Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Zumpa píše: Více
@Lucy75 píše: Více
Tak u nas chodi pošta bez problémů, takže nejak pro osobní datovku nevidím důvod.
@PaníBovaryová píše: Více
Musí. Třeba já mohu jet po dálnici bez známky, když mám v autě blízkou osobu ZTP/P, ale když jedu bez ní, tak znám potřebuji. Kdo zpětně zjistí, jestli daná osoba v autě byla anebo nebyla? ![]()
@izabe píše: Více
Zakladatelka se ptala na ČR a dálnici tady. K čemu jí informace o Maďarsku bude? ![]()
@j.a.n.i1 píše: Více
Protože datovka není jen o tom, že zrovna u vás, jako na jediném místě v galaxii, funguje dočasně pošta.
Nicméně i dnes můžeš žít v jeskyni a jezdit na koni, ale ono využívání moderních možností civilizace je praktičtější.
Pokud tě na dálnici nezastavili policisté, pokutu opravdu nedostaneš. Je to jak jet s neplatnou STK. To samozřejmě neplatí u zmíněné rychlosti- pokutu dostaneš i když tě policie změří a nezastaví tě.
@j.a.n.i1 muze si datovku zřídit kvuli jiným věcem…je to fakt dobrá vec.
@Zumpa píše: Více
No, pro me prpste praktictejsi neni, tak ji nemam, je to moje rozhodnuti a tvoje zbytecna starost.
@luckaa85 píše: Více
Může, ale taky nemusi… Ja treba zatim jsem neprisla na zadnou vyhodu toho zrizovat si druhou (tedy mou osobní datovku), az na nejakou prijdu, tak ji zridim, do te doby nevidim duvod.
Třeba to, že na firemní či OSVČ ti některé úřady nepošlou nepodnikatelský dopis. Pak se ti může stát to co mě, že pracovník pošty ti doporučený papírový dopis nedoručí, protože toho má na roznášení moc, ale označí tvůj dopis pro poštu jako doručený. Dnes už mám mnoho let datovku i na fyzickou osobu právě pro takové případy, protože vyhození brigádníka pošty mi bylo prd platné, když mi to způsobilo problémy jinde.
@rmot píše: Více
No, právě proto jsem psala, ze u nas chodi pošta spolehlivě, protože to je asi jediný důvod, proč si tu druhou zrizovat.
Nám se to v Česku naštěstí ještě nestalo. Ale před pár lety manžel při průjezdu Rakouskem koupil dálniční známku a zapomněli jsme ji nalepit. Po pár týdnech nám pak přišla poštou pokuta od Asfinagu ![]()
@Paní.Norrisová píše: Více
To je fakt takový problém, že jsem napsala zkušenost z jiné země a ještě s dodatkem ze jsem si vědoma že se to týká ČR?
![]()
Tahle moje zkušenost je už víc jak deset let stará a tenkrát nastal další problém - některé úřady ignorovaly, že jsem měl dokonce tři datovky, které pokryly u mě veškeré možné způsoby korespondence a vesele dál posílaly papírové dopisy. Dnes už konečně u úřady používají datovky tak, jak mají a papírový dopis od úřadů jsem neviděl několik let ![]()