Poprvé do školky...

2532
29.7.10 11:17

Poprvé do školky...

ahoj, chtěla jsem se zeptat, jaké to bylo u Vás, když jste dávali poprvé dítě do školky… a jak to nesli Vaše dětičky??? Nás to teď čeká a mám dcela strach z toho, že malá tam nebude chtít být… díky za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
29.7.10 11:33

Záleží především na povaze dítěte. Naše Anežka je hodně společenská, když jsme venku potkaly nějakou školku, tak se k nim hned přidala, chytla děti za ruce a že půjde s nimi. Proto jsem jí domluvila na 5 dní v měsíci, že ji budu dávat do jesliček. Začala asi ve 2,5 letech. A naprostá pohoda, dokud tam nemusela spát (přes den už nespala, tam nemusela spát, ale musela ležet v postýlce). Do té doby vždycky plakala, když jsem pro ni přišla a musela domů.

Pak po necelém roce začala chodit do školky a já se spíš bála toho, že se jí bude stýskat po jesličkách. Ale líbilo se jí ve školce ještě víc (ale spát zase nechtěla). Ke konci školního roku už to bylo horší, to už do školky moc nechtěla (jedině že by tam nespala, to by se jí líbilo) a zatím se jí po školce skoro nestýská. S dětmi se občas vídá na pískovišti. No doufám, že za ten měsíc se to změní, nerada bych ráno mívala doma scény, že nechce do školky.

U nás ve školce byly dva zvykací týdny, což znamenalo, že tam děti byly jen dopoledne (a první dny jen dvě hodiny). Učitelky doporučovaly moc neprodlužovat ranní loučení (pusu a jít) a u nás se osvědčilo, že ji do jesliček (i školky) vodil tatínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
29.7.10 11:33

Ahoj Kačko,

neměj strach předem, může to být úplně v pohodě :o) První den u nás proběhl s nadšením, protože nevěděl, do čeho jde a těšil se. Po obědě jsem pro něj přišla (školka nabízela, že rodiče můžou přijít vyzvednout i hned po desáté dopoledne)… druhý den ovšem nastal zkrat, ráno to byl boj a učitelka ho přebírala brečícího, takhle to trvalo asi týden, pak si začal zvykat a postupně u něj opět převládlo to nadšení :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
29.7.10 11:45

no u nás ji taky bude vodit ráno taťka a práve se těch plačících scén bojím… právě že já už mám nastoupit do práce 9srpna (nečekaně měla jsem to domluvené na 1.září) a školku jsem domluvila tedy taky na 1.září, ale dnes tam jdu se zeptat, jestli mi mi můžou vzít o 3týdny dřív, protže ji prostě nemám kam dát… naše malá je opak, když vidí děti, chce za nimi jít, ale bez maminky ne.. všude s ní musim chodit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
29.7.10 12:54

Starší šel ve 3 letech a 3 měsící, naprosto bez problémů. Žádné scény, vůbec tam neplakal, těšil se tam, učitelky si ho od začátku chválily.
A to byl dítě, které se ode mě prvního 2 a půl roku nehnulo ani na krok, hlídání babičkami jen na nezbytně dlouhou dobu, byl dlouho kojený..

Nejhorší je bát se dopředu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
29.7.10 13:02

ahojky,koukám,že máš ještě malé dítko,mi půjde Valinka ted taky prvně do školky,loni ji nevzali,letos konečně má 4 roky,už školku moc potřebuje,těší se na kamarádky-aspon to tvrdí…
každopádně mám taky obavy,ona je taková sebejistá,nebojácná,hlučná,nedá se..tak doufám,že ve školce bude hodná :lol: ,ale zvládne to,Viki to zvládla taky ,nikdy nebrečela,od 1.dne se jí tam líbilo.
Valča snad taky bude ok,první den půjde po o,ale od 2.září bude celodenně,semtam když budu mít volno ji vezmu taky po o,jinak myslím,že to zvládne,jsem celkem v klidu :palec: prozatím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
29.7.10 14:27

Ahoj, starší šla poprvé loni, mladší to čeká letos. jedinej, kdo celej srpen plašil, jsem byla já, ale snažila jsem se to skrývat a nepřenášet na ní. Jen mě rozbrečela jediná věc a to když mi dcera řekla „ale bude ti to líto, že mě nemáš doma, vid?“. Dcera měla nástup úplně v pohodě, neplakala, domů nechtěla. Uplakaný období přišlo až někdy v říjnu a trvalo cca týden, kdy jsme nevyměkli a řekli, že prostě chodit bude a po týdnu mi řekla, že už brečet nebude, protože to stejně k ničemu nevede. Ted už se zase nemůže dočkat a malá se už těší taky, ale ta ještě asi nemá představu, co jí čeká.

• Citovat
  • Upravit
12978
29.7.10 15:57

Moje dcera byla nekolektivní, nepotřebovala okolo sebe žádné děti, docela se jim venku vyhýbala, nebyla komunikativní a byla zvyklá jen na mě a tatínka..
Přesto nakráčela první den do školky, spala tam, byla až do odpoledne a nikdy neuronila ani slzu. Odváděