Pomoc, klíště!

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21895
5.7.15 05:47

@kittynka89 to je dobra dr teda! Vyndavat kliste mydlem nebo olejem ci krémem je nejblbsi způsob, jak to udelat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
5.7.15 10:55

Ono bylo čerstvé zakously a pustilo se cely. Tenhle návod taky znam. Ale bylo strašně maly, vypadalo skoro jako piha. To by neslo ani chytit zadnou pinzetou. Nechápu co je na tom spatne. :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
5.7.15 11:06

@kittynka89 špatně je na tom to, že když se nakrémuje nabo namejdluje, dusí se a vše, co má v sobě pustí do toho, do čeho je zakouslý… takže přenos čehokoliv je daleko snažší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
5.7.15 11:24

Aha, no ale fakt nebylo za co chytit a nechat ho nacucat bych fakt nechtela. Kdyby bylo vetsi, tak ho vyviklam, ale tohle bylo fakt jak piha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21895
5.7.15 13:18
@kittynka89 píše:
Aha, no ale fakt nebylo za co chytit a nechat ho nacucat bych fakt nechtela. Kdyby bylo vetsi, tak ho vyviklam, ale tohle bylo fakt jak piha.

Kazde kliste je za co chytit, tou pinzetou k tomu urcenou to lze.Ja i dcera jsme nikdy nemely kliste prisate delsi dobu, vzdy max par hodin a vse jsem vyndala bez problemu. A jako zdravotnik na tabore, byly denne desitky klistat a taky bez jedineho pretrzeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
21.7.16 21:47

Chtěla bych se zeptat, syn (4 roky) byl z prarodiči na horách a chytil klíště. Vytáhli ho až ráno, večer si klíštěte nevšimli, takže nevím, jak dlouho bylo přísáte. Měli tam sebou sadu Atix, klíště vytáhli, ale jinou desinfekci už neměli. Asi bych to nijak neřešila, ale byli v oblasti, kde se vyskytují dost klíšťata infikované, a tak nevím co teď. Co mohu čekat, jak dlouho syna pozorovat nebo jít preventivně k doktorovi? Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.7.16 22:11

@Isia
www.kliste.cz Řešila jsem to nedávno se synem. Sledovat místo kousnutí. Zapište den, kdy se to stalo. Kdyby měl horečku, radši bych šla k doktorovi a řekla, že měl klíště.
Taky jsme zrovna byli v místě, kde se vyskytují infikovaná a jediný, kdo ho chytnul, byl kluk. A naštěstí se z toho nic nevyklubalo. Pro jistotu jsem ho nedávala očkovat a počkala.
Tak ať to nic není!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
21.7.16 22:38

Ted nic… Pozorovat fleky, pozor nemusí se udělat primo tam kde klíště bylo. A pokud bude v příštích dnech az spise tydnech nemocný, tak urcite k doktorce a říct kdy ho mel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
24.8.16 19:59

Prosím o radu.

Syn měl klíště a po vytáhnutí se mu udělala pod kůží tvrdá bulka, velká asi jako hrášek.

Máte někdo zkušenost? Nevíte co s tím?
Prosím jen o zkušenosti… ne odpovědi typu „já si myslím…“ Děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.8.16 20:01

@Lenka512 mám zkušenosti na sobě - jednou jsem s tim byla u dr, udělala mi akorát test z krve, vše bylo ok, od té doby neřeším. Letos mám takové pupeny už 4 :zed: Mi se to ztratí do půl roku. U dítěte bych ovšem k tomu dr rozhodně zašla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
24.8.16 20:13

@Lenka512 Znám dítě co to má takhel už rok, nicméně žádnou klíštěcí nemoc, jen vadička na kůži. Někdo prostě húř reaguje a špatně se to hojí. Taky bych se ale šla doktorky zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kotatko77
24.8.16 20:42

Já trpím boreliozou, kterou jsem měla z mušky. A pozor, projevilo se to až za dost dlouho, žádný flek a málem jsem ochrunula. Beru jen díky doktorovi, který na to jediný v ČR nepeče, dvoje antibiotika už více jak měsíc a tak dva minimálně brát budu Někdo bere i roky. A to jsem to podchytila docela včas, ne akutní nákaza, ale od prnvího zabrnněí dvou prstou. NEurologie Motol a tady i jedna neuroložka říkali, je to karpál atd… lumbální punkce negativní, borelioza negativní, ale nálezy ložisek na mozku. Bolesti pak rukou, nohou, unava, nemohla jsem chodit, v Motole řekli, nic jsme kromě ložisek na mozku nenalezli, tak nazdar. Díky tomuhle doktorovi po měsíci drsných antibiotik, milionu doplnu a byliny mě už nic nebolí, jen brní prsty a léčit se budu dlouho. Takže pozor…řada lidí je díky tomu v invalidním důchodu, někomu to sedne na psychiku, doktoři neléčí a píší antideprsiva a ty lidi mají boreliozu nebo chlamydiozu, ne z klíštět a často ani ne aktutní, ale při nervech, při chřipce, oslabí se imunita a vylezou i staré nákazy. Díky tomuhle doktorovi, který léčí IGG hodnoty a ne IGM mě již nic nebolí a vlastně mě zachránil. Jinak na netu, i teď v novinách najdete případy, kdy i lidi si kvůli borelioze vzali život - nekonečné bolesti, pokud se neléčí, nebo krátce či blbě, nebo za dlouho, nebo jim to vleze na psychiku, což doktoři místo antibiotik léčí antidepresivama. Takže já bych to nepodceńovala ani náhodou. On to každý tady z kritizuje, ale ono změnit názor až po vlastní dost nebezpečné a špatné situaci je taky špatně…takže hlídat nejen flek, který se v 50 procentech ani neudělá, ale hlavně příznaky. A poslední, nechat si udělat kvalitní testy a to ne test Elisa, který vyachází falešně negativně, ale Western Blot. Pokud nedonutíte doktory, je to vaše zdraví a v tomto případě se vyplatí si to klidně i zaplatit. Opravdu nestraším, ale zdraví máme jen jedno. Já doufám, že jsem se z toho dostala. Propoklo mi to až po stresu, kdy se oslabila imunita. Infekce není akutní. První záchrana jsou třeba bylinky Podhorné, nebo tinktura štětky. Při fleku antibiotika, i bez testů jsou doktoři je povinni napsat, ale 14 dní nestačí, alespoň měsíc. A brát samozřejmě u toho probiotika. Tak se držte, já doufám, svůj boj vyhraju a nyní stříkám své dítě, sebe i celou rodinu docela dost. Posilujeme imunitu všichni. Víc už se dělat nedá. Vždy jsem si myslela, že je to nafouklá bublina, než se to stalo mě.

