Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
http://www.novinky.cz/…ni-dite.html
Prosim o precteni clanku, ktery jsem pred chvili nasla a muze mi urvat srdicko. Nemohly bychom te pani pomoci???????
Pomoct,ale jak.Jestli jsem to dobře pochopila tak malou Soničku dala k adopci proto že dvě děti finančně neutáhne.Takž i kdybychom jednorázově poslalay nějakou pomoc nepomůže to.Potřebovali by pravidelný příjem.
Binky+Eliška
To je strašný, teď jsem to četla a připadá mi to jak z filmu Sophiina volba. Hrůza, rozhodnout se, které dítě dám pryč. Jestli budete mít některá jakýkoliv nápad, jak mamince pomoci, určitě se připojím. Měla by s tím ale něco dělat sociálka a stát, který pořád jen kecá, jak se stará o rodiny s dětmi.....
Klára
Holky, ted na Blesku je článek, že včera celý den drnčely telefony, lidi nabízeli pomoc, ale prý se žádné konto zakládat nebude, aby se to nezačalo zneužívat k nějakým ziskům… http://nacerno.blesk.cz/Clanek46170.htm
Je mi jí taky moc líto, je to fakt hrozné…:(((((
K.
Taky mi to přijde moc smutný.
Už jsem psala webmasterovi Mimibazaru,jestli by tam ten příběh uveřejnil,že by maminky mohli pomoct. Posílají tam už pro nějakou maminku (samoživitelku) občas oblečení, hračky, nějaký plínky ,výživy a čajíky.....určitě by pomohli. A pomáhají už hodně dlouho,tak proč by se nenašlo taky něco pro dvojčátka.Pokud by ta maminka chtěla holčičku zpět.....
Taky myslim, ze by s tim mela neco delat socialka…vzdyt vsechny davky pro samozivitelky nejsou zas tak maly…Otazka je, jestli ta maminka, ktera je v sestinedeli a nema nikoho na hlidani, proste vsechno zvladla zaridit. Taky je to docela zahul, byt na dvojcata sama… Takze je dost mozny, ze az se trochu vzpamatuje, vezme si dite zpatky.
Jednorazova akce nepomuze, tady fakt musi zasahnout stat.
tak určitě by měla pomoct sociálka.já jsem myslela spíš věcnou pomoct,na tom bazárku se najdou maminky co třeba i darují kočárek nebo tak…
Jo v zacatku to urcite pomuze… Pokud je zrovna tohle jeji problem. Tezko rict, co proziva zenska, ktera je par tydnu po porodu dvojcat a bez pomoci.
Na druhou stranu, pokud je to nouze jenom materialni, tezko ji nekdo bude posilat pomoc nekolik let
Ty urednici mne uz fakt stvou.
Hezký den,
Hned bych něčím pomohla, je mi té paní strasně líto, nepochopím, jak tohle může nechat stát chladným, hlavně, že máme gripeny, ale o matku v nouzi se nepostarají. ![]()
Daruji něco po Matějovi, jestli budu mít kam, ale je velmi smutné, že mají pomáhat matky s rodičovským příspěvkem. Hlavně, že je Škromach najedenej ![]()
Zdravíčko
No já jsem spíš myslela, že by se našla nějaká organizace, která pomáhá matkám s dětmi v krizové situaci a má psychologickou profesionální odbornost. Já vím, že existuje jedna organizace, která třeba zprostředkovává adopce pomocí anonymních porodů, tak aby to bylo v zájmu dítěte i matky, která o pomoc požádá, i v zájmu adoptivních rodičů. Jenže nevím, která organizace to byla, že bych je upozornila. Kéž by se někdo takový ozval! Nemyslím, že by zde dělali adopci, ale spíš v zájmu dítěte i matky podnikli něco na pomoc.
Doufám,že mě za tento názor neodsoudíte,ale po shlédnutí reportáže,jsem byla dost smutná z toho,jak tohle může matka udělat.Znám spousy maminek,které jsou v těžkých situacích(bohužel i já jsem v ní vyrostla),ale nikdy by své děti neopoustily a dělají opravdu maximum pro to,aby byly děti spokojené.Nejvíce ze všeho je mi líto malé Soničky.A když už bych tento její čin s hodně přivřenýma očima omluvila,tak jen proto,že se na něm mohlo podepsat šestinedělní.O tom,že existují sociálky, se snad ani zmiňovat nebudu.
Vinona
Vinona, naprosto s tebou souhlasim… taky mi je te maminky lito, ale vim, ze v podobne situaci je spousta maminek a nikdy by se svych deti nezrekly… jde o to si vsechno vybehat na uradech, socialkach, jit do televize, proste cokoliv…
Snad se Sonicce najde nejaka maminka s tatinkem co nejdrive.
Marka
Ahoj holky,
lámu si hlavu,jak Soničce pomoct a něco mě napadlo,i když nevim,jestli je to reálný.Jestli to je jen výkřik do tmy,beru to.
Maminka Soničky je známá-přiložila rodný list.Nevim,jestli je to možné,ale myslím,že při troše snahy by šlo,aby zástupce příslušného sociálního úřadu-popř.Mě.úřadu maminku kontaktoval a zkusil s ní projednat,jak na tom je.Říkám si,že když si jedno mrně nechala,je to i tak finančně nákladné.
Myslím,že není problém složit se a materiálně mamině pomoct,i já mám doma fůru oblečení,co neunosíme.Myslim,že některé mamky můžou koupit plenky nebo co bude potřeba,jen se domluvit.I s tím kontem by neměl být problém.Kdyby se založilo konto přímo na jméno Soničiny maminky(může ho založit pracovnice sociálky) a na účet se dá limit,kolik mamině můžou měsíčně vyplatit,neměl by být problém.Když by mamina potřebovala jednorázově víc,šla by vybrat spolu s pracovnicí sociálky-na 2 podpisy,aby to bylo jištěné
Dneska jsme v poradně o tom mluvily a hodně ženských říkalo,že na takovouhle věc by rády peníze poslaly.Samy víte,že Češi,když chtěj,tak umějí pomoct a vybrat tolik peněz,že to až překvapí.
Myslím,že Nova by i nějakou tu reportáž s číslem konta odvysílala…
To je můj nástřel možného řešení.
Ahoj holky,
na tenhle clanek a na diskusi myslim od rana, kdy jsem nakoukla a uvidela ji… Ja nevim, asi budu v opozici, ale myslim, ze clanek je podan dost jednostranne a neuvadi vsechna fakta. Na zaklade tohoto clanku bych asi zadne penize nikam neposilala - nevim nic o materialnim zazemi, ktere rodice - respektive matka - od Soni ma, nevim nic o socialni a etnicke situaci, nevim o vsech motivech, ktere ji vedly k tomuto kroku…
Rozhodne bych byla pro, aby byla do tothoto pripatu angazovana vhodna organizane, napriklad FOD.
Opravdu si myslim, ze situace v tomto state neni takova, ze by musely zoufale matky odkladat sve deti, nase socialni sit je dost propracovana a hodne milosrdna… Z toho se domnivam, ze ac matka zminuje finance jako hlavni motiv, hlavnim motivem bude neco jineho - at uz poporodni deprese nebo opravdovy problem nekde jinde…
Jen si uvedomte, jakou moc maji media - napriklad jake emoce ve vas vyvolaji naskedujici dve vety:
„nezodpovedna zenstina lhostejne pohodila dite pred nemocnici“
„zoufala matka na pokraji zhrouceni zanechala sve milovane dite pred nemocnici“
Obe vety popisuji preci totez, ne?
Stacilo jine zabarveni clanku a hromadne bychom nadavaly na strasne a nezodpovedne matky…
Lesina
Možná bych maminku Soničky pochopila tehdy, kdyby byla pod vlivem rozházených hormonů po porodu, nějak mimo sebe, potože jinak nechápu, jak se někdo může vzdát dítěte. A zvlášť, když druhé dvojčátko si nechá. Možná je v tížívé situaci, ale jsou jiná řešení, jsou přece třeba azylové domy, kde by mamince pomohly. Já bych se dítěte nevzdala nikdy, ani kdybych měla jít žebrat na ulici a takové lidi prostě odsuzuju, ať jsou v jakékoliv situaci. Vždycky se dá hledat nějak řešení a hodní lidé by určitě pomohli. A hlavně když se na to kouknu očima Soničky, jak ona jednou bude koukat na to, že se matka vzdala zrovna jí? Proč jí, proč ne té druhé, to je jako rozpočítala nebo co?! Někdo tady zmiňoval Sophiinu volbu, ale tohle je přece něco jiného, matku Soničky nikdo nenutil! Nehledě na to, že po tom, co se o Soničce začalo psát, se matka o ní nepřihlásila, takže zřejmě nemá zájem dál holčičku vychovávat. Ale třeba se ještě ozve a dojde jí, jakou udělala chybu.
Martina