Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Saintpaulia tak tvoje mamka ví, co je dobrý
ale ne, 100 lidí, 100 chutí.
Já dělám snad všechny pomazánky stejně. Jogurt a majonéza základ, do toho něco vrznu a dochutím většinou pepřem. Do vajíčkové teda ještě přidávám hořčici.
Jinak teda mamka dělává kabanosovou, tu jsem od ní obšlehla. Kabanos se zavařeným okurkem nakrájím najemno, přidám jogurt a majonézu, opepřím a hotovo. Přiznám se, že občas to chodím kufrovat jenom tak samotný lžičkou ![]()
@LindaPraha píše:
Tunakova - utrit maslo se soli, primixovat taveny syr. K tomu tunak a trochu stavy z citronu. A vsichni ji chvali, i deti na navsteve
Určitě vyzkouším, děkuji
Kolik prosím toho másla na plechovku tuňáka? A sýr jeden trojúhelníček?
@KackaDoup píše:
@Saintpaulia ne neboj
V tom případě ji určitě vyzkouším, děkuji ![]()
@ne-snazilka píše:
@Saintpaulia tak tvoje mamka ví, co je dobrýale ne, 100 lidí, 100 chutí.
Já dělám snad všechny pomazánky stejně. Jogurt a majonéza základ, do toho něco vrznu a dochutím většinou pepřem. Do vajíčkové teda ještě přidávám hořčici.
Jinak teda mamka dělává kabanosovou, tu jsem od ní obšlehla. Kabanos se zavařeným okurkem nakrájím najemno, přidám jogurt a majonézu, opepřím a hotovo. Přiznám se, že občas to chodím kufrovat jenom tak samotný lžičkou
A nepouští ti ten jogurt vodu? Já mám oy, že by pustil proto ho radši nedávám. Občas míchám majonézu se zakysanou smetanou. Teď chci vyzkoušet majonézu yofresh, protože přeci jen klasická majonéza je dost nezdravá ![]()
Tu kabanosovou vyzkouším, děkuji ![]()
Edit: Můžeš mi prosím napsat poměry ingrediencí? ![]()
Příspěvek upraven 12.01.15 v 18:49
@Saintpaulia klasicka majoneza, hlavne ta doma pripravena, rozhodne neni v rozumnem mnozstvi nijak nezdrava…proc by mela byt? zdravy olej+zloutek, plus citronova stava??,
@KackaDoup my jsme čuňáci a kabanos milujeme ![]()
@Saintpaulia nepouští. Já ho totiž po otevření nechám cca hodinu stát, ta voda vyjede nahoru a to liju do umyvadla. Poměry no nevím přesně. Dělám z půl kila kabanosu. Okurky tam dojdou asi 3 střední. Jogurt a majonézu dávám podle oka, aby to nebylo moc hustý a suchý. Jogurtu dávám vždycky víc, než majolky.
U nás meme radi cizrnovou
Namocim cizrnu pres noc, pak v te vodě uvarim. Trochu vody necham, rozmixuju, přidam máslo, trosku cibule, česnek a sul a pepr.
A pak jeste delam z obyc junioru. Ten taky rozsekam v mixeru, přidam mekky syr, trochu ostrého kecupu a sul a pepr.
Hermelínová-Měkký salám(klidně i junior 10dkg)1 větší kyselá okurka,1 hermelín(můžeme nahradit jiným sýrem)-nastrouháme na struhadle a přidáme 2až3lžíce majolky nebo jogurtu, přidáme 1lžíci hořčice a vše zamícháme a dle potřeby dochutíme.
nivová-nastrouháme nivu, přidáme pomazánkové máslo, utřený čenek a vše zamícháme.-moc dobrá na jednohubky ![]()
My máme rádi tofu pomazánku: 1 kostka uzeného tofu nastrouhat, přidat majonézu, stroužek česneku a pepř. Nejradši ji máme s celozrnnou bagetkou a nahoru nakrájenou jarní cibulku. Mňaaam
@KackaDoup píše:
CELEROVÁ POMAZÁNKA
Tuhle pomazánku jedí dokonce i nepřátelé zeleniny a rozmazlený děti, a to je co říct.
1 celer, 2 velké mrkve a 200 g eidamu nastrouháme, přidáme nasekanou cibuli a 1 skleničku light majonézy a osolíme. Hotovo.
ta vypadá dobře.. děkuji, vyzkouším ![]()
U nás vede škvarková a pak máme rádi kvasnicovou (osmahnu na másle cibulku, rozpustím kvasnice, přidám taveňák, sůl, pepř, máslo)
@Hermina.p mozna obmena
KVASNICOVÁ POMAZÁNKA S VEJCI
Na dvou lžících másla osmahneme cibuli, přidáme 20 g strouhanky předem namočené ve 100 ml mléka, 100 g rozmačkaných kvasnic a dvě rozšlehaná vejce. Osolíme, opepříme a na mírném plameni mícháme, dokud pomazánka neztuhne. Odstavíme a vmícháme lžíci hořčice a sekanou petrželku.