Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
novaduska píše:
tady je to daný prostě na litry a je jim fuk že tam bydlí sám každá obec to má asi jinak.spadáme pod větší vesnici a tam to zase nemaj na litry ale na osoby
Hele, to je nějaký divný. Jeslti se nepletu tak zhruba před deseti lety vyšel nějaký zákon, podle kterého se musí za popelnice platit nikoli podle objemu popelnice, ale na osobu, s tím, že strop byl stanoven na 500 korun na osobu. (Dělalo se to údajně proto, aby lidi nevozili odpad do lesů a pod.) Jedinou výjimku tam tuším měla Praha, která si vymohla placení podle objemu popelnic a kontejnerů.
Doporučuji zajít na obecní úřad kam spadáte a přeptat se na vyhlášku o odpadech (nebo si ji najít na netu). Přijde mi divný, že ve vesnici, pod kterou spadáte se platí na osobu a vy byste měli platit podle objemu popelnice a ještě vám diktují, jak velká musí být.
K původní otázce - děda vždycky popel ze dřeva používal jako hnojivo na zahradě. Jeslti to tak dělá i teď nevím, už několik let mají popelnici (obec s cca 30 čp.) Dokonce je v katastru obce na stálo několik kontejnerů pro chataře a chalupáře - ti platí za nemovitost srovnatelou částku jako ostatní za jednu osobu.
Brontik píše:novaduska píše:
tady je to daný prostě na litry a je jim fuk že tam bydlí sám každá obec to má asi jinak.spadáme pod větší vesnici a tam to zase nemaj na litry ale na osobyHele, to je nějaký divný. Jeslti se nepletu tak zhruba před deseti lety vyšel nějaký zákon, podle kterého se musí za popelnice platit nikoli podle objemu popelnice, ale na osobu, s tím, že strop byl stanoven na 500 korun na osobu. (Dělalo se to údajně proto, aby lidi nevozili odpad do lesů a pod.) Jedinou výjimku tam tuším měla Praha, která si vymohla placení podle objemu popelnic a kontejnerů.
Doporučuji zajít na obecní úřad kam spadáte a přeptat se na vyhlášku o odpadech (nebo si ji najít na netu). Přijde mi divný, že ve vesnici, pod kterou spadáte se platí na osobu a vy byste měli platit podle objemu popelnice a ještě vám diktují, jak velká musí být.
K původní otázce - děda vždycky popel ze dřeva používal jako hnojivo na zahradě. Jeslti to tak dělá i teď nevím, už několik let mají popelnici (obec s cca 30 čp.) Dokonce je v katastru obce na stálo několik kontejnerů pro chataře a chalupáře - ti platí za nemovitost srovnatelou částku jako ostatní za jednu osobu.
já už to neřeším.nebudem to platit ani náhodou.protože jsme ve vesnici jediný kdo popelnici mají.Byl pro nás před lety boj si tu popelnici vůbec vydupat aby sem kvuli jedné popeláři vůbec zajížděli..lepší to u nás asi nebude ,ale všem díky ![]()
Novadusko,
na to neplacení pozor.
pokud jste nějakým způsobem přihlášený a chodí vám složenka a vyváží vám tu popelnici, tak asi platit budete muset. Jinak by se vám mohlo stát, že by vás to stálo mnohem víc až to budou vymáhat exekučně…
Takže doporučuji zjistit si opravdu co nejvíce informací přímo na obci (včetně vyhlášek, zákonů atd.), aby vás to neplacení pak nevyšlo na několik desítek tisíc…
Brontik píše:
Novadusko,
na to neplacení pozor.
pokud jste nějakým způsobem přihlášený a chodí vám složenka a vyváží vám tu popelnici, tak asi platit budete muset. Jinak by se vám mohlo stát, že by vás to stálo mnohem víc až to budou vymáhat exekučně…
Takže doporučuji zjistit si opravdu co nejvíce informací přímo na obci (včetně vyhlášek, zákonů atd.), aby vás to neplacení pak nevyšlo na několik desítek tisíc…
tady jim je to uplně fuk..celá obec nemá popelnice a nikdo se nestará mi jsme ji už dávno odhlásily.ani se nestarali když jsme jako jediný popelnici měli kam ostatní obyvatelé hází odpad.je to tady fakt banda debi..
lucie.t píše:
no a kam se ten odpad teda hazi?
by mě taky zajímalo .. tuším že když nemáš popelnici musíš dokázat že odpad někam odvážíš např. na skládku (ofiko samo) jinak může hrozit i fin. postih ![]()
andela píše:lucie.t píše:by mě taky zajímalo .. tuším že když nemáš popelnici musíš dokázat že odpad někam odvážíš např. na skládku (ofiko samo) jinak může hrozit i fin. postih
Hehe, takže kdyby někdo celou vesnici napráskal, zavřou nejen zastupitelstvo, ale i všechny obyvatele
Ne vážně, takovýhle odpadový hospodářství v té vesnici mi přijde nějaký divoký.
tady jsou schválené ty pytle..fakt tady s tim bojujem já osobně jsem starostovi volala at se nezlobí ale že to je fakt pálka za tu popelnici.a ohlásila že si odpad budu vozit na trvalou adresu…
prostě to tady těm lidem zřejmě nedochází já bych ty popelnice zavedla povinně pro celou vesnici..
lucie.t píše:
do pytlů.jeden pytel od obce stojí 90 korun
andela píše:lucie.t píše:by mě taky zajímalo .. tuším že když nemáš popelnici musíš dokázat že odpad někam odvážíš např. na skládku (ofiko samo) jinak může hrozit i fin. postih
tak tady to asi nikoho nezajímá
![]()
novaduska píše:andela píše:tak tady to asi nikoho nezajímálucie.t píše:by mě taky zajímalo .. tuším že když nemáš popelnici musíš dokázat že odpad někam odvážíš např. na skládku (ofiko samo) jinak může hrozit i fin. postih
no a kam se ten odpad teda hazi?![]()
tož máte to tam nějaký divný
ty vaši radní tam … být vámi, mega popelnici vyměním za malou a fertig, nebo si tu mega nechám vyvézt jednou za měsíc … nějaký slupky a tak bych házela na hnůj někde na zahradu aby tov popelnici měsíc nehnilo …
mmch nevím jak velkej je ten pytel .. my naplníme klasickou popelnici za týden, kdybych každý týden dávala 90kč za pytel … tak to už bych raděj platila tu popelnici ![]()