Finanční pomoc dětem - spojíme síly?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Rose-k
21.1.11 15:40

Jenže Bohunko když přidáme jako skupina myslím,že mu to pomůže víc než od jednotlivce :think:

• Citovat
  • Upravit
18305
21.1.11 16:17

Posílání peněz, pokud není doplněno ničím jiným, je jenom vykupováním se z pocitu viny, že nedělám nic víc. Skutečná pomoc obsahuje kromě finanční stránky i „živou práci“… a tam už je to o komunikaci ohledně skutečných potřeb obdarovávaného.
Jedno hebrejské přísloví říká: Když chceš nasytit hladového, nedávej mu rybu. Nauč ho ty ryby chytat. I v tom je kus pravdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
21.1.11 16:24

pomůžeme

Dobrý den Kamčo,velice si vážíme a ceníme pomoci a naději která tím vzniká,že se dočkáme a odvezeme si malýho domu.Se založením účtu to není tak jednoduché když chcete mít vše podle zákona a tak jak má být,mi jsme chtěli nejprve založit účet přímo pro malýho Martínka,ale je to velmi složité,musí to být přes organizaci,a tak bych chtěla poděkovat paní Kláře Csírkoví s nedoklubka,která nám to pomohla zorganizovat přes avevia tato organizace zveřejnuje příspěvky které tam přijdou,můžete se kouknout sami,zobrazí se to v projektu,v pravo jsou finance a vy se sami můžete kouknout kolik se již vybralo a kolik ještě zbývá,na konci projektu avevia zdvojnásobí vybranou částku,věřte že jsme vděční i zasebemenší částku která přijde na konto pro Martínka a velice si toho vážíme, :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
21.1.11 17:21

Juro a Christy: je samozřejmě pravda, že „skupinová pomoc“ či „živá práce“ mají efekt největší… Nicméně myslím, že je lepší málo než nic. A jelikož za sebe musím čestně a upřímně říct, že na „učení rybolovu“ ani jiné poskytování té živé práce nemám v současnosti čas ani energii, zapojuji se prostě do existujících projektů formou příspěvků - a nemám rozhodně pocit, že bych se „vykupovala z pocitu viny“. Mám pocit, že „pomáhám podle svých aktuálních možností“…

Jinak, zaznělo tu, že by bylo fajn, kdyby se na e-miminu objevovala upozornění na právě takové případy jako Martínek - s tím naprosto souhlasím, to by bylo skvělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
21.1.11 17:41
Jura007 píše:
Posílání peněz, pokud není doplněno ničím jiným, je jenom vykupováním se z pocitu viny, že nedělám nic víc. Skutečná pomoc obsahuje kromě finanční stránky i „živou práci“… a tam už je to o komunikaci ohledně skutečných potřeb obdarovávaného.
Jedno hebrejské přísloví říká: Když chceš nasytit hladového, nedávej mu rybu. Nauč ho ty ryby chytat. I v tom je kus pravdy…

Juro to je asi největší blbost co sem kdy od tebe četla.Mužeš mi teda říci jak pomáháš ty když nic neděláš?
Diskuze je zde proto aby někdo vymyslel jak pomoci,tak mě zajímaj tvé nápady jak pomoci.Já si jinou pomoc než finanční nedokáž představit pokud se jedná o děti který potřebujou nějaký přístroj tak těžko jim ho vyřežu ze dřeva :-?

Písnu večer :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.1.11 17:47

Kamčo, z některých forem pomoci jsem jaksi vyrostl. Kdysi jsem byl ochotný - třeba jenom na základě ústní žádosti - se na vesnici věnovat doučování dětí z nemajetných rodin, kterým to ve škole moc nešlo. Jenomže jsem zjistil, že hlavní problém je v rodinném klimatu, rodiče prostě před dětma soustavně pomlouvali vzdělání, pokud si už dětí všímali - a místo poděkování o mně pak roztrubovali, že jsem nějaký divný, když trávím čas s jejich dětma. Pak jsem vedl nějaké kroužky a kamarádovi jsem pomáhal se zálesáckým oddílem - na vesnici, kde moc jiného vyžití není (kromě hasičů a fotbalistů). Se střídavými úspěchy. No a v současné době teda „jenom“ daruju krev, krevní plazmu a krevní destičky. Ta krev a krevní plazma je bezplatně, krevní destičky můžu bezplatně nebo s „drobným příspěvkem“. Když to klapne, tak v červnu bude zlatá medaile Dr. Jánského. Je to málo nebo moc? Nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.1.11 17:56

A pokud se ptáš, jak konkrétně pomoct jinak než penězma - to je lepší prodebatovat s rodiči Martínka a s člověkem z oboru, který bude mít zájem o tom mluvit…

Ještě odbočím: kdysi jsem, ve stejném nadšení jako ty, zkoušel vymyslet něco univerzálně použitelného, jak pomoct dětem z dětských domovů po dosažení plnoletosti. Jak si najít vlastní bydlení, jak získat pracovnípraxi (použitelnou do profesního životopisu), jak neskončit v dluhové pasti, jak poznat, který kamarád to s tebou myslí dobře a který tě bude jenom využívat… Prostě běžný každodenní pohyb ve společnosti. A zjistil jsem, že díky drsnému prostředí děcáků mají ty děcka jinak poskládaný žebříček hodnot. Že každý projev dobré vůle považují za slabost… Takže nejspíš proto jsem takový skeptik.
Fakt myslím, že existujou lidi se specializovanýma znalostma, kteří by mohli dát nějakou „kuchařku“, podle které se ta komplexní pomoc „namíchá“. A ostatní aktivisti pak ten recept můžou naplňovat.
Ale svoje příspěvky do tohoto tématu jsem myslel k dobrovolnictví obecně, nezužoval jsem je na Martínka. Proto si nejspíš nerozumíme.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
21.1.11 17:58

Juro každej dělá co umí .Na tvým 1.příspěvku je hodně pravdy ,ale asi to nelze všeobecnět uplatnit na všechny případy.Nebo jaká jiná pomoc ,kromě té finanční by se podle tebe hodila pro děti jako je Martinek ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
21.1.11 17:59

Juro ale rodiče Martínka mají pro něho vše potřebné,ale nemají peníze na to aby si ho vzali domu proto že bez toho přístroje zemře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
21.1.11 17:59

Juro, myslím, že mluvíte s Kamčou každý o něčem jiném. Každý nemá možnost pomáhat způsobem, jakým to děláš Ty - moc krásným a záslužným, to jednoznačně!! :palec: U mne třeba toto ze zdravotních důvodů nehrozí, nemohu dávat krev a jistě nejsem jediná. Je nás spousta, které prostě chceme pomáhat finanční formou - a jde o to, jak to udělat co nejlépe. Já osobně v tomto důvěřuji prověřeným organizacím, jak jsem psala výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.1.11 18:10

Bohunko, já bych třeba taky přispěl - ale už třetím rokem se peru se zoufalým nedostatkem peněz. Tak proto jsem zvolil to dárcovství krve. Krom hlídání si jídelních návyků mě to nic nestojí - a jsem užitečný. Jen těch peněz u mě fakt není na rozdávání.
Napadá mě ale - Martínek má určitě sníženou pohyblivost. Našel by se v této komunitě někdo, kdo se třeba zabývá detailama bezbariérových bytů? Pomůckama pro těžce postižené? Má zkušenosti z péče o takové osoby? Nebo má speciální řemeslné dovednosti a dokáže zhotovit nějakou pomůcku, co se běžně nevyrábí? (Odbočím, nepatří to sem - ale viděl jsem třeba protézu dlaně, zápěstí a předloktí udělanou tak, že s ní dotyčný mohl hrát rekreačně volejbal - a kdo ho neznal, tak na jeho hře nic nepoznal… Máme kolem sebe šikovné a znalé lidi, jen se o nich málo ví…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
21.1.11 18:16

