Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@romype promiň, ale nazývat cizí dítě spratkem mi přijde docela přez čáru… ![]()
@tmavíček doufám že z toho vyroste. :/ jsem z toho přešlá. Mě by se taky nelíbilo kdyby mu někdo ubližoval. Ale na něj prostě asi nic neplatí. Kousnout jsme taky zkusili, po dobrým, po zlým. Já se snad dám na modlení :/ ![]()
@bibi88 píše:
@romype promiň, ale nazývat cizí dítě spratkem mi přijde docela přez čáru…@tmavíček doufám že z toho vyroste. :/ jsem z toho přešlá. Mě by se taky nelíbilo kdyby mu někdo ubližoval. Ale na něj prostě asi nic neplatí. Kousnout jsme taky zkusili, po dobrým, po zlým. Já se snad dám na modlení :/
Naprosto Vás chápu, tohle není příjemné pro nikoho. Třeba mu opravdu školka pomůže. Každopádně bych o tom promluvila s paní učitelkou. Separaci od dětí bych brala jako poslední možnost. Kousne - musí se omluvit a odejít třeba z návštěvy, hřiště, herny.
@romype píše:
@e008 tatínek je hysterka jo, ty si dobrá, by mě zajímalo, kdyby nějakej malej spratek pokousal tvoje děti. Já tohle zažila u syna ve školce, kdy ho jeden kousavej spratek kousnul do zad skoro do krve a nejenom jednou, jeho rodiče měly taky takovej chytrej přístup jako ty, že jsem hysterka, takže jsem si to s tím hajzlíkem vyřídila sama, a syn měl konečně klid. Nikdo nebude ubližovat mým dětem, oni taky nikomu neubližujou.
A teď si představ, že má malý „spratek“ nějakou vadu. To máme my se synem - má vadu, která není při běžném pohledu poznat. A kvůli takovým rodičům jako jsi ty, se celkem bojím školky. Vadí mi, že syn kouše, aktivně to řeším a stejně se nedaří.
Kdyby sis to chtěla vyřídit s mým „hajzlíkem“, tak by sis to za rámeček nedala.
@Anonymní píše:
A teď si představ, že má malý „spratek“ nějakou vadu. To máme my se synem - má vadu, která není při běžném pohledu poznat. A kvůli takovým rodičům jako jsi ty, se celkem bojím školky. Vadí mi, že syn kouše, aktivně to řeším a stejně se nedaří.
Kdyby sis to chtěla vyřídit s mým „hajzlíkem“, tak by sis to za rámeček nedala.
jenže pokud je dítě nemocné a nemůže za to, tak ale v tom případě, by bylo na místě upozornit učitelku, aby se pak rodiče nedivily, že mají pokousané děti. Vem to z druhé strany, pokud tvoje dítě by chodilo do krve pokousané ze školky, doma by ti brečelo, že do školky nechce, že se bojí, ty by jsi ale zřejmě byla nadšená.
@bibi88 přes čáru? no vidíš a mně to nepřijde, protože pokud moje dítě někdo kouše do krve, či jakkoliv napadá, je u mě nevychovanej spratek, pokud v tom není samozřejmě nějaké onemocnění.
@romype v tom případě mám podle tebe nevychovaného spratka? Tak ty si dobrá teda
. To že dítě kouše, neznamená že to rodiče aktivně neřeší.
Mě třeba hrozně vadí že malej kouše. A není mi to příjemný. A určitě bych se chtěla potkat s takovou maminkou jako jsi ty…
@tmavíček právě to bych taky brala jako poslední možnost. Kde mám jistotu, ze ho budu separovat a při vrácení do kolektivu, to nezačne dělat znovu
no prostě pro mě naprosto hrozně nepříjemná situace. ![]()
@bibi88 hm, a vem to z druhý strany, co kdyby to pokousané dítě do krve bylo tvoje? Bylo by ti to jedno, nebo by jsi vysvětlila svému synovi, že takové děti jsou normální? Ne nejsou, není to normální, pokud to dítě není nemocné, tak normální to není. Je to možná blbé přirovnání, ale pes se taky dá vychovat k tomu, aby nekousal a že koušou ze začátku všechna štěnata. Je to o výchově. Už tady někdo psal, že na někoho platí kousnout ho taky, zkoušela jsi to? protože evidentně tvoje vysvětlování je k ničemu.
@romype píše:
jenže pokud je dítě nemocné a nemůže za to, tak ale v tom případě, by bylo na místě upozornit učitelku, aby se pak rodiče nedivily, že mají pokousané děti. Vem to z druhé strany, pokud tvoje dítě by chodilo do krve pokousané ze školky, doma by ti brečelo, že do školky nechce, že se bojí, ty by jsi ale zřejmě byla nadšená.
Učitelka to samozřejmě bude vědět, to je snad základ, aby to učitelka věděla, ale myslíš, že uhlídá všechno? Může se snažit sebevíc, ale když tam je 1 učitelka na 27 dětí, tak je bez šance, aby obsáhla celou třídu a něco jí snadno unikne. Navíc některé děti jsou záludné a schválně agresora provokují. Od doby, co mám doma i malého agresora, už to nevidím všechno tak černobíle.
Danou situaci už mám vyzkoušenou i ze strany matky napadaného dítěte. Naštěstí to vyřešila učitelka sama ve školce.
@bibi88 už jsem to psala výš, takové maminky jako je tato uživatelka, mě dost děsí.
A je to přesně ono, pro většinu maminek to není příjemná situace. Za sebe můžu říct, že je pro mě horší to, že moje dítě kouše, než to, že se starší syn s agresorem setkal. Ale asi i díky tomu, že máme doma koousající dítě, se už na to nedívám tak přísně jako dřív.
No je to celkem vyhrocený koukám.
zkoušela si ho kousnout taky, hned jak to začal dělat? Na mě to malej zkusil párkrát, rafla sem ho zpátky, ale tak aby ho to fakt bolelo. Řval dost dlouho, od ty doby to nikdy neudělal. Děti nejsou hloupý, ví, že to bolí. Jinak ještě k tomu, že by dostal přes pusu, bych okamžitě z návštěvy odešla, ať si uvědomí, že jeho chování má nějaký následek. To, že by se musel omluvit, je samozřejmostí. I když to @romype napsala trochu drsně, v podstatě s ní souhlasím, velmi by se mi nelíbilo, kdyby cizí dítě kouslo moje. A ještě pokud to nebylo poprvé.
@Anonymní píše:
Učitelka to samozřejmě bude vědět, to je snad základ, aby to učitelka věděla, ale myslíš, že uhlídá všechno? Může se snažit sebevíc, ale když tam je 1 učitelka na 27 dětí, tak je bez šance, aby obsáhla celou třídu a něco jí snadno unikne. Navíc některé děti jsou záludné a schválně agresora provokují. Od doby, co mám doma i malého agresora, už to nevidím všechno tak černobíle.
Danou situaci už mám vyzkoušenou i ze strany matky napadaného dítěte. Naštěstí to vyřešila učitelka sama ve školce.@bibi88 už jsem to psala výš, takové maminky jako je tato uživatelka, mě dost děsí.
A je to přesně ono, pro většinu maminek to není příjemná situace. Za sebe můžu říct, že je pro mě horší to, že moje dítě kouše, než to, že se starší syn s agresorem setkal. Ale asi i díky tomu, že máme doma koousající dítě, se už na to nedívám tak přísně jako dřív.
No jestli tě já děsím tím, že chráním a bráním zájmy svých dětí, že nechci aby jim kdokoliv ubližoval, tak mě potom děsí matky, které se tomu diví.
@Netopýr1 ano, napsala jsem to drsně, díky vlastní zkušenosti, ono mít věčně pokousané dítě na rukou, na zádech, dokonce i na noze byl kousnutý, tak podle mého názoru, by byla každá normální matka vytočená, a ano jsem alergická na kousající děti, na agresivní děti.
@romype píše:
No jestli tě já děsím tím, že chráním a bráním zájmy svých dětí, že nechci aby jim kdokoliv ubližoval, tak mě potom děsí matky, které se tomu diví.
Nejde o to, že bráníš zájmy svých dětí, to je normální a je to v pořádku.
Opravdu se bojím toho, že mi nějaká matka bude ječet na dítě a ještě ho nazývat spratkem a hajzlíkem.
Myslím, že i taková věc se dá řešit v klidu. Řešila jsem to a šlo to. ![]()
@Anonymní píše:
Nejde o to, že bráníš zájmy svých dětí, to je normální a je to v pořádku.
Opravdu se bojím toho, že mi nějaká matka bude ječet na dítě a ještě ho nazývat spratkem a hajzlíkem.
Myslím, že i taková věc se dá řešit v klidu. Řešila jsem to a šlo to.
já snad někde psala, že jsem ječela na nějaké dítě, a že jsem mu řekla, že je spratek? nemáš trochu problém s psaným textem? Já jsem napsala, že kousající děti, považuju za nevychované spratky nic víc, nic mín.
@romype samozřejmě, že jsem to zkoušela.. nevím jestli čteš normálně, nebo jen to co se ti hodí. Přečti si prosím vše co jsem napsala a pak mi přirovnávej dítě k psovi… ty budeš asi ta matka dokonalá, co se jí dítě postaví do pozoru, jen co otevře oči. A ne nejsem ta pouze vysvětlovací matka. Ale něco jiného je nazývat cizí dítě spratkem. To jako promiň, ale šlo to i jinak.
@Netopýr1 ano zkusila. Už jsem to psala. A také jsem psala, že by se mi to samozřejmě také nelíbilo. Proto se i ptám zda má někdo zkušenosti a jak s dítětem pracovat. Protože zatím moje veškeré snahy nenesou žádné výsledky. Setkávám s s různými názory.
Neptám se jen zde. Probírala jsem to i s lékařkou. Ta mi řekla že některé děti to prostě mají. A s tím já se nechci srovnat.
Anonymní: no tak toho se právě děsím taky.
vše se dá přeci vyřešit tak nějak v respektu k ostatním. :/ ale asi jenom můj názor. Taky tedy občas bouchnu. Ale určitě ne na cizí dítě. Když už tak na rodiče… asi jsem divná ![]()
Necetla jsem vsechny komenty, ale nase mala taky obcas kousne, me nebo chlapa a nekdy i od kamosky maleho, a le netusim proc a dela to jen nekdy, asi jeden den, tak co tri mesice. Prijde mi, ze to dela, kdyz ji rostou zuby.