• Citovat
  • Upravit
4071
24.8.16 21:29
@Anonymní píše:
Já trpím boreliozou, kterou jsem měla z mušky. A pozor, projevilo se to až za dost dlouho, žádný flek a málem jsem ochrunula. Beru jen díky doktorovi, který na to jediný v ČR nepeče, dvoje antibiotika už více jak měsíc a tak dva minimálně brát budu Někdo bere i roky. A to jsem to podchytila docela včas, ne akutní nákaza, ale od prnvího zabrnněí dvou prstou. NEurologie Motol a tady i jedna neuroložka říkali, je to karpál atd… lumbální punkce negativní, borelioza negativní, ale nálezy ložisek na mozku. Bolesti pak rukou, nohou, unava, nemohla jsem chodit, v Motole řekli, nic jsme kromě ložisek na mozku nenalezli, tak nazdar. Díky tomuhle doktorovi po měsíci drsných antibiotik, milionu doplnu a byliny mě už nic nebolí, jen brní prsty a léčit se budu dlouho. Takže pozor…řada lidí je díky tomu v invalidním důchodu, někomu to sedne na psychiku, doktoři neléčí a píší antideprsiva a ty lidi mají boreliozu nebo chlamydiozu, ne z klíštět a často ani ne aktutní, ale při nervech, při chřipce, oslabí se imunita a vylezou i staré nákazy. Díky tomuhle doktorovi, který léčí IGG hodnoty a ne IGM mě již nic nebolí a vlastně mě zachránil. Jinak na netu, i teď v novinách najdete případy, kdy i lidi si kvůli borelioze vzali život - nekonečné bolesti, pokud se neléčí, nebo krátce či blbě, nebo za dlouho, nebo jim to vleze na psychiku, což doktoři místo antibiotik léčí antidepresivama. Takže já bych to nepodceńovala ani náhodou. On to každý tady z kritizuje, ale ono změnit názor až po vlastní dost nebezpečné a špatné situaci je taky špatně…takže hlídat nejen flek, který se v 50 procentech ani neudělá, ale hlavně příznaky. A poslední, nechat si udělat kvalitní testy a to ne test Elisa, který vyachází falešně negativně, ale Western Blot. Pokud nedonutíte doktory, je to vaše zdraví a v tomto případě se vyplatí si to klidně i zaplatit. Opravdu nestraším, ale zdraví máme jen jedno. Já doufám, že jsem se z toho dostala. Propoklo mi to až po stresu, kdy se oslabila imunita. Infekce není akutní. První záchrana jsou třeba bylinky Podhorné, nebo tinktura štětky. Při fleku antibiotika, i bez testů jsou doktoři je povinni napsat, ale 14 dní nestačí, alespoň měsíc. A brát samozřejmě u toho probiotika. Tak se držte, já doufám, svůj boj vyhraju a nyní stříkám své dítě, sebe i celou rodinu docela dost. Posilujeme imunitu všichni. Víc už se dělat nedá. Vždy jsem si myslela, že je to nafouklá bublina, než se to stalo mě.

Anonymní, napsala byste mi zprávu? Asi se léčím u stejného doktora. Souhlasím s úplně vším, co jste napsala. Chtěla bych pokecat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
21.5.18 08:41

Holky, prave jsem si nasla klíště na zadku. dcera mi potvrdila, ze je pulka zelena. Ja si tam moc nevidela. prisla jsem na to svedenim.byla pod tim cervena boulicka jako po komarovi. sahala jsem na to, dolu to neslo. oblikla jsem se a vydala se k rodicum, aby mo ho pomohli odstranit, ale aniz bych si byla vedoma, klíště po obleceni uz tak nebylo. vydezinfikovala jsem to a mama zkontrolovala, ze tam nic nezůstalo. Muzou byt klistata i zpulky zeleny? A svedit? Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.18 08:44

Svědí určitě. Viděla jsi jak z půlky zelený? Jako nacucanej zadeček? ten zelený bývá. Vygůgluj nějaký fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí