Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Vy si delate srandu. Prectete si na internetu o nedodelane zverine v tehotenstvi a budete hysterka jak ja ????
Mene cist a vice pouzivat hlavu by ti neuskodilo.
pokud tedy svuj dotaz myslíš fakt vazne ![]()
@Anonymní píše:
Ale nebylo to 100% propecene…ted vsude ctu listerioza, svalovec, toxoplazmozu jsem „nastesti“ prodelala v detsvi
Tak na svalovce je maso kontrolovane
@Anonymní píše:
Ahoj holky, stravu v tehotenstvi si hlidam, ale dnes jsem snědla omylem jeden kousek kanciho medailonku a nasledne si vsimla, ze ta ukrojena cast je lehce ruzova. Krev z toho netekla. Zbytka jidla jsem se uz nedotkla. Mam strach? Mam letet zitra k doktorovi?
Ano, běžte hned ráno a nechte si vyšetřit mozek.
@Anonymní píše:
Vy si delate srandu. Prectete si na internetu o nedodelane zverine v tehotenstvi a budete hysterka jak ja ????
Nejhorší je smrt vyděšením ![]()
@Anonymní píše:
Včera párky, dneska divočina
zakladatelko určitě na to neumřeš, ta hysterie co tu předvádíš je pro dítě mnohem škodlivější než kousek středně propečeného masa…
Bez k doktorovi, on to maso z tebe vynda asi. Nebo co myslis, ze s tebou udela? Pichne injekci proti hysterii? Bez k psychiatrovi, ten by ti prospel.
@Anonymní píše:
Ne, normalni clovek muze cost spoustu blbosti a i tak zustane normalni, kdezto hysterka zustane hysterkou.
Ano, těhotenství zdvihá přirozenou hladinu úzkosti, ale vy to zjevně nezvládáte a jste tím strachem zaplavená.
Je to tím, že se neučíme úzkost zvládat a pak když dorazí, tak s tím neumíme zacházet.
A hádejte jestli dítětu prospívá, to že je neustále zaplavené velmi razantními stresovými hormony, které sebou každá panika a vyšilování nese? Samozřejmě že ne.
Začněte se učit úzkost zvládat. Nejdřív zkuste knihu, když to nezabere, tak vstupte do psychoterapie. Ještě před porodem, hormony spojené s kojením a nevyspání a vyčerpání to celé jen zhoršují, takže je docela dobře možné, že nezvládnutá úzkost v těhotenství se posléze překlopí do panické či jiné úzkostné poruchy a nepůjde to bez psychiatra.
Mimochodem - bez toho abyste se naučila zvládat úzkost, tak to prostě nenaučíte své dítě - a naopak všechnu vaši paniku a nejistotu na něj přenesete.
Opravdu je nejvyšší čas si pár věcí přiznat a začít se měnit.
tohle jsou dvě klíčové knížky, které vám vážně uleví
https://www.kosmas.cz/…tehotenstvi/
https://www.kosmas.cz/…ost-a-obavy/
Vzdycky jsem si rikala,ze se takovychto diskuzi nebudu vsimat,ale uz to fakt nejde,je to cim dal tim vetsi sila…nemam slov a nedokazu pochopit hysterii z ukousnuteho ruzoveho masa
prosim lidi,zeny,zamyslete se drive nez napisete takovou pitomost a pak se jeste divite,jak si tu na vas lidi smlsnou. Nektere uzivatelky jsou fakt hnusny skoro u kazde diskuze,drzela jsem se dost,ale tohle je uz i na me moc…uzivatelce doporucuji misto cetby a lustrovani hovadin na internetu,precist radsi nejakou kvalitni knihu netykajici se materstvi ![]()
Tak mam proste strach. Ted uz nerozhoduju jenom o sobe, ale mam strach i o to mimco. To je myslim normalni, ne? Jen jsem se slusne zeptala, jestli jsem to pokazila nebo ne. A nejsem ta s tema parkama.
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
Tak mam proste strach. Ted uz nerozhoduju jenom o sobe, ale mam strach i o to mimco. To je myslim normalni, ne? Jen jsem se slusne zeptala, jestli jsem to pokazila nebo ne. A nejsem ta s tema parkama.
Nemohla bys jist vůbec nic, příště si radši sněz to co máš doma a sama připravíš. Ono něco chytit můžeš klidně i ze zeleninové přílohy, stačí aby ji v restauraci blbě skladovali třeba vedle syrového masa…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat