Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chci se zeptat, jestli vam nekomu pomohla na prdiky zmena UM. Jsme na Nutrilonu Premium 1 a pani v lekarne nam rikala, ze nekdy na prdiky pomuze zmena mleka. Premyslim o prechodu na Bebu,ale nevim, jestli to ma vyznam. Zatim nam nepomaha nic (zadne kapky ani cviceni, i kdyz prdiky nas trapi prevazne jen v noci, ale malokdy se vyspime).
Diky za vase zkusenosti.
Ahoj Capinko ![]()
Zkušenosti s počátečním UM nemám, kojila jsem. Ale kamarádka taky dává UM od druhého měsíce a už po zkušenostech dává Nutrilon Omneo, ten je na bolavá bříška. Doluv se s mudr. a zkus ho. Syna také trápili prdíky a nám docela pomohlo nahřívání plínky. Ne nažehlování látkové, ale měla jsem přebalovák v koupelně vedle žebříkového topení a ty plínky jsem si tam vždy roztáhla a byly teploučké (měla jsem je tam stále připravené). Jinak jsme mazali mentolovým gelem (Pupík) a dávali Sab simplex, ale taky nic moc.
Držím palečky ať prdíky nezlobí ![]()
Ahoj,
muzes klidne davat 0,6ml Sabiku do kazde lahvicky cca 20kapek. Nam Nutrilon tez nedelal dobre, Beba nezasytila, tak jsme na Hami a bez problemu. rektarni rourka je taky uzasna
.
ahoj Capi
my jsme taky presli u Jima na Omneo a musim uznat, ze rozdil jsme pocitili asi tak az za 14 dni! ikdyz nekdy jeste breci kvuli prdum, rozhodne uz to neni kazdy den, jak to byvalo u Beby…
anebo ze by u nas skoncila 3 mesicni kolika?
Holky, diky, ale Omneo u nas nezabralo, rourku pouzivame bezne, Sab davam do kazdeho piti. ![]()
Uz jsem ji ze zoufalstvi zkousela davat i Sunar, ale po nem se neuveritelne kroutila, tak sel z domu. Takze uz se bojim ji neco davat, treba to Hami. Slysela jsem, ze Beba a Nutrilon jsou nejlepsi…
Hm, to je ale záhada. Možná mě teď za můj nápad odsoudíte, ale co před každým krmením a podle potřeby během dne dát malinko fenyklového čaje třeba od Hippu. Je fakt, že já kojila, ale asi od šestého týdne jsem si koupila čaj a stříkačku a občas mu trošku stříkla do pusinky, bylo trochu. Bylinky dělají divy.
Janinko, fenyklovym cajem prolivame porad, za den ho klidne i 100 ml vypiji!
Ja uz jsem bezradna. Uz me i napadlo, jetslli to neni skryta alergie na kravske mleko, pry jednim z projevu jsou i prdiky…ale nema zadne jine projevy, tak nevim, asi ne.
Hm ![]()
Tak kdybych něco vymyslela, dám vědět. Zatím pa pa a držte se… ![]()
Ahojky Capinko, to samé nás taky trápí!!! Nejdříve nás trápili prdíky,pák zácpa a těď už nevim co to je
Používáme kapičky SAB, nutrilon omneo,cvičíme a pořád žádná změna.Jeden den se to zdá lepší a druhý den je to hrůza
taky už nevim co s tím. Někdy my příjde,že už jenom tlačí,protože ví,že jí vezmu do náruče a když jí nevezmu,začíná být pěkně vzteklá!!! Tak držím palečky ať už je konec trápení a pokud budeš mít něco nového,co zabíra,tak napiš
Zuzka
Ahojky Capinko, to samé nás taky trápí!!! Nejdříve nás trápili prdíky,pák zácpa a těď už nevim co to je
Používáme kapičky SAB, nutrilon omneo,cvičíme a pořád žádná změna.Jeden den se to zdá lepší a druhý den je to hrůza
taky už nevim co s tím. Někdy my příjde,že už jenom tlačí,protože ví,že jí vezmu do náruče a když jí nevezmu,začíná být pěkně vzteklá!!! Tak držím palečky ať už je konec trápení a pokud budeš mít něco nového,co zabíra,tak napiš
Zuzka
Maminky, my jsme měli Nutrilon Premium prvních 6 týdnů … a bolení bříška bylo den ode dne horší. Koupila jsem i Nutrilon Comfort - ale žádná změna - dokonce se přidalo zvracení po každém krmení. Co jsme přešli na SUNAR… je to naprosto v pohodě. Vřele doporučuji! Zuzana
Tak Sunar jsem prave taky zkousela a po nem se teda silene kroutila.
Hned sel z domu. Premylsim o Bebe, ale asi jeste pockam. V pulce unora mame prejit na dvojku UM, tak se domluvim s DR.
Ahojky tak BEBA máme taky vyzkoušenou a ta nás betonovala,je to opravdu o vyzkoušení,ale těch korunek,co utratíme za to
,ale co by jsme pro ty naše děťátka neudělali,co?
taky počkám na UM 2 a uvidíme,tak se mějte hezky Zuzka
Ahoj. My taky bojujeme s prdikama a velmi dobrou zkusenost mame s kapkama Baby calm (jsou ale az od 1mesice) 10k. pred kazdym kojenim.FAkt pomahaji. Sab Simplex byl u nas bez efektu. Stridame to s homeopatikama Lycopodium clavatum 9CH, 5 kulicek rozpustim v kojen.vode a davam strikackou pred kazdym kojenim-mozno uzivat dlouhodobe.
Holky, i babycalm jsme meli a nic. Ale musim to zaklepat, zacina se to lepsit a prislo to s tim, jak se Katuska zacala tocit na bricho. proste se vic hybe a prdiky odchazi samy. ![]()