Dokrmení UM

13
31.10.08 15:28

POMOC dokrmení UM??????????

Prosím potřebuji moc poradit.Mám 3 měsíční holčičku a poslední týden mi po koupání a nakojení usne,ale jen tak na půl hodinky a pak se vzbudí a má zřejmě hlad.pořád saje dudlík,ale když jí dám k prsu,nemůže se dopít.Prsa večer namám tak nalitá jako přes den.Přes den kojím bezproblémů po třech hodinách,ale večer prostě mám ty prsa polopúrázdná.Doktroka mi poradila ať jí večer dám místo kojení nutrilon z flašiky od aventu.Bojím se,že tím si zkazím celé kojení a časem nebudu kojit vůbec,prostože už bude chtít jen falšku,ale zase nechci aby byla nespokojená.Lakatční poradkyně mi tu flašku taky vymlouvá.tak nevím????Mám jí tu falšku dát a vůbec po koupaní nekojit,nebo mám nkojit a dát jí jen dopít z flašky nutrilon.Prosím poraďte.Jink Týnka prospívá dobře,ale je evidentní,že večer je hladová,když nedokáže spát a já mám prsa večer skoro prázdná./ředem děkuji za vaše rady a názory.Kačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
31.10.08 16:15

Ahoj Kačko, já bych malou po koupání nakojila a pak dokrmila UM. Pokud se bojíš, že se odstaví, dokrmila bych stříkačkou. Jestli ale Týnka nemá problém se sáním, dala bych jí UM z lahve… Pokud jinak pije bez problémů a 1× za den jí dáš flašku, podle mě se neodstaví… Ahoj, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
31.10.08 17:56

Kup Avent nebo nějakou jinou „prsně identickou“ :lol: :lol: flašku.
My jsme byly na dokrmu vlastně od začátku. U „klasické“ flašky /prostě ten klasickej dudlík co jsme měli my jako děti/ se mi skoro odnaučila přisávat ke mně, ale s Aventem se to zas srovnalo.
(nakonec jsem skončila kojení po 2 měsících, protože těch pár kapek fakt nemělo cenu)

Dokrmila bych ji. Nebo můžeš zkusit alternativně se stříkačkou, ale to je teda úmor :lol: :lol: To by Ti asi vysvětlila laktačka nebo na horké lince kojení.
Dáš na horní patro prst, tím vyvoláš sání a zároveň stříkáš ze stříkačky. Na to radši nevzpomínam, byla jsem pěkně levá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
31.10.08 18:27

Holky děkuji moc,zkusím nejdřív tu stříkačku,znám to dělaly jsme to v porodnici s glukózou.Flaštičky od Aventu mám,tak snad jak píšete by to jednou za den nemělo vadit a Týnka bude spokojená.Ještě jednou díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
31.10.08 18:30

Ja nevim, ale asi bych jeste chvili pockala, treba to bude jen rustovy spurt… U nas to bylo takhle, chtela hodne vecer, jinak to slo… po 14 dnech preslo, ale zase jsme bojovaly s bojkotama, takze situace byla jina a moznost odmitani prsu pri flasce temer jista… At se to brzy vyresi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
31.10.08 19:08

ahoj, tak já bych flašku dala - ve 3m už se ti určitě neodstaví! Já jsem takhle bojovala s chlapečkem dva měsíce (holčičku jen kojíc), vydržela jsem hrdinně převážně nedokrmovat, ale za šílené nervy pro oba (usínal až v půl desáté, deset), také za tu dobu velmi málo přibral, takže jsem mu pak v 5m začala dávat na noc kaši (z lahve) a jinak kojila bez problémů. Určitě ti to kojení „nezkazí“ :roll: proboha kdo vymyslel tenhle „termín“? :? Růstový spurt to samozřejmě může být, ale ten by trval jen max. 5 dní. Je zcela normální, že navečer je mléka méně :! potvrdilo mi to víc maminek.

Nebo můžeš samozřejmě odsát MM a dokrmit jím, to by bylo asi „laktačně korektní“ :lol: Já jsem „cvok“ a MM jsem na tu kaši odsávala až skoro do 6m :oops: Ale dokrmení přes stříkačku mi přijde ve 3m jako krok zpátky… (i když já sama takto občas dokrmila až do 4m).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
31.10.08 19:19

Podle mě flašku nedávat, ve třech měsících je přechodové období (podobně jako ve třech týdnech) a dítě prostě potřebuje více mlíčka a pokud jí ho dáš z flašky, nezačne se ti dělat, tak jak potřebuje. Pokud vydržíš, tvé mlíko se začne zase tvořit podle současných požadavků. Taky jsem to zažila (u obou dětí) a opravdu se to srovnalo, řekla bych že tak do 14dnů. Vydržela jsem a pak jsem kojila spokojeně až do 9 měsíců. Když dáš flašku, budeš ji už dávat každý večer a protože děti jsou chytré a kupované mlíčko prý chuťově lákavější, nedávala bych ho …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
31.10.08 20:06

Kacko, pokud to trvá už několik dní, neboj se jít do flaštičky Avent.

Já jsem kojila jen ze začátku úplně, od 3.týdnů jsem musela malou dokrmovat a jsem se bála flašky, tak jsem dokrmovala přes stříkačku. Ale v 6.týdnech jsem stříkačku vzdala (dítě napolyká moc vzduchu, trvá to šíleně dlouho) a přešla na Avent flašku. Tak se mi podařilo částečně kojit až do 4,5měsíce. Takže neboj.

Ve 3měsících si dítě jen tak na flašku nezvykne, zvlášť když to je jednou za den. A není nic nad spokojené mimi s plným bříškem :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
31.10.08 20:52

No já bych teda nedala. Prostě může mít ve 3m růstový spurt a je to normální a za pár dní se to upraví. Maximálně zkus ještě večer odstříkat a druhý den po kojení dokrmit Tvým odstříkaným. Nechci se tu tvářit, jako že KOJENÍ ZA KAŽDOU CENU. Ale je normální, že prsa jsou někdy nalitější a jindy ne.
Za prvního syna mi mlíko teklo proudem a prsa bolela a bolela. A teď je mám nbalitý někdy - zřídka - poránu. Večer máme taky problémy s usínáním. Přesně po 30ti minutách spánku se Jonáš vzbudí. Ale nevěřím, že je to hlady. Kojím po 2h a i míň. Prostě chce častěji. Malá večer může vyžadovat usínání u prsu. Proto jí máš u prsu. To je asi taky normální, ne?
A teda bych se bála, že miminku začne víc chutnat z láhve :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
1.11.08 12:30

Jestliže jsou vám tři měsíce, tak bych tak týden minimálně ještě počkala. Když se to nezlepší, tak pak bych zkusila flašku od Aventu, jestliže předtím flašku neměl, tak stějně budete mít asi trošku problémy než přijde prcek na to co s ní. U nás to bylo podobné, jen tak o měsíc dříve. David přestal vyžadovat noční krmení a já neměla najednou mlíčko ani večer, takže jsem začala dokrmovat Nutrilonem z lahvičky od Aventu. Kojení už měl zažité, takže bez problémů. Problémy nám začínají až teď před pátým měsícem, ale jen mírně. Prostě si vyčůránek zvykl, že má večer tu flašku a už se na ni vždycky tak těší, že nevypije pořádně ani obě prsa, takže si občas i trochu zařveme, protože ji prostě nedám dříve než vypije pořádně obě. Přes den ale problémy nejsou, pije klidně ode mě a lahvičku ani neočekává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
1.11.08 20:13

No ono se taky může stát, že Ti malá tu flaštičku třeba nebude chtít…
tak to zkus s tou stříkačkou nebo lžičkou (ale jak jsem psala… mně tohleto dokrmování připadá nějak „neefektivní“, jak bych to nazvala slušně :lol: )

jinak přeju ať se brzo srovnáte. třeba to je fakt jen přechodná doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
26.2.12 13:38

Holky, můžu se zeptat, proč se tak moc stále doporučuje krmit stříkačkou? Když si to vemu, tak stříkačkou nemusí mít mimčo skoro žádnou snahu sát samo - neb mu to k prstu stříkám. Pokud je přece lahvička dobře tvarovaná a malým otvorem, tak s ní má větší práci než s prstem, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Hana
26.2.12 14:07

Řekla bych, že technika sání z lahvičky je jiná než z prstu, který je nejvíce podobný bradavce.

• Citovat
  • Upravit
2439
26.2.12 22:46
jowana píše:
Holky, můžu se zeptat, proč se tak moc stále doporučuje krmit stříkačkou? Když si to vemu, tak stříkačkou nemusí mít mimčo skoro žádnou snahu sát samo - neb mu to k prstu stříkám. Pokud je přece lahvička dobře tvarovaná a malým otvorem, tak s ní má větší práci než s prstem, ne?

No tak podle toho co popisuješ máš hlavně špatnou techniku krmení stříkačkou. Jelikož, když krmíš stříkačkou nemáš to miminku do pusy stříkat, ale pouze pohybem prstu na horní patro vytvářet jakýsi podtlak, aby si to miminko mohlo samo sát. No doufám, že je to srozumitelné, nevím,jak jinak to popsat :think: . No každopádně miminko saje samo a práci mu to dá. Nejdřív jsem to dělala taky blbě, až potom mi to jedna ochotná sestra pořádně ukázala a už to šlo pěkně a bylo to uplně o něčem jiném.
Ale na rovinu musím napsat, že dokrmování stříkačkou jsem aplikovala jen v porodnici, protože nebylo na výběr. Jak jsem přijela domů, měla jsem už pořízenou lahvičku pro kojené děti od Medely a začala dokrmovat s ní :palec: . Nejdřív jsme nakojily a pak dostal flašku. Takto jsme to vydržely do 6 měsíců. S lahvičkou jsem byla moc spokojená a nemyslím si že se stříkačkou by to bylo lepší. Jen bych už asi byla bez prstu, protože tím neustálým máčením by mi už asi dávno upadl 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová