Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Určitě ho zkuste, u mě se od včerejšího večera už houpe v pleně ![]()
Holky, máte výborné tipy na pomazánky, já pořád dělám ty stejné - již zmiňovanu tuňákovou a teď jsem zkusila tvaroh, strouhaná mrkev, česnek, trochu másla - malej se mohl utlouct.
Yvonne píše:
Určitě ho zkuste, u mě se od včerejšího večera už houpe v pleně
A kolik se tam dává soli, prosím?
To Mooch- ano já dávám ty velké, třebas Zott je dobrý nebo i ty velké Tesco jogurty mám také ozkoušené. Holandiu také.
To Zizalka: Já dávám dle chuti, taková lžička soli padne určitě. ale jak říkám, to musíš odhadnout, jak vám to bude chutnat, tak dej nejprve trochu a pak po určité době zkus přisolit, kdyby to nebylo dost slané.
Yvonne, já se ještě zeptám, když ty jogurty velké, tu šlehačku malou nebo 500ml? Jinak vypadá to skvěle, určitě vyzkouším, dík za inspiraci ![]()
Tu šlehačku bych tipla malou. Jsem to chtěla udělat, tak jsem vyslala manžela pro 3 velké Hollandie a jednu šlehačku. Borec přinesl 2 jogurty, spoustu dalších zbytečnejch věcí a šlehačku vůbec ![]()
takže jsem nasolila aspoň ty 2 jogurty a pro zbytek ještě skáknu ![]()
Když už jsem přejezená majonézových, česnekových a vajíčkových pomazánek, tak uvítám i lehoučku z brambor. Miluju ji na chlebíčkách pro její nenápadnou lehkou chuť a milovala jsem ji jako dítě. Ovšem muž ji moc nemusí ![]()
Vařený brambor (ve slupce), vařená mrkev, vařená petržel, máslo, sůl, cibule, pepř, hořčice. Vše se pomele dohromady (brambor se předem oloupe).
mooch píše:
Tu šlehačku bych tipla malou. Jsem to chtěla udělat, tak jsem vyslala manžela pro 3 velké Hollandie a jednu šlehačku. Borec přinesl 2 jogurty, spoustu dalších zbytečnejch věcí a šlehačku vůbec
takže jsem nasolila aspoň ty 2 jogurty a pro zbytek ještě skáknu
Tam se ale šlehačka nedává, ne?
Yvonne píše, že 12% smetana. Šlehačka má nějakých 31%, myslím…
nepises pro jak stare dite ale u nas frci rybickova - at z normalnich nebo z tunaka, syrova a tvarohova s pazitkou
Kaczenka píše:
Když už jsem přejezená majonézových, česnekových a vajíčkových pomazánek, tak uvítám i lehoučku z brambor. Miluju ji na chlebíčkách pro její nenápadnou lehkou chuť a milovala jsem ji jako dítě. Ovšem muž ji moc nemusíVařený brambor (ve slupce), vařená mrkev, vařená petržel, máslo, sůl, cibule, pepř, hořčice. Vše se pomele dohromady (brambor se předem oloupe).
Bramborovou pomazánku taky děláme a mám ji moc ráda, jen místo másla dávám tatarku..
Tak jdu na to, ale smetanu měli jenom 30, 33 a 10% - tak jsem vzala 10% a trochu ji říznu tou 33%, snad to nebude moc vadit ![]()