Zvládnu porodit?

Anonymní
22.4.12 14:36

Zvladnu porodit?

:mavam: tehulky dnes sem mala hodne divokej sen a nechci ani na to myslet :oops: :roll: Asi tady na emimi nejsu jedina vystaršená prvorodička,ale ja mam opravdu panicky strach z porodu,co ak se neco stane,mne nebo mimi,co ak nebudu vedet tlačit,a nestihnu dat epidural,a tak jak ste na tom vy prvorodičky nebo maminky co už to mají po :roll: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LouLou
22.4.12 14:37

at uz to bude jak chce, slo to tam, musi to jit i ven…to vis ze zvladnes, i kdyz to mozna bude hruza. 8)

• Citovat
  • Upravit
6578
22.4.12 14:42

Můj názor je takový, že pokud jdeš k porodu psychicky vyrovaná, tak to budeš zvládat lépe, než když budeš mít už předem panickou hrůzu. :nevim: Říkej si, že je to „JEN“ bolest a zvládly to ostatní, zvládneš to taky. ;) :palec:
držím palce a neboj, na bolest za chvilku zapomeneš a budeš se těšit z miminka. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.4.12 14:42

Tak mimino nějak musí ven. Ber to jako zážitek na celý život, porod není nic ošklivého, nic co se musí přežít a zapomenout, dá se i krásně prožít jako zrození nového člověka. (v podstatě zrození dvou lidí. Tvého dítěte a tebe jako matky ;) )

Kdyžtak mrkni do podpisu, mám tam popisy porodů. Jako prvorodička jsem rodila takřka překotně, ani jsem se nestihla rozkoukat a syn byl venku, podruhé kapku delší, bolestivější, ale zase zážitek jiného kalibru, opravdu krásný porod.

Jenom nezapomeň, jsi ženská - na to, abys porodila nepotřebuješ medicínu, stačí naslouchat svému tělu a dát mu prostor a čas.
Nespoléhej se na epidurál a jiné „vymoženosti“, třeba se nestihne, urychlení porodu ho paradoxně může pořádně zkomplikovat a udělat z něj boj o život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
22.4.12 14:47

budeš to muset zvládnout, já si přesně vzpomínám na ten tísnivý pocit ke konci těhotenství, že už mi nic jiného nezbývá :mrgreen:

ale já měla krásný porod, bez chemie a moc ráda vzpomínám koneckonců i na tu bolest - že jsme to se synem krásně zvládli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
22.4.12 14:47

Porodit zvládneš, protože až to přijde, zapomeneš na strachy a budeš se soustředit jen na miminko a na to, jak ho dostat ven. Na nic jinýho nebude v hlavě místo, příroda to zařídila chytře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.4.12 14:49

Tak nestihnutí epidurálu bych brala jako výhodu :lol: v naprosté většině případů není třeba, může způsobit komplikace a co jem mluvila s kamarádkama, stejně žádné z nich pořádně nezabral.
Stačí se uvolnit (tělo i mysl ;) ) a ono tělo už ví, jak porodit…
A pokud ne, myslím, že to nijak aktivně příliš ovlivnit nemůžeš a od toho jsou tu doktoři, aby pomohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
22.4.12 14:49

zvladnout to musis, protoze to jinak nejde, vycouvat sez toho neda.Nechci te strasit jeste vic, ale zas se moc neupinej na ty „krasne“ porody, ktere muzou jine popisovat.Povetsinou to fakt je plno bolesti a ke konci reznicina, zadna romantika.Lepsi je byt pripravena na vsechno, a v lepsim pripade prijemne prekvapena, kdyz to pujde hladce…

• Citovat
  • Upravit
497
22.4.12 14:58

Nebudu tě tady chlácholit, že to nebolí. Bolí a sakra, ale dá se to přežít. Já si celou dobu říkala, že s každou kontrakcí je mimísek blíž a snažila jsem se té bolesti nebránit. Jenže každý porod je jiný a já měla zrovna ten hezký, ale taky si myslím, že to bylo i tím, že jsem tam šla vyrovnaná. A strach mě taky přepadnul a to, když jsem slyšela jednu rodičku, které nešlo tlačit. Ale jak píšou holky, když to šlo dovnitř, tak to musí jít ven.
Jinak můj porod je v deníčcích, tak kdyžtak jukni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
22.4.12 15:02

Ano, zvládneš porodit :hug:
Zjednoduším to (tohle mi pomáhalo), podívej se kolem sebe kolik ženských muselo prodit tolik lidí. Všechny to zvládly. Ono si samo tělo řekne. Je jen na tobě, jestli mu budeš bránit nebo se mu podvolíš :nevim:
Vůbec neřeš, že něco nebudeš umět, to neví žádná, mně vždycky aktuálně poradila porodní asistentka.
Já se šíleně prvního porodu bála, pak mě malinko vystrašili, že je dítě koncem pánevním a hlavně má 4kg, takže jako prvorodička půjdu na císaře. Takže jsem celý poslední měsíc doufala, že se dítě otočí a že budu moct rodit přirozeně, a veškeré obavy z porodu byly mimo mé myšlenky.
Já si zakázala číst příběhy porodů (jen mě to děsilo), odmítla jsem předporodní kursy, takže k porodu dorazila nepřipravená a bylo to to nejlepší, co jsem pro svůj klid mohla udělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
22.4.12 15:08

Mě pomohlo myslet na to, že tahle bolest skončí něčím krásným a to miminkem v náručí. Je to jediná bolest na kterou sem se nakonec i těšila, protože pak prostě skončí a ty máš malého človíčka, který tu bolest prožíval s tebou a oba víte :D Taky jsem se bála, ale když se porod rozjížděl, tak se ten strach hodně měnil. Už to nebyl strach o to jak moc to bude bolet a jestli to zvládnu atd, ale jediná starost byla, aby to zvládlo miminko, o sebe jsem se pak už nebála vůbec. Připrav se na to, že porod bolí, ale stojí to za to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
22.4.12 15:08

ja som sa teda porodu vobec nebala- nestihla som :lol:

ale vies co je na prirodzenom porode krasne? ked to zvladnes, tak budes na seba neskutocne hrda. aspon ja som bola. a tieto euforicke pocity mi vydrzali pomerne dlho. este 2 mesiace po porode som sa vzdy usmiala, ked som sla okolo nemocnice.

nemas sa coho bat, vsetko bude v poriadku, keby to bolo take hrozne, tak by uz ludstvo davno vymrelo :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.12 15:09

Dekuju holky moc krát no jak sem si četla denníčky a porody,videa,no tak sem rekla ne ja už nechci ale je neskoro do porodu mam 2 mesíce, :oops: :) No bojím se težko zvládam bolest a omdlevam jak sem u doktora,zubare,a pod :oops: :oops: jj takova sračka (pardon) :oops: No jo vidím maminky jak se teší a mají mimi,tak už na to nebudu myslet,a ješte ja sla do predporodního kurzu ale jen otec u porodu no vlastne sme prihlaseny :roll:

• Citovat
  • Upravit
LouLou
22.4.12 15:13

ja jsem byla taky takova, s prominutim sracka, ale az zvladnes ten porod, urcite te to posili, kdyz vydrzis i ten :)

• Citovat
  • Upravit
8698
22.4.12 15:16

jj Holky ja su taky prvorodička a vaše uprimne slova,my pomahají jak si vas čtu :pankac: :pankac: :hug: neboj ja su taky padouch a bojím se všeho a když vidim nemocnicu se rozklepu ale asi v ted den D nebude na strach čas :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí