Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky.Nejsem žádnej řečník a pisálek,tak nevím zda přesně vyjádřím co mám na srdci,ale už pár dní mě trápí pár myšlenek a i když je mi jasné že většina řekne že sem magor,tak s tím musim ven.
Už pár dní se mi náhodně dostávaj pod ruce ruzné prosby o pomoc pro děti které potřebují finanční pomoc aby se jim dostalo lékařské péče co jim zachrání život a nebo nemají rodiče peníze na nějaký přístroj který by dětem zlepšil život.
Pořád o tom přemýšlím a ráda bych pomohla,ale sama to nedokážu,ale napadlo mě co se takle spojit.Co spojit své síly a někomu pomoci a nebo zachránit život dítěti a nebo mu dát šanci na život?
Co kdyby jsme založili nějakou organizaci a nebo prostě jen zveřejnovali zde na emiminu nějaké případy dětí co pomoc potřebují?Co kdyby se zapojili nejen matky ale i celé vedení emimina?
Vím že na baby cafe takovou organizaci mají a pomáhají.
Nikdo nemá tolik peněz aby poslal obr finanční dar,ale když se spojíme mužeme dokázat aspon trochu pomoci.
Vím že hodně z vás řekne že sem možná moc přecitlivělá kvuli tomu co nás potkalo,ale věřím že takovích maminek co by něco vymyslelo je víc i bez té zkušenosti co máme my a nikdy nevíme kdy budeme potřebovat pomoci …
Co si o tom myslíte nejen vy pisatelky ale i admini?
Hned přikládám jeden smutný případ který mě zasáhl
http://dominikbeke.meu.zoznam.sk/slovensky/
Nápadu jak pomoci je hodně,ale jeden člověk nic nedokáže … ![]()
Já jsem pro
a nemyslím si,že jsi přecitlivělá,taky jsem na to už myslela,je toho poslední dobou fakt hodně ![]()
Kamčo, tvůj úmysl je dobrý. Každá pomoc má být se vším všudy, od A do Z, ne jenom „na, vezmi si pětikorunu, já ti víc dát nemůžu…“ A taky si myslím, že by pomoc měla být „profilovaná“ přesně podle potřeb toho, kdo ji potřebuje nebo kdo o ni žádá…
zakládat asi přímo nic nemusíme stačí se napojit na už založené organizace zrnka.cz avevia.cz nebo neziskové organizace.
Juro ano musí to být jasná pomoc,pruhledná aby každý měl přístup nahlédnout do(nahlédnout né manipulovat) učtu a viděl kolik je už naspořeno a věděl kam peníze pujdou a pro koho ty koruny posílá.
Organizaci avevia neznám a zrnka mi přijdou pomáhají dost,ale většinou jen těm maminkám co se na BC zapojují jako uživatelky,ale myslela sem spíš pomoci někomu kdo o medializaci moc zájem nemá ,snad víte jak to myslim.
nemusí se nic zakládat,ale myslím si že jeden učet kam by posílalo emimino by měl být,proto že jen do zveřejnění nějaké žádosti o pomoc tolik lidí nepřispěje proto že necítí tu sounáležitost celku ![]()
Já smozřejmě s ničím podobným nemám zkušenosti.Nevím co je potřeba,kolik práce je kolem,jak vše zabezpečit,jak vybrat někoho komu pomoci,ale věřím že se zde najde někdo kdo by pomohl:hug:
Možná si to maluju moc ružově ![]()
Taky si myslím, že něco zakládat už moc nemá smysl, organizací už je hodně a každá další přeci jen trošku užírá peníze/energii, které by se hodili jinde. Kdo chce, může přispět už fungujícím nadacím, klidně na tom BC.
Jinak myšlenka je to pěkná, Kamčo, přecitlivělá nejsi, ale nač nosit dříví do lesa.
Jako jediný smysl by mělo založit nadaci pro postižené, kterým zatím nikdo nepomáhá, ale nic mne tedy nenapadá - asi že kolem sebe vidím jen ty postižené děti a na to je spousta nadací - od Zrnek, Klokánka až po Kapku. ![]()
Ahoj, taky jsem poslední dobou pročítala pár příspěvků a posílla alespoň dárc. sms, takže já jsem taky určitě pro..je to dobrý nápad..teď jde o to, kdo všechno o to bude stát..
