ovulaci mám sama od sebe? a je lepší když budu brát clostil 1-0-1 když jsem před IUI brala 1-0-0?a povedlo se některé s vás při stimulaci otěhotnět? a za jak dlouho?
a třebas měla někdo s vás prosím něco v krvi obráceně a kvůli toho nemohla otěhotnět a byla tam šance jednině přes IVF a stejně se podařilo jen ze stimulací?
dneska jsem se právě dozvěděla, že mám něco v krvi obráceně a kvůli toho nemůžu otěhotnět a tak doktor mi řekl, že jedině IVF anebo jestli chci tak tam je možnost se stimulací otěhotnět, ale že budu muset brát clostil 6-9 měsíců a potom se podaří.
děkuji moc
@milena13 tak dulezity je clostit bys nemela brat vic jak sest mesicu a jestli mas neco s krvi tak bysi na to mela brat leky nejlip se nechat poradne vysetrit na imunologii a tam ti doporuci i leky
Taky se mi nezdá brát clostyllbegyt tak dlouho, max. užívání je 6 měsíců. Pokud máš něco s krví, určitě bych si zjistila více, popř. jiné testy. Stimulace před IUI mi zabrala, folikul rostl, ale IUI se nezadařilo.
Něco s krví je široký pojem, ale nepodceňovala bych to a fakt si zjistila více ![]()
@kačka121 děkuji moc.no právě jsem se včera bavila s mým gynekologem, že clostil můžu brát tak nanejvýš 6 měsíců a že 2 měsíce jsem ho brala před IUI a, že déle se brát nemůže protože způsobuje rakovinu a doktor mi řekl, že prý to není pravda a je to primář gynekologii v Karviné tak vůbec nevím.
na hematologii jdu právě 24.4 a tam se dozvím co s tou krví mám, ale zaráží mě jedna věc jak nemůžu být neplodná když mám 2 kloučky. no a potom nechápu i na co je dobrá stimulace když mám sama od sebe ovulaci. nedokážu to nějak pochopit a ani se v tom nevyznám
@eli196 no s krví něco mám, ale to se dozvím až 24.4. a taky nevím co mi doktor našel v té krvi bral mi krev na genetiku a tam právě zjistil, že mám 2 složky nějak obrácené a kvůli toho jsem se stala neplodná.
a abych pravdu řekla tak mám sama od sebe ovulaci tak nevím na co právě tu stimulaci.jsem s toho asi debil. a byla jsem 3× na inseminaci,3× jsem měla pozitivní testy a stejně to odešlo samo.tak si myslím, že otěhotním normálně a spíš tam je něco špatného s tím udržením. ale nevím mno
@milena13 tak to pak určitě může souvist se špatnou genetikou, ale divím se, že ti to nevysvětlili a chce Clostil nasadit na tak dlouho. Chápu, že každý lékař jiný názor, ale přece žádné hormony není dobré brát dlouho. Pokud máš sama od sebe ovulaci, folikuly normálně rostou, praskají, taky nechápu proč Clostil
, když je zjevně problém někde jinde. Zpíš to vypadá jako by nevěděl co a proto ho nasazuje ![]()
Jsem stejnyho nazoru jak @eli196 pokud je problem v genetice tak ti rozhodne nepomuze clostik nejdriv zjisti jaky katiotyp je spatne a pak budou resit lecbu
@eli196 @kačka121 no tak holky já jsem asi fakt nějaká divná. ovulaci podle bazální teploty mám sama od sebe. leden, únor, březen 2014 jsem byla na inseminacích a měla jsem vždy pozitivní testy, ale odešlo to bohužel s menstruací tak si myslím, že asi není problém s otěhotněním, ale spíše s udržením. škoda, že ty 2 názvy co mi včera doktor říkal byly hodně dlouhé a ani jsem si je nezapamatovala jak mi je řekl.
potom mi to vysvětlil takto:máte 2 složky úplně naopak a kvůli toho nemůžete otěhotnět a jste neplodná. jediné co na to pomůže je IVF a já jsem mu řekla, že IVF mám v plánu až úplně poslední řešení a tak mi řekl, že vyzkouší stimulaci jestli to nepomůže a, že ta léčba je dlouhodobá a to 6-9 měsíců a přitom jsem clostil brala už 2 měsíce před IUI. a poslední měsíc co jsem byla na IUI jsem ani clostil neměla a ovulaci jsem měla… tak nevím co to má znamenat.
@milena13 on te vlastne posila na IVF protoze oni ti odeberou vajicka oplodnije a pak je poslou na vysetreni PDG podle kteryho zjisti ktery je zdravi a to ti vlozi jde o to ze tvoje bunky se michaji s manzelovimi a kdyz se tam pripleta ta spatna sice otehotnis ale embryo se neudrzi nebo udrzi ale s obrovskym rizikem ze bude postizeny
@kačka121 aha tak děkuji za vysvětlení tak proto mi to vajíčko odchází asi, že?
měla bych jít ještě pro jistotu na nějaké vyšetření anebo ne? sice asi blbá otázka když mám 2 kloučky, ale u kluků jsem otěhotněla vždy normálně. Dáda byl neplánovaný tak jsme si ho nechali a u Michálka jsme se snažili jen 7 měsíců. a teď 26.4 to bude 23 měsíců co se snažíme o třetí a vůbec nevím na jaké vyšetření bych měla pro jistotu jít děkuji
@kačka121, @milena13 - to s tím PGD není automatický, musí k tomu být nějaký důvod. Jinak si to musíš zaplatit a není to úplně levná záležitost.
@milena13
Na všechna odborná vyšetření související s neplodností by tě měli poslat v CARu.
A ten problém s tou krví, že v ní něco máš, tak to si myslím, že to bude nějaká genetická mutace, ale to ti řeknou až půjdeš na tu hematologii
@KamisB aha děkuji. takže teď už fakt nevím co mám dělat. je to fakt zvláštní, že jsem neplodná když mám 2 chlapečky. já tady toto vůbec nechápu. ale asi příroda ví co dělá? akorát já teď nevím co mám dělat zda stimulovat, nebo jít na IVF anebo se už na to úplně vykašlat. a ani nevím s kým si mám o tom promluvit co by bylo lepší
@milena13
V CARu ti poradí nejlíp, stimulovat budeš i při IVF
@Mazlucha píše:
@milena13
Na všechna odborná vyšetření související s neplodností by tě měli poslat v CARu.
A ten problém s tou krví, že v ní něco máš, tak to si myslím, že to bude nějaká genetická mutace, ale to ti řeknou až půjdeš na tu hematologii
abych ti pravdu řekla co mi v caru jenom dělali tak to je:brali manželovi spermiogram (ten má v pořádku).já jsem byla na laparoskopii a vejcovody mám průchozí (byla jsem 10.měs. 2013) a brali mi jen hormon. profil a něco se mu tam nelíbilo, ale neřekl mi vůbec nic.
a děkuji takže když mi doktor bral krev jak na genetiku a s toho mu vyšlo, že jsem neplodná tak na hematologii mi právě potvrdí nějakou genetickou mutaci? fakt jsem se s tím nikdy nesetkala a ani jsem se s tím nikdy nezaobírala ![]()