Žere si ruce

1905
18.1.07 16:39

pomoc, zere si ruce!

Potrebovala bych poradit. Nas maly si zuzla tlapicky tak naruzive, ze se mu na nich dela vyrazka/exem. Poradite nekdo, jak mu tu srandu zastavit?

podle vseho mu lezou zuby, cpe si do pusy kde co, ale ruce vzdycky vyhraji. Dudlika si bere jen vyjimecne na spani, jinak jim meta kolem sebe, potvora :twisted: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2857
18.1.07 16:48

Ahoj

myslím že v tomhle ti virtuálně nikdo moc neporadí:o((( musí to vidět dr - nejlíp kožař…

Michal si cucá palce a před dvěma měsíci se mu na nich začla taky dělat vyrážka - takové pupínky červené a začlo se to slívat v jednu velkou mapu. Dostali jsme zinkovou mast na vysušení (spíš zinkový olej míchaný na předpis v lékárně)… po týdnu kdy pupínky vyschly a kůže byla strašně vysušená jsme dostali Excipial mastý krém na promazávání…

pomohlo a od té doby ťukyťuk je to v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
18.1.07 16:50

Excipialem mazu, kdyz on potvora slize driv nez podle mne zacne ucinkovat. :twisted:
Mazu na noc, rano super a pres den zase vyrazkoidni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
19.1.07 02:04

Moje sestřenice měla jako miminko něco podobného.
Pomohly až rukavice.
Obyčejné tenké bavlněné rukavičky - už nevím přesně, jak jí je teta přišněrovala k rukám, aby si je nesundávala, ale do té doby nic nepomohlo.
Pod rukavičky se mazala nějaká žlutá mastička - nevím jméno, je to už pár let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
19.1.07 09:34

Raketka, jedine, ze bych mu ty rukavicky prilepila ke kuzi, on si je pacholek sezuzla dolu :). Ale diky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
19.1.07 13:53

Ahoj Janno,
já bych šla určitě tou cestou, že bych se mu snažila najít adekvátní náhradu. Jenže je těžké přemýšlet jakou, když máme málo informací :) . Pokud jsou to zuby, pak si chce něčím masírovat dásně (kousátko?), ale já bych to viděla spíše na miminkovskou potřebu sání, pak bych to vytrvale zkoušela s dudlíkem, některá miminka uklidňuje žmoulání (plenka?)… Hlad asi nemá, viď? Dělá to, když je sám, nebo i v náručí? Potřebuje si žužlat ruku, aby usnul?
Zdravím, Lora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
19.1.07 21:40

Ahoj Loro,

zere je vice mene porad. Po krmeni trochu min, pred spanim ne. Mozna se nudi. Ale o kousatka zajem nema :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
19.1.07 22:05

Milá Janno,
ach jo, třeba někoho napadne něco chytřejšího, ale já mám dojem, že má prostě jen velkou potřebu něco cucat (jako většina mimin) a pusinkou zkoumat svět. Škoda, že nedudá (i když, některé maminky to nemají rády), třeba začně. Já bych se mu asi zatím snažila co nejvíce zaměstnávat ruce a pusinku něčím jiným a čekala bych, až bude trochu větší (bude lépe vidět, manipulovat s věcmi, hýbat se) a najde si jiné zábavy. Myslím, že za měsíc, dva, budete někde jinde… a o ruce bych asi strach neměla, u malinkých dětí se zas rychle spraví (ale na to tedy odborník nejsem :) ).
Zdravím, Lora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
20.1.07 12:22

Lora: diky budeme zkouset. Jen to vypada, ze ho trapim hlady :roll: :roll: :lol: :twisted: a ta kuzicka na rukach mne trapi. Mame vubec trable se suchou kuzi, tak mozna proto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí