Pomohla vám napářka k porodu?

151
26.1.25 11:05

Pomohla vám napářka k porodu?

Holky zrovna si chystám bylinnou napářku. A zajímaly by mně zkušenosti jestli vám opravdu u porodu pomohla třeba že jste neměla poranění.
A kolikrát před porodem jste ji stihli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
823
26.1.25 11:16

Mne delali, kdyz mi porod vyvolávali. Pouze praskli vodu a pak v průběhu 2naparky. Naprostá slast. Za 6hod mimi venku a 1stehem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.25 11:21

Rodila jsem dva dny, z toho v porodnici jsem byla poslední cca hodinu. Doma jsem si napářku dělala několikrát, jestli to k něčemu bylo, to fakt nevím. Porodila jsem bez poranění, ale to i předchozí dítě, u kterého jsem si napářku nedělala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.25 19:18

Mě dávali v porodnici naparku. Strašně ji propagovali (byla placená a podle mě to byl ten důvod). Měla mi rozběhnout kontrakce, pomoct s otvíráním. Poctive jsem na ni seděla tak třičtvrtě hodiny. Měla už jsem prasklou vodu a pozitivního streptokoka. Myslim že neudělala vůbec nic. Tabletku na rozjetí kontrakci jsem dostala stejně a nástřih byl taky. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
26.1.25 19:26

Porodila jsem 4× bez poranění a bez napářky.. Poslední dítě mělo skoro 5 kg. Hodnotit nemohu tedy.

• Citovat
  • Upravit
124
26.1.25 22:43

Když jsem měla v nemocnici napářku, tak krom toho, že to bylo takové „wellness“ a hezky to vonělo, tak jsem stejně byla hodně šitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.25 22:52

Na sále jsem na ní vydržela přesně 15 minut, pak už se miminko dralo ven, bez poranění. Ale je fakt, že na začátku napářky už jsem byla otevřená na 7 cm.
Kamarádka na ni byla asi hodinu, snažili se porod trošku rozjet, protože ji praskla voda, ale jinak ticho po pěšině. Porodila až za několik hodin.

• Citovat
  • Upravit
2743
27.1.25 12:48

Doma jsem si udělala naparku a dala po půl roce teplou vanu a druhý den ráno jsem porodila, 5 dní před termínem. Věřím, že to k porodu opravdu pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
27.1.25 13:17

Za mě ne. Dělala jsem pravidelně od 38tt a nikdy nic. Myslím že je to jako se vším, pokud je tělo víceméně ready, tak to může trochu ulevit, pomoci prokrvení a prohřátí, stejně jako klystýr. Pokud nic, tak nic. 😀

Jo a porod nakonec vyvolávaný, s nástřihem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí