Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Centropen píše: Více
No, hraje, s jednim elektromerem a jednim cislem. popisnym totiž nikdo nepozná, ze se jedná o dve domacnosti…
Což nic nemění na faktu, ze by ho meli hradit za kazdou domacnost zvlášť.
Pokud se jedná o dvě domácnosti (což si myslím, že ano), tak když tam nemají trvalé bydliště, ČT si jich nenajde. Vím to. Po přihlášení trvalého pobytu mi ČT napsala dopis, ve kterém požadovala platit za TV. Žádnými pokutami mi nehrozila, i když jsem tam roky bydlela. Mluvím o svém vlastním bytě psaném na mně, kde jsem dlouhé roky bydlela, ale měla tam jen přechodné bydlení. Ne trvalé.
@BeaL píše: Více
No, celkem logicky, i když tam to trvale bydliště mit budou, tak je nijak neodlisi od domácnosti rodičů…
@j.a.n.i1 píše: Více
Otázka zněla, jestli by měli platit také, ne jak to obchcat.
Odpověď je stejne moje jako tvoje, ano měli by platit také a elektroměr v tom nehraje žádnou roli. ![]()
Děláte z toho kovbojku! Platí se za domácnost, ale ČT a ČRo prakticky nemají jak zjistit, jestli TV a rádio v domácnosti máte, takže zkoušejí slušne somrovat, jestli by jí někdo něco nedal, a jediný aspoň trochu logický způsob je na základě odběru el. energie. Kde je elektřina, je většinou i nějaké zařízení schopné TV a/nebo rozhlasového příjmu a když slušně poprosí a decentně popíší, co hrozí neplatičům, tak on se někdo lekne a platit začne. ![]()
Zpětně bych nic neplatil, těžko něco prokáží, pokud se neprásknete sami a v podstatě, když máte jenom jeden elektroměr, tak těžko prokáží, že nejste i jedna domácnost. 6-7× 150 Kč nikoho nezabije, tak pro klid duše můžete začít platit, ale i když nezačněte, tak se nic nestane, jenom o tom nekecejte nalevo, napravo, nebo Vás někdo práskne, a pak se o to fakt může někdo začít zajímat.
![]()
Pardon, o ty „Vaše známé“.
![]()
Poslouchám jen rádio, to jsem platil v bývalém bytě, zde na Vysočině nic neplatím.
My máme trvalé bydliště u tchyně, která poplatky za tv a rozhlas platí, když poplatky chtěli i po mně a zjišťovala jsem proč, když je platí tchyně, tak prý stačí mít na sebe např. prihalasene auto, ve kterém můžeš poslouchat rádio a jsi povinná platit taky.
@Anonymní píše: Více
Znovu, poplatek je na domácnost a ne dle trvalého pobytu. Pokud za domácnost platíte poplatek tak žádný další za auto určitě neplatíte.
@yumyumky píše: Více
Jo, člověk někdy žasne, jací moudří lidé se tu vyskytují.
@Křivý pyj píše: Více
Jestli jsi bezdomovec, tak je to v pořádku.
@Zumpa Proč mám platit poplatek za televizi, když na ní nekoukám. Vysvětlíš mi to prosím?
@Křivý pyj píše: Více
Protože to není poplatek, ale daň. Poplatek se to jen jmenuje.