Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Yvonne, moc děkuju za recept, je to úplná mňamka
. Včera jsem jen seděla a jedla a jedla, naprosto luxusní záležitost
![]()
@Yvonne jen jsem se chtela zeptat, zda mate nejakou dobrou cesnekovou pomazanku (musim priznat, ze jsem ji jeste nedelala
a pak na rohliky ![]()
Včera jsem byla u ségry a ta měla výbornou pomazánku od tchýně - taveňák, pomazánkové máslo a hořčice. a bylo to moc dobrý
![]()
@cutce píše:
@Yvonne jen jsem se chtela zeptat, zda mate nejakou dobrou cesnekovou pomazanku (musim priznat, ze jsem ji jeste nedelalaa pak na rohliky
já dělám tuhle:
tvrdý sýr nastrouhaný na jemno, pomazánkový máslo (nebo labneh (viz předchozí stránky) případně tvaroh a majolka), česnek, pepř… někdo přidává i vařený vajíčko
@Yvonne vyborny,jen sem neochutnala.2 male kniracky si t o pres noc rozdelily a na me zbyl binec v byte. hlavni je ze jim chutnalo a nemaj po tom prujem.
tak doufam ze priste zbyde i na me
Jsem rada, ze jsem na tohle narazila a to ono místo pomazánkového másla určo musím zkusit! Máme rádi jednu pomazánku od Petra Havlíčka z Jste to co jíte: tvaroh, porek nakrajet nadrobno a mrkev nastrouhat, sul.
Ja beru vsechno cim se da nahradit pomazankove maslo. ja ho tady v UK nekoupim ![]()
@cutce v UK doporučuji Philladelphii, když jsem bydlela v IRL tak to byla výborná alternativa Lučiny, možná lepší ![]()
U nás frčí rybičková- dva smetanové taveňáky, kečup, horčici, tatarku (vše dávám od oka asi tak lžíci, hořčice méně), na drobno kyselé okurky, malá cibulka taky na drobno - všechno smíchám a rozsekám v malém tyčovém robůtku na kaši aby nebyly velké kusy okurky a cibulky. Nakonec přidám konzervu tuňáka (bez tekutiny, oleje, nebo v čem je) a nebo sardinky. Vše už pak promixuji na malé otáčky, aby se tuňák moc nerozmělnil.
Milují všichni i dcerky (4 a 5 let) Cibulka tam vůbec nejde cítit. To jen jako tip pro děti jak do nich dostat vitamíny aby o nich nevěděly ![]()
@sandrik píše:
já dělám tuhle:
tvrdý sýr nastrouhaný na jemno, pomazánkový máslo (nebo labneh (viz předchozí stránky) případně tvaroh a majolka), česnek, pepř… někdo přidává i vařený vajíčko
minulý týden jsme dělaly s dcerou a protože sýra bylo hodně a málo pom. másla, tak jsme k tomu přidali taky bílý jogurt (stejně jako pom. másla) a bylo to super, všichni jsme měli boule za ušima ![]()
Ahoj ![]()
Jaké pomazánky mají u vašich mužů největší úspěch?
Často si dáváme k večeři domácí pečivo s pomazánkou a chtěla bych vyzkoušet nějaké nové recepty, budu vděčná za inspiraci ![]()
U nás mají největší úspěch tyto:
@Saintpaulia nastrouhaná červená řepa (uvařená), sůl, pepř, česnek, zakysaná smetana, tu máme rádi u nás ![]()
CELEROVÁ POMAZÁNKA
Tuhle pomazánku jedí dokonce i nepřátelé zeleniny a rozmazlený děti, a to je co říct.
1 celer, 2 velké mrkve a 200 g eidamu nastrouháme, přidáme nasekanou cibuli a 1 skleničku light majonézy a osolíme. Hotovo.