Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
andela píše:novaduska píše:Se podívej na obecní vyhlášku o odpadech … podle mě jde o poplatek za tu popelnici jako nádobu, vlastně si jí dle m musítě koupit, jinak by jste platili nějaký poplatek za odvoz na hlavu ..
u nás by se platilo za 240l popelnici přes 3000,–a to tu je přítel hlášenej sám..taky se přemýšlela na kompost ale to by byl asi samej popel nevím..jinak ty pytle jsou pro naši obec jeden pytel asi za 90 korun..já i prcek máme placenou popelnici jinde za levno ale to dojíždění s odpadkami je děs.
A ty pytle .. hmm .. asi nebudou na běžný odpad z domácnosti nif mof …
popelnici máme koupenou už dva roky..tu jsme kupovali normálně v krámu..tady je to tak danný a jěště k tomu jednou za črnáct dní vývoz..budem se muset rozhoupat jestli platit takovejch peněz..
3000 za rok za vsechny a vyvoz 1× za 14 dni? to by se mi taky nelibilo. Chtelo by to zmenu vyhlasky, popr. panu na radnici.
lucie.t píše:
3000 za rok za vsechny a vyvoz 1× za 14 dni? to by se mi taky nelibilo. Chtelo by to zmenu vyhlasky, popr. panu na radnici.
za jednoho člověka..to je nářez co ![]()
za jednoho
, tak to bych ten popel chodila sypat pred radnici ![]()
Moje babička za komančů bydlela na samotě a vedla bezodpadové hospodářství, že by dnešní ekologové čuměli.
Topili dřívím a uhlím, popel jinam než na kompost nesypali a kompost mívali prvotřídní. Ono když se to trochu proloží třeba listím, plevelem, odpadem z kuchyně, tak fakt ani to uhlí neva a výborně se to rozloží. Však je to organický matroš, no ne ![]()
Týýý kráso, no to jsou pálky
to bych se na to vy… a radši pořádně třídila. Jestli už nemáte prcka na jednorázovkách, tak se vytřídí snad všechno. My sice máme kontíky i v našem prdelákově, ale dost daleko, tak ty pytle z lenosti vozíme do města, když jedem na nákup, ale za popelnici normálně platíme 500/osoba /rok a vyváží ji jednou týdně, takže bych se na celé třídění mohla nakrásně vy.....
Tak to je pálka,docela by mě zajímalo,když si koupíš ten pytel,tak co se s ním děje až je plný?Bydlíme v obci,kde je něco málo přez 200 obyvytel,spadáme teda pod menší město,tam platíme i za odvoz a platíme 450kč. za osoby.Pytle na plasty dostáváme zdarma.Mě se zdá i těch 90kč za pytel strašně moc,to je pozlacený?
lucie.t píše:
za jednoho, tak to bych ten popel chodila sypat pred radnici
to jsem taky chtěla udělat by na radnici čumeli ![]()
bamba píše:
Tak to je pálka,docela by mě zajímalo,když si koupíš ten pytel,tak co se s ním děje až je plný?Bydlíme v obci,kde je něco málo přez 200 obyvytel,spadáme teda pod menší město,tam platíme i za odvoz a platíme 450kč. za osoby.Pytle na plasty dostáváme zdarma.Mě se zdá i těch 90kč za pytel strašně moc,to je pozlacený?
klasickej modrej pytel.a pak ho hodíš před barák a až si usmyslej tak přijede multikára a odveze to.
novaduska píše:
u nás by se platilo za 240l popelnici přes 3000,–a to tu je přítel hlášenej sám..taky se přemýšlela na kompost ale to by byl asi samej popel nevím..jinak ty pytle jsou pro naši obec jeden pytel asi za 90 korun..já i prcek máme placenou popelnici jinde za levno ale to dojíždění s odpadkami je děs.
Ahoj,
není to 3 tisíce za popelnici a domácnost? Že by bylo jedno,kolik Vás tam bydlí. 240l popelnice je obrovská, vlastně to máš stejné, jako by Vám vyváželi standardní (poloviční) popelnici každý týden. Vím, jak je velká,protože jí mají sousedi na bioodpad. Já mám na bioodpad 120l popelnici a ta jejich je fakt veliká. Proč platíš za popelnici za sebe a syna ještě jinde? Nevěřím tomu, že by někdo platil 3 tisíce za popelnici a jednoho člověka, u kterého je trvale hlášena. U bývalého manžela se neplatí podle lidí, jako u nás (500,–Kč za osobu), ale platí se jedna popelnice na domácnost (dřív 2 tisíce, teď už nevím). Kdyby chtěli další popelnici, tak za ní zaplatí další 2 tisíce.
jo ty penize…ja bych rekla ze tam maji hlaseny nejaky podnikani ne
..protoze tam ty ceny jsou uplne jiny a to by odpovidalo…pritel u firmy musi taky platit sileny palky
mikitaa píše:
jo ty penize…ja bych rekla ze tam maji hlaseny nejaky podnikani ne..protoze tam ty ceny jsou uplne jiny a to by odpovidalo…pritel u firmy musi taky platit sileny palky
nepodnikáme
já s prckem platím popelnici v místě trv.bydliště tam platím 500 za osobu.
JaSe píše:novaduska píše:Ahoj,
není to 3 tisíce za popelnici a domácnost? Že by bylo jedno,kolik Vás tam bydlí. 240l popelnice je obrovská, vlastně to máš stejné, jako by Vám vyváželi standardní (poloviční) popelnici každý týden. Vím, jak je velká,protože jí mají sousedi na bioodpad. Já mám na bioodpad 120l popelnici a ta jejich je fakt veliká. Proč platíš za popelnici za sebe a syna ještě jinde? Nevěřím tomu, že by někdo platil 3 tisíce za popelnici a jednoho člověka, u kterého je trvale hlášena. U bývalého manžela se neplatí podle lidí, jako u nás (500,–Kč za osobu), ale platí se jedna popelnice na domácnost (dřív 2 tisíce, teď už nevím). Kdyby chtěli další popelnici, tak za ní zaplatí další 2 tisíce.
JaSe píše:novaduska píše:Ahoj,
tady je to daný prostě na litry a je jim fuk že tam bydlí sám každá obec to má asi jinak.spadáme pod větší vesnici a tam to zase nemaj na litry ale na osoby