Jezdila jsem bez platné dálniční známky – hrozí mi pokuta?

1
8.6.26 14:53

Dálniční známky

Ahojky, stalo se mi že mi asi před měsícem vyprchala dálnička, a já blbá si toho vůbec nevšimla, jezdím do práce asi 20 min každý den po dálnici. Někde jsem četla že mi pokuta zpětně dojít nemůže že by mě museli policajti vyložene zastavit. Nevíte někdo jak to je? nebo máte někdo zkušenost že pokuta opravdu došla? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36034
8.6.26 14:56

Ano, museli by tě zastavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21444
8.6.26 15:33
@mikca736 píše: Více

Dálniční policie má kamery, které rozeznávají poznávací značky. Nemusí tě vyloženě stavět, to by bylo velice nepraktické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4914
8.6.26 15:58

Stalo se mi před skoro 2 roky to samé, bez známky jsem omylem jezdila skoro 2 měsíce, žádná pokuta nepřišla. Od té doby mám nastavené upozornění v telefonu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4501
8.6.26 16:04
@mikca736 píše: Více

Stačilo použít Google… Pokud tě nezastavili na místě, tak ne, zpětně tě pokutovat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101835
8.6.26 16:30
@PaníBovaryová píše: Více

Ale musi, to ze nekde maji kamery neznamená, ze jen tak mohou pokutovat všechno to, co kamery zjisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8598
8.6.26 17:36
@j.a.n.i1 píše: Více

Není to přímo zkušenost s ČR, ale například v Maďarsku nemusí stavět, tam pokud tě vyfotí a nemáš platnou dálniční známku tak posílají dopis s pokutou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36034
8.6.26 18:16
@izabe píše: Více

Ano, tam to funguje u nas ještě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4501
8.6.26 18:21

Ona se ptá, ale na ČR, ne na zahraničí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8598
8.6.26 18:35
@Paní.Norrisová píše: Více

Vždyť píšu, že to NENÍ zkušenost s ČR - to ji tady nesmím napsat a zareagovat na jiný příspěvek? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24929
8.6.26 19:06

Kup si ihned novou a zařiď si datovou schránku (je to zdarma), tak se 100% dozvíš, zda je foto v systému a byla ti vygenerována pokuta - musí se držiteli datovky doručit do DS.. je možné, že jsi unikla pozornosti, ale už bych to v dnešní době velkého bratra a kamer všude, kam se podíváš, fakt rozhodně neriskovala… poštu si vybíráš?
jinak já třeba měla v datovce pokutu za rychlost v obci (58km/od) do pár dní od té jízdy..cca týden.. i s fotkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15919
8.6.26 19:20

Bohužel / bohudík - záleží na úhlu pohledu, máme tak neuvěřitelně idiotský právní systém, že to budeš mít bez pokuty.

Nicméně, jak již zmínila @Lucy75, pořiď si datovku. Dobrá věc, jedna z mála, která se našemu banánystátu povedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101835
8.6.26 19:32

Ale dotaz je na ČR, nikoli na Maďarsko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101835
8.6.26 19:33
@Lucy75 píše: Více

Jelikož za jizdu po dalnici bez dalnicni znamky u nas neni mozno udelit pokutu bez zastaveni policií, tak neni divod, proc by si zrovna kvuli tomuto mela porozovat datovou schránku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24929
8.6.26 19:49

@j.a.n.i1 https://dalnicniznamky.cz/…-pokuty.html
do pokut nedělám, bez známky nejezdím :mrgreen: vím, že se to nějak rozšiřovalo o celníky… zřejmě jsou pokuty za toto jednání úplně odlišné od rychlosti - tam to fakt fičí jen přes kamery… Každopádně tu datovku myslím i obecně pro jakékoliv jiné řízení, správní nebo řízení u katastrů apod… je to prostě jistota, že se to člověk dozví hned…
v tomto případě měla zakladatelka zřejmě štěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák