Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@nnada jj lepší zavčasu
já takové menší signály přehlížela a pak jsem se nestačila divit
![]()
@Anonymní píše:
Sice teprve koncim 3.mesic tehotenstvi, ale protoze to na me uz jde videt nijak to netajim…
Ted jsem se ale dozvedela, ze moje „dobre“ kamaradky sotva se to dozvedely resi jestli je miminko manzela! Je mi z toho spatne… Smutny je ze se k tomu pridaly i ty kterym jsem opravdu verila… Ze me driv rady obcar „probraly“ za zadama jsem brala jeste s rezervou, ale tohle uz mi prijde moc… Jsem z toho zklamana.. Myslite ze ma vubec cenu to nejak resit?
Proč takovéto ženy nazýváš kamarádkami ? To žes dřív brala „probrání“ za zády s rezervou taky nechápu .. chtěla ses mlčením zavděčit ? Komu ?
Hele co když se pomluvy donesou partnerovi a jeho rodině - už vidím tchýnču a tchána jak sedí v šoku…podle mě by se teda o tomto mlčet nemělo - hranice přesažena dle mě …něco jinýho je když drbou že máš ošklivej účes nebo nemožný šaty - ale obvinění že nosíš pod srdcem cizí dítě ? To si necháš jako fakt líbit ??? A seš jen zklamaná ? Ne Ty máš být uražená aostře se proti tomuto ohradit nejlíp s partnerem po boku ..i pomluva JE trestný čin … ony si servítky neberou - naopak útočí na nejzranitelnější místo který lze najít - nenarozený dítě ..to si nesmíš nechat líbit.
Moc se divím že tu čtu že by to většina holek co zatím napsaly nechala bejt jen tak ..já teda ne …to si nesmí nikdo nikdy dovolit ..proč by se slušná holka neměla včas bránit ?
Já bych se jich otevřeně zkusila zeptat, proč takové nesmysly rozhlašují a co tím sledujou..
.. když je teda nazávýš kamarádkami ![]()
Na vesnici je prostě nuda, tak se lidi baví i takto. Bohužel jsem teď zjistil, že takové „vesnice“ (spíš mikrosvěty…) existujou i uvnitř Brna.
Vyplatí se hledat si kamarády jinde.
manžel byl v cizině,v kině dávali pěkný film na který bych ho stejně nevytáhla tak jsme vyrazila s anším společným kamarádem. druhý den se mě pseudokamarádky ptaly,jetsli to nepřeháním když si vodím chlapy do bytu… tak jsme se jim jen vysmála se slovy-neboj,až se vrátí manžel tak přijede zas a rozdáme si to ve třech. jejich výraz neměl chybu
na tom že se budeš bránit,mstít nebo jak tomu kdo řekne si nic nevezmeš. jeden krásný citát: ten kdo tě pomlouvá za zády je v dokonalé pozici aby ti políbil pr… ![]()
Zažila jsem něco podobného a to od vlastní rodiny
a lidí které znám jen od vidění (jsou to jejich přátelé, které mimochodem taky pomlouvali). Je velmi smutné že se snížili k něčemu takovému a ještě to podávají tak že tomu snad i věří.Je to jejich volba nikdo je k takovému chování nenutí! Já mám jasno, že takový lidé mi nestojí za to abych s nimi dále komunikovala. Je mi líto všech co jim to věří, ale jak se říká „Vrána k vráně“
Dlouho jsem přemýšlela proč to lidi dělají a nenašla jsem žádné rozumné vysvětlení krom toho že se „nudí a závidí“. Nejspíš se potřebují zavděčit někomu koho takové nesmysly baví! Moc jim to všem ze srdce přeji!
Zakladatelko nic bych s nikým neřešila, jen bych to řekla manželovi aby věděl že se něco takového děje! Takový lidé si to stejně upraví k obrazu svému a zase z toho vyjdeš jako špatná jenom Ty!
Tím že budeš šťastná a budeš je s úsměvem zdravit jim ukážeš,že jsi lepší člověk než ony!
Dekuju vsem
. Jsem tak koukala ze jsem se musila nekde sverit. A asi to potrebuju jeste trosku stravit… Clovek se divi co z letiteho kamaradstvi nakonec vyleze, ale ted aspon vim na cem jsem.
Priste snad pridam veselejsi tema…
@Anonymní píše:
Dekuju vsem. Jsem tak koukala ze jsem se musila nekde sverit. A asi to potrebuju jeste trosku stravit… Clovek se divi co z letiteho kamaradstvi nakonec vyleze, ale ted aspon vim na cem jsem.Priste snad pridam veselejsi tema…
nemám už rodiče, mamka umřela a s otcem se nestýkáme…rodinu mi nahrazovala kamarádka s třemi dcerami, které mi říkali teto, měla jsem je ráda jako by byli mou rodinou, a před časem jsem se dozvěděla, že o mě šíří že manžel je se mnou jen kvůli peněz a ze soucitu( jsem pro něj totiž škaredá) já jsem pi…, moje dítě je uřvaný parchant, apod…
dokud jsem jim půjčovala peníze byla jsem ta nej..přestala jsem a přišlo tohle..šok tě přejde a bude líp…
lukresia - Tak to me mrzi… Lidi jsou ruzni a jak tady bylo receno - tihle nestoji aby byl v nasich zivotech…
Lukresio-takže ty jsi zakladatelka???Ano opět milá, hodná holka-přesně na takovou si troufnou ubožáci, jako jsou ty „kamarádky“......
Předně chci napsat, že mě to opravdu upřímně mrzí, protože mě všeobecně mrzí, jací lidé jsou a dokážou být......
Já dokážu tolerovat cokoli, protože dokážu chápat, že lidi jsou různí-mám taky kamarádky, některé beru jako hodně blízké lidi, bez kterých bych už nemohla snad ani být-a mám je ráda a opravdu upřímně, vážím si jich, respektuju je a nikdy by mě ani nenapadlo řešit, jestli něco dělají špatně nebo dobře-natož šířit takovej hnus
to už je opravdu za hranicí všeho-všeho, co jsem ochotná tolerovat…
Prostě přesně jak píšou holky-tohle v žádném případě nejsou kamarádky-jen holky na občasné poklábosení, které bych utla okamžitě…opravdu okamžitě…
Jsi určitě prima a hodná holka a tohle opravdu nemáš zapotřebí-protože od takových lidí můžeš čekat cokoli......a ještě si na tobě léčí svoje mindráky a frustraci
bych byla fakt sprostá ![]()
@Ditta77 nene nejsem zakladatelka, jen jsem psala svou zkušenost ![]()
@lukresia píše:
já bych ty pomluvy přibarvila tak aby o tom manžel vědět popř. se do toho i zapojiljinak pokud tohle dělají tak to nejsou kamarádky, zažila jsem to, mrzí to, ale lepší je se na ně vykašlat jak tady píší holky
Já to nemyslela tak, že by se jí to vymstilo u jejího chlapa (i když toho musí varovat, že se něco takového děje). Já jsem přiživováním pomluv nechtě ublížila třetí nezúčastněné (leč vlastně dotčené) osobě a to už nevysvětllíš. Omlouvá mě jen to, že jsem byla „děcko“ a neuměla jsem domyslet důsledky.
Proto jsem na takové věci opatrná a fakt před nima varuji… ![]()
@lukresia píše:
@Ditta77 nene nejsem zakladatelka, jen jsem psala svou zkušenost
Aha tak to se omlouvám-asi už neumím číst
No jo prostě zákeřnejch lidí je okolo nás dost ![]()
@Wiolla píše:
Já to nemyslela tak, že by se jí to vymstilo u jejího chlapa (i když toho musí varovat, že se něco takového děje). Já jsem přiživováním pomluv nechtě ublížila třetí nezúčastněné (leč vlastně dotčené) osobě a to už nevysvětllíš. Omlouvá mě jen to, že jsem byla „děcko“ a neuměla jsem domyslet důsledky.Proto jsem na takové věci opatrná a fakt před nima varuji…
Mně přibarvení pár pomluv právě pomohlo. Samozřejmě to bylo promyšlené a všichni „zatažení“ informovaní. Když pomlouvači pochopili, že je mi putna, co o mě rozhlašují, nechali mě dýchat.
Ale u mě blízcí přátelé ví, že mohou čekat všechno a pokud mají pochybnosti, přijdou se zeptat mě osobně. Sama to tak praktikuju
A co si myslí ostatní lidi je mi opravdu upřímně jedno.