Kamčo, BC spolupracuje se Zrnky.
Ona komunita BC je celkově těmto věcem mnohem více nakloněna.
Já sama jsem se jedné takové akce účastnila - Dobrooběd .
Chtělo by to ovšem vymyslet něco jiného, aby neměli sousedé pocit, že se opičíme
Čau Kami ![]()
Já nikdy nikam peníze neposílám.Ve všem vidím podvod,ale kdyby vzniklo něco tady,tak se ráda připojím a zatáhnu do toho i své známé
![]()
Do jiné organizace bych se nepřipojila.Lidi se na to vykašlou.Nemáš pak pocit že si se podílela a nejdeš s davem ![]()
Souhlasím. A co takhle pomoct konkrétně? Třeba tady:https://www.emimino.cz/…rtinek-7341/
Maminka je tady na emimi a že penízky potřebuje, to je víc než jasné.
Kamča.dalmatinka píše:
Juro ano musí to být jasná pomoc,pruhledná aby každý měl přístup nahlédnout do(nahlédnout né manipulovat) učtu a viděl kolik je už naspořeno a věděl kam peníze pujdou a pro koho ty koruny posílá.Organizaci avevia neznám a zrnka mi přijdou pomáhají dost,ale většinou jen těm maminkám co se na BC zapojují jako uživatelky,ale myslela sem spíš pomoci někomu kdo o medializaci moc zájem nemá ,snad víte jak to myslim.
nemusí se nic zakládat,ale myslím si že jeden učet kam by posílalo emimino by měl být,proto že jen do zveřejnění nějaké žádosti o pomoc tolik lidí nepřispěje proto že necítí tu sounáležitost celku
ono to bohužel není zas tak jednoduchý proto se lidi co pomoc potřebují obracejí na nadace .Na www.avevia.cz si právě můžeš vybrat komu chceš přispět je to taková adresná pomoc .nebo můžeš nějakou dobročinno sbírku ,bazar uspořádat sama ,když se spojíš s nadací Divoké husy dokonce dostaneš on nich myslím ještě 50% výtěžku navíc nevím jistě ,víc je na jejich webu .
pavlak5 píše:Kamča.dalmatinka píše:ono to bohužel není zas tak jednoduchý proto se lidi co pomoc potřebují obracejí na nadace .Na www.avevia.cz si právě můžeš vybrat komu chceš přispět je to taková adresná pomoc .nebo můžeš nějakou dobročinno sbírku ,bazar uspořádat sama ,když se spojíš s nadací Divoké husy dokonce dostaneš on nich myslím ještě 50% výtěžku navíc nevím jistě ,víc je na jejich webu .
Juro ano musí to být jasná pomoc,pruhledná aby každý měl přístup nahlédnout do(nahlédnout né manipulovat) učtu a viděl kolik je už naspořeno a věděl kam peníze pujdou a pro koho ty koruny posílá.Organizaci avevia neznám a zrnka mi přijdou pomáhají dost,ale většinou jen těm maminkám co se na BC zapojují jako uživatelky,ale myslela sem spíš pomoci někomu kdo o medializaci moc zájem nemá ,snad víte jak to myslim.
nemusí se nic zakládat,ale myslím si že jeden učet kam by posílalo emimino by měl být,proto že jen do zveřejnění nějaké žádosti o pomoc tolik lidí nepřispěje proto že necítí tu sounáležitost celku
http://www.divokehusy.cz/ skvělej nápad
.Opravdu částku co vybereme zdvojnásobí.Pak by stačilo zřídit učet,trochu osvěty(já mohu možná zařídit zdarma reklamu v rádiu a pak jen počkat,peníze nashromáždit,vybrat komu pomužeme a poslat a radovat se ![]()
jo za Martínka bych se taky přimlouvala,aby nemusel v nemocnici trávit ještě i druhé narozeniny.A mohl být konečně doma .