Martínek je mimino a nejspíš nikdo nedokáže vyslovit prognozu do budoucna jak na tom bude pohybově-jak se bude jeho stav vyvíjet to ukáže až čas.Ted je prostě nejdůležitější dostat ho domů co nejdřív ,protože tam bude 24h stimulován lidma ,kteří ho mají rádi a mají na něj čas ,protože to sestry v nemocnici určitě nemají ,protože ho dělí i mezi ostatní pacienty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
21.1.11 18:17

Ahojík Kamčo, já se přiznám, že mě nic konkrétního nenapadá, jak pomoct s tvým nápadem. Na začátku listopadu jsme tu řešili pomoc pro Matěje - http://www.promateje.cz/.
S adminama jsme se domluvili a diskuzi na téma pomoc pro Matěje dali na 1. stránku (tu úvodní) do aktualit. Kdo rozklikne emimino, má to pořád na očích.

Leda se s adminama domluvit a zřídit (pokud je to v jejich silách a možnostech) něco jako ta zrnka na BC? A upřímně, když chci pomoct, je mi fuk, jestli se „opičíme“ po sousedech.

Jiná pomoc mě teda nenapadá. Krev darovat - s tím jsem začala v 18-ti, ale po 3. odběru mi přišlo z transfúzky oznámení, že krev darovat nemůžu, mám v sobě jakousi protilátku anti-Le(a), není tedy vhodná k dalšímu použití :cry: .

Jiná pomoc? Máme v relativně blízkém okolí Dětský domov. V době, kdy jsem ještě měla co do činění s vodáckým oddílem, tak naši vedoucí nabídli a zorganizovali malou výpomoc. Děckám se ježdění na loďkách líbilo. Nicméně když jsme navrhli, že by děti mohli jet s náma na vodácký tábor - to takové nadšení nesklidilo, nebylo to moře…

Takže já se klidně připojuji ke skupině, která ráda pošle peníze (přímo na ověřený účet), DMSky - to mi vcelku nevadí, ale 30,– Kč mi příjde málo dát a navíc mě štve, že 3,– Kč jdou kamsi jinam… :cert: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
21.1.11 18:18

Už jsem zpět :mrgreen:
Juro ale to o čem mluvíš ty je uplně o něčem jiném než já :wink: Snad není potřeba zminovat že pojištovna než aby zaplatila takovej přístroj tak raději budou hradit péči v nemocnici která je určitě dražší.
Martínek má rodiče co by mu mohl každý závidět proto že určitě polovina lidí co znám by se takového dítěte zřeklo.Jeho maminka za ním chodí a cvičí a věřím tomu že kdyby se malej dostal tam kam patří a to ke svim rodičum že by se i jeho stav mohl zlepšit.
Nedokážu si představit situaci kdy by mi někde leželo mé dítě a já kvuli penězum si ho nemohla vzít domu :cry:
Přece každý nemusí posílat peníze.Říkáš že nějak pomoci by se dalo,ale podle mě by stačila jen osvěta a připomínání příběhu a rozšiřování.

Dms taky pošle málokdo,ale když běží pořad o žádolsti odeslání tak se vybere větší částka za jeden večer než za celej rok,proto že lidi to neznají a nebo si nevzpomenou popřípadě se nechaj strhnout davem.

Proč zde nevytvořit nějakou stránku která příběh připomene?Deníček zapadne,diskuze také.
Myslím si že by uplně stačilo hodit na první stranu dne xxx.xxx jsme se rozhodli pomoci Martínkovi,přidejte se k nám :nevim: ,nebo tak něco :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
21.1.11 18:20

Juro ještě musim dodat že to není jediná pomoc o kterou se snažím.Daruju věci do kojenáku(i když i tam sem byla upozorněna že oblečení nechtějí ,ale peníze),posílám deky do utulku,zrovna se chystám tam poslat i lékárničku a třeba darovat krev nemohu proto že kojim a nebo sem posledních 5 let těhotná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová