Pomazánky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30928
12.1.15 18:31

@Saintpaulia A ja pridavam klasickou budapest (tvaroh, paprika, cibule, par kapii, sul) ci masovou (uvarene veprove maso, lzice horcice, cibule, sul, pepr).

Příspěvek upraven 12.01.15 v 18:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534

Můj má nejradši česnekovou, akorát teda dávám obyčejný pomazánkový máslo a česneky 3, ať to stojí za to :lol:

Já mám nejradši krabí, po tom bych se užrala. Akorát krabí tyčinky nastrouhám najemno, přidám bílej jogurt a majonézu a trochu opepřímm :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup

POHANKOVÁ POMAZÁNKA
Tahle falešná škvarková pomazánka z pohanky je hotovej zázrak a oblizujou se po ní i škvarkožrouti.)
Dva hrnky vody přivedeme k varu, mírně osolíme a vsypeme 1 hrnek propláchnuté světlé pohanky. Ztlumíme var na minimum a vaříme 20 minut.
Velkou cibuli a 4 stroužky česneku nasekáme a osmažíme do zlatova na lžíci másla nebo oleje, přidáme k uvařené pohance, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou, přidáme lžíci hořčice a tři lžíce olivového oleje a rozmixujeme. Nakonec vmícháme dvě posekané nakládané okurky.
Nejlepší je na domácím chlebu

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
12.1.15 18:33

POMAZÁNKA Z FAZOLÍ A PÓRKU
100 g strakatých fazolí namočíme večer do studené vody, ráno zalijeme čistou vodou a uvaříme doměkka. Na 50 ml slunečnicového oleje opečeme do změknutí nasekanou cibuli a jemně pokrájený pórek, přidáme 20 g hořčičného semínka, půl lžičky tymiánu, půl lžičky šalvěje, utřený stroužek česneku a opékáme ještě pár minut. Smícháme s fazolemi, osolíme a s trochou vody rozmixujeme dohladka. Pomazánka je výtečná, její chuť závisí na chuti pórku, musí být co nejkřehčí, nejjemnější. Podáváme na chlebu doma upečeném.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup

Ja tedy prihodila neco zdravejsiho…ale vsechny jsou vynikajici. ;)

• Citovat
  • Upravit
863
@KackaDoup píše:
CELEROVÁ POMAZÁNKA
Tuhle pomazánku jedí dokonce i nepřátelé zeleniny a rozmazlený děti, a to je co říct.
1 celer, 2 velké mrkve a 200 g eidamu nastrouháme, přidáme nasekanou cibuli a 1 skleničku light majonézy a osolíme. Hotovo.

:palec: děkuji, zkusím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
12.1.15 18:35
@Cuddy píše:
@Saintpaulia A ja pridavam klasickou budapest (tvaroh, paprika, cibule, par kapii, sul) ci masovou (uvarene veprove masi, lzice horcice, cibule, sul, pepr).

Tu budapešťskou jsem zkoušela bez kapií (nemůžu nic naloženého žádné okurky, papriky, atd)a přijde nám taková mdlá :nevim:
Ta s masem mě zaujala, meleš ho nebo jen pokrájíš najemno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
12.1.15 18:35
@alenka84 píše:
@Saintpaulia nastrouhaná červená řepa (uvařená), sůl, pepř, česnek, zakysaná smetana, tu máme rádi u nás :)

Dobré je i přidat nivu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
12.1.15 18:37

@Saintpaulia melu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
12.1.15 18:37
@ne-snazilka píše:
Můj má nejradši česnekovou, akorát teda dávám obyčejný pomazánkový máslo a česneky 3, ať to stojí za to :lol:Já mám nejradši krabí, po tom bych se užrala. Akorát krabí tyčinky nastrouhám najemno, přidám bílej jogurt a majonézu a trochu opepřímm :*

Já česnek nemusím, tak jí dělám jen chlapovi a taky ho dávám hodně :lol: Já jí dělám z domácí lučiny, přijde mu chutnější :)
Bohužel krabí tyčinky se u nás neujaly vůbec :? Ale moje mamka jí dělá stejně a vždy si jí vychutnává :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26236
12.1.15 18:39

@Saintpaulia ja do budapest davam jak kapii cerstvou, tak nalozenou. Tak dej pouze cerstvou, na male kosticky a cervenou papriku - mletou. A je vyborna tedy. Ale je fakt, ze ta nakladana tomu bude asi chybet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
12.1.15 18:39
@KackaDoup píše:
POHANKOVÁ POMAZÁNKA
Tahle falešná škvarková pomazánka z pohanky je hotovej zázrak a oblizujou se po ní i škvarkožrouti.)
Dva hrnky vody přivedeme k varu, mírně osolíme a vsypeme 1 hrnek propláchnuté světlé pohanky. Ztlumíme var na minimum a vaříme 20 minut.
Velkou cibuli a 4 stroužky česneku nasekáme a osmažíme do zlatova na lžíci másla nebo oleje, přidáme k uvařené pohance, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou, přidáme lžíci hořčice a tři lžíce olivového oleje a rozmixujeme. Nakonec vmícháme dvě posekané nakládané okurky.
Nejlepší je na domácím chlebu

To vypadá zajímavě :) A chuťově je to podobné tedy škvarkám? Abych věděla, protože ty nemusíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
12.1.15 18:40
@KackaDoup píše:
POMAZÁNKA Z FAZOLÍ A PÓRKU
100 g strakatých fazolí namočíme večer do studené vody, ráno zalijeme čistou vodou a uvaříme doměkka. Na 50 ml slunečnicového oleje opečeme do změknutí nasekanou cibuli a jemně pokrájený pórek, přidáme 20 g hořčičného semínka, půl lžičky tymiánu, půl lžičky šalvěje, utřený stroužek česneku a opékáme ještě pár minut. Smícháme s fazolemi, osolíme a s trochou vody rozmixujeme dohladka. Pomazánka je výtečná, její chuť závisí na chuti pórku, musí být co nejkřehčí, nejjemnější. Podáváme na chlebu doma upečeném.

Strakaté fazole? 8o Ty neznám :D
Vypadá to dobře, určitě vyzkouším děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26236
12.1.15 18:41

Tunakova - utrit maslo se soli, primixovat taveny syr. K tomu tunak a trochu stavy z citronu. A vsichni ji chvali, i deti na navsteve :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
12.1.15 18:41
@Mava píše:
Dobré je i přidat nivu :palec:
:palec: to je dobrý nápad, děkuji :) Kombinace řepy a nivy by mě nenapadla :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí