Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jo, zkouším ho přiložit. Uvidíme co z toho bude. Hlavně já musím být v pohodě, jinak nevím.
barique píše:
Holky dík,
v noci jsme to nevydrželi a dali mu UM, spal 5 hodin, teď jsem za 5 min odstříkala 100 ml, celý to vypil? Není to hodně? dopoledne jsem byla fakt na sebevraždu, že se o něj nedokážu postarat. Dělá to takhle někdo, že nekojí, ale odstříkává a dává flškou? A jak to mám dělat, když budu potřebovat ven? dík za rady
Ahoj, já to tak dělla a dokonce jsem natolik rezignovala, že jsem krmila z flašky. Z porodnice jsem jela rozvnou do lékárny, koupila elektrickou odsávačku a 8× denně krmila z flašky a odsála. Malá se nechtěla chytat, v porodnici jsem ji s tím týrala, skončily jsme tak, že jsem ji dala vodorovně na polštář, vytahla prso a ona začala řvát. Nešlo nám to zaboha, když už se náhodou chytla, tak vypila 5-10ml. Byla jsem na prášky.
S tím odsáváním jsem se uklidnila, občas jsem ji zkusila cvičně přiložit s tím, že když nechtěla a řvala, tak nic, dostala flašku a já byla v klidu. Hele a najednou to šlo, teď už cca 14 dní jenom kojíme (je nám měsíc), na drahou odsávačku se mi práší, malá je spokojená.
Jestli máš mlíko, bylo by mi líto krmit umělým. Jsme pro odsávačku. Ale kvalitní, neumím si představit odsávat nějakým krámem, tohle se jen přiloží a maká to samo ![]()
Ahoj,máme podobný problém,malá nechce žádný umělí mlíko,blinká po něm,nebo mi to plive,prostě jí nechutná
.Myslela jsem že to je lahvičkou,ale když odstříkám,tak to vypije skoro hned,jenže má po tom děsný bolení,páč z tý flašky neumí pít a je plná vzduchu,máme tři savičky a nejde jí to ani z jedný a navíc hrozně málo přibírá,dnes jí je měsíc.Co mi poradíte,poslechnout doktora a trápit jí i sebe UM,nebo to zkusit ukojit i za cenu že bude přibírat jen maličko
.Měla porodní váhu 3100g,takže taky nebyla uplně prtavá. ![]()
Chytá,ale po pěti minutách usíná,nemá sílu to vytáhnout,musím jí probrat odříhne si a zase se na pět minut přisaje,ale pak už jí nevzbudím.Z lahve to vypije najednou a pět hodin po tom čučí a řve bolestí
![]()
A když jí dáš na těch pět minut z jedné strany, pak sebrat, probrat, pět minut z druhé strany - tak co? A za dvě hodinky klidně znova, nebo za hodinu a půl?
A zkoušela jsi dokrmovat ne z flašky, ale po prstu stříkačkou?
Jojo z prstu jsme to zkoušely v porodnici,všechno vyzvracela,tak jsme v tom nepokračovaly.Když jí budu přehazovat prsa,tak přeci vypije jen to přední mlíko a to zadní už neutáhne,proto taky nejspíš nepřibejvá
Budím jí přes den po dvou hodinách,když je vzhůru nejpozdeji po hodině řve hlady,jenže tak brzo jí kojit nemůžu,páč by jí zas bolelo břicho,tak po hodině a půl,jenže to už je z toho řvaní tak vysílená že vytuhne takřka hned,je to boj
rozmary píše:
Když jí budu přehazovat prsa,tak přeci vypije jen to přední mlíko a to zadní už neutáhne,proto taky nejspíš nepřibejvá
Já teda přehazuju, mám taky nesavce, co to fláká, a přibývá dobře. Říkám si, že než aby se nenapila, to radši ať si to vezme takhle a nají se pořádně. Pořád kojím z obou stran při každém kojení, máme pátý týden věku.
Ahoj,jsem mamina od dvou dětí. První jsem kojila 10 měsíců druhé skoro vůbec. Prostě nebylo čím. Malá táhla jako divá a prostě nebylo, nebo bylo málo.Doktorka mi sama doporučila příkrmy, když malá nepřibírala.Přece ji nenechám křičet hlady, jen proto abych mohla říct, že jsem ji kojila. Na sunaru vyrostla spousta lidí a následky z toho nemají. Na druhou stranu byl plně kojený syn děsný řvoun. Prokřičel i 10 hodin v kuse s přestávkou na kojení. Přibíral až moc tak mi dr. řekla, že mu mám dávat po třech hodinách abych mu do toho natráveného mlíčka necpala další, ža má asi prdíky.Stejně to nepomohlo, ale to ani nic jiného, zkoušeli jsme všechno, masáže, koupele, mastičky, kapičky, cvičení rourku a on řval a řval dokud z toho nevyrostl. Následky to nechalo maximálně na mě. Dost jsem zvažovala druhé dítě. Když pak holka řvala hlady a já si říkala že se to bude opakovat
Když jsem jí pak začala se špatným svědomím (co jsem to za matku když nejsem schopná kojit) dokrmovat a ona byla rázem spokojené mininko, rozhodla jsem se ignorovat propagandu za kojení a netrápit jí ani sebe.
myšanda26: No jo, jenže tazatelka má jiný problém - mléko by asi bylo, ale miminku je špatně po UM ![]()
myšando
A jak jsi to udělala s MM? Já taky krmím UM, ale občas mu dám cucnout od sebe, když cítím, že tam něco je, ale jakmile tahá na prázno, tak se vzteká. Mám strach, abych nedostala zánět, stačí, že jsem se celá osypala, zřejmě po citrusech, a malý toho má plný obličej.
myšanda26 píše:
Ahoj,jsem mamina od dvou dětí. První jsem kojila 10 měsíců druhé skoro vůbec. Prostě nebylo čím. Malá táhla jako divá a prostě nebylo, nebo bylo málo.Doktorka mi sama doporučila příkrmy, když malá nepřibírala.Přece ji nenechám křičet hlady, jen proto abych mohla říct, že jsem ji kojila. Na sunaru vyrostla spousta lidí a následky z toho nemají. Na druhou stranu byl plně kojený syn děsný řvoun. Prokřičel i 10 hodin v kuse s přestávkou na kojení. Přibíral až moc tak mi dr. řekla, že mu mám dávat po třech hodinách abych mu do toho natráveného mlíčka necpala další, ža má asi prdíky.Stejně to nepomohlo, ale to ani nic jiného, zkoušeli jsme všechno, masáže, koupele, mastičky, kapičky, cvičení rourku a on řval a řval dokud z toho nevyrostl. Následky to nechalo maximálně na mě. Dost jsem zvažovala druhé dítě. Když pak holka řvala hlady a já si říkala že se to bude opakovatKdyž jsem jí pak začala se špatným svědomím (co jsem to za matku když nejsem schopná kojit) dokrmovat a ona byla rázem spokojené mininko, rozhodla jsem se ignorovat propagandu za kojení a netrápit jí ani sebe.
Koukni na kojeni.net a modrykonik.cz, je tam tema odsavani. Na modrem konikovi je spousta maminek, ktere i pres rok jen odsavavli a davali to flaskou
. drzim palce.
Já malou vždycky co to šlo nakojila a pokud ještě tahala dala jsem příkrm. Dudlík jsem měla takový antomický od aventu s pididírkou, aby musela tahat a nezlenivěla. Večer už jsem MM neměla tak jsem dávala jen sunar. Nutrilon odmítla. Ona se na večer nažuchla a po ránu jsem zase jen kojila. Ale co dělat když se osypete to nevím ![]()
Tak jsme dnes byly na váze,malá zcela záhadně přibrala víc jak čtvrt kila
,takže zůstáváme u kojení a snad už to bude jen lepší
Přeji všem pohodové kojení ![]()