Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všem. Mám WiFi od O2. Každý den mám puštěný seriál přes Voyo, nikdy se to nesekalo, zkrátka žádné problémy. Dnes zniceho nic kolem 14h se začal internet sekat na počítači i na mobilu. Načtení stránky trvá neskutečně dlouho, seriál běží třeba 2s a sekne se. Čím to může být, že se to během minuty takhle zasekalo a trvá to doteď? Router jsem zkusila několikrát restartovat, jednou to pomohlo cca na 40min a pak odznova. V bytě bydlím sama, takže přetížení nehrozí.
Přetížené DNS servery, nastavit jiné. Pokud to nepomůže, mohou být problémy s jejich BTSkou. Mimochodem, jestli používáte Windows 10, tak mohou stahovat aktualizace na pozadí a ty si dokáží vzít i celou šířku internetového pásma. Zkrátka důvodů může být celá řada.
@Mikca2002 píše:
Ahoj všem. Mám WiFi od O2. Každý den mám puštěný seriál přes Voyo, nikdy se to nesekalo, zkrátka žádné problémy. Dnes zniceho nic kolem 14h se začal internet sekat na počítači i na mobilu. Načtení stránky trvá neskutečně dlouho, seriál běží třeba 2s a sekne se. Čím to může být, že se to během minuty takhle zasekalo a trvá to doteď? Router jsem zkusila několikrát restartovat, jednou to pomohlo cca na 40min a pak odznova. V bytě bydlím sama, takže přetížení nehrozí.
Hlavně to chce propojit kabelem a ne přes WiFi, která může být zarušená vším možným…
Pokud je to vůbec možné. Už jsem viděl krabičku s nápisem O2, která měla jen wan konektor. Zbytek bezdrát. Ony všechny ty krabičky s nápisem O2 tak nějak stojí za… poddimenzované a předražené.
@Elnc píše:
Hlavně to chce propojit kabelem a ne přes WiFi, která může být zarušená vším možným…
Tak to je zajímavá krabička a nejenom v případě O2, ale celkově, protože i čistě xDSL modemy aspoň jeden LAN mají (mimo jiné třeba kvůli nastavení). Byl by odkaz o jaký model se jedná?
To vážně nevím, štítek jsem si nevyfotil. Wanka šla normálně do napájené antény a zespoda na štítku byl klíč pro připojení wifi a všechno se nastavovalo vzduchem. A perličkou bylo, že po každém kroku nastavení se musela restartovat, jinak si nastavení nezapamatovala. No brblal jsem více, než obvykle.
@Elnc píše:
Tak to je zajímavá krabička a nejenom v případě O2, ale celkově, protože i čistě xDSL modemy aspoň jeden LAN mají (mimo jiné třeba kvůli nastavení). Byl by odkaz o jaký model se jedná?
@Prostě Vodnář změnila jsem DNS. A pomohlo!!! Moc děkuji za radu
![]()
To byl nejspíš nějaký Access Point, protože xDSL modem nemá WAN (RJ45) jako takový, ale DSL RJ11. Ale čert víc, co to bylo zač…
DNS samozřejmě ne ty od ISP, ale Google 8.8.8.8, 8.8.4.4 nebo Cloudflare 1.1.1.1, to je základ ![]()
@Mikca2002 píše:
V půl sedmý večer![]()
![]()
V půl sedmé nefunguje 800123456? Od kdy přesně?
Tak na 20 minut to pomohlo, teď už situace stejná jako předtím
Asi by bylo dobré napsat víc podrobností, tj. co za připojení to je (xDSL nebo LTE) a o jaké zařízení dodané O2 se jedná. Ale pochopitelně nejlépe vše řešit s tím, komu člověk platí.