Ponechání rodného příjmení

1326
17.12.11 19:18

Ponechání rodného příjmení

Ahoj holky,chtěla jsem se zeptat-uvažuji po svatbě si ponechat rodné příjmení ale k tomu i přítelovo.Mám k tomu své důvody a Vás jsem se chtěla zeptat na zkušenosti s touto formu příjmení.Slyšela jsem,že je to pak složitější na úřadech atd.Budu ráda za Vaše odpovědi .-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
223
17.12.11 19:26

bohužel nemám zkušenost, budu ráda až se mého zbavím :D :D ale vím že řada známích si své jméno nechávaj a používají spíš to své…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sabrine
17.12.11 19:30

Já jsem v situaci kdy si nechávám svoje příjmení a přítel si vezme to moje :)

• Citovat
  • Upravit
18223
17.12.11 19:34

Myslím, že tam velký problém nebude :think: zeptej se na matrice na přepážce, ale zřejmě jen vyplníš jak se budeš jmenovat a bude :nevim: My do papíru skrz jméno měli - Budeme užívat příjmení - a napsali jsme tam ženský tvar a mužský tvar. Takže bys snad mohla napsat ženský tvar s dvěma příjmeními? Určitě paní poradí. A i po telefonu :palec: taky jsem se radila skrz svatbu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
17.12.11 19:41

Nai-jde to,také to v těch papírech máme,mě šlo spíš o názor někoho,kdo to tak používá a jaké je to v praxi.
U nás už nehrozí,že by si přítel vzal jméno moje,pač byse musela přejmenovat i malá :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
17.12.11 19:44

Ahoj, tak já to tak mám, měla jsem k tomu také své důvody a není v tom žádný problém. Manžel má své původní příjmení, já mám na prvním místě manželovo a na druhém své rodné. Děti mají příjmení po manželovi. Není to absolutně žádný problém. Akorát když se představuješ, tak je to delší. Dvě příjmení stojí vedle sebe bez pomlčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
17.12.11 19:48
eva valoi píše:
Ahoj, tak já to tak mám, měla jsem k tomu také své důvody a není v tom žádný problém. Manžel má své původní příjmení, já mám na prvním místě manželovo a na druhém své rodné. Děti mají příjmení po manželovi. Není to absolutně žádný problém. Akorát když se představuješ, tak je to delší. Dvě příjmení stojí vedle sebe bez pomlčky.

Super,to jsem chtěla slyšet :palec: :palec: děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
17.12.11 19:50
Evy, je to tak, že vždy musí být to manželovo příjmení na prvním místě, nebo di můžeš vybrat?
eva valoi píše:
  • Citovat
  • Upravit
weruuunka
17.12.11 19:51

Kamarádka si nechala obě dvě a jediný problém prý má, když někam musí napsat svoje příjmení a mají malý kolonky. :mrgreen: Nebo na úřad, když narazí na příjemno paní. :roll:

• Citovat
  • Upravit
1326
17.12.11 19:52

já myslim,že to tak musí být..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
17.12.11 19:52

Taky mám dvě příjmení - zvykala jsem si při představování v práci tři měsíce, ale už mi to nepřijde, ani při podepisování. Akorát někde s tím pořád nepočítají a třeba na platební kartu se mi obě dvě nevejdou.
Jsem ráda, že mám obě, nelituju toho… děti se jmenujou kalsicky po manželovi.
Jinak problémy nejsou žádné, spousta lidí mě oslovuje jen příjmením prvním -vyvdaným (třeba dětská Dr.), ale to neřeším, je mi to fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
17.12.11 19:54
weruuunka píše:
Kamarádka si nechala obě dvě a jediný problém prý má, když někam musí napsat svoje příjmení a mají malý kolonky. :mrgreen: Nebo na úřad, když narazí na příjemno paní. :roll:
weruuunka píše:
Kamarádka si nechala obě dvě a jediný problém prý má, když někam musí napsat svoje příjmení a mají malý kolonky. :mrgreen: Nebo na úřad, když narazí na příjemno paní. :roll:

joo s těma kolonkama na tom něco bude :mrgreen: ale stou paní jsem to nějak nepochopila :( jakože jí vadí,že má dlouhé příjmení té paní jo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
17.12.11 19:57
Zuzkka píše:
weruuunka píše:
weruuunka píše:
joo s těma kolonkama na tom něco bude :mrgreen: ale stou paní jsem to nějak nepochopila :( jakože jí vadí,že má dlouhé příjmení té paní jo??

Prý občas nadávají, že je to moc dlouhý a měla si nechat jedno.

• Citovat
  • Upravit
14809
17.12.11 20:02
byron píše:
Evy, je to tak, že vždy musí být to manželovo příjmení na prvním místě, nebo di můžeš vybrat?
eva valoi píše:

Tak to nevím. Já jsem řekla, že si chci ponechat své rodné a zároveň přijmout manželovo a paní na matrice mi sdělila pouze tuto možnost. Vzhledem k tomu, že mi to vyhovovalo, tak jsem to dál neřešila. Děti musí mít pak jen jedno příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
17.12.11 20:03

Jinak musím říct, že nikdy nikdo neměl žádnou nemístnou poznámku vůči tomu, že mám obě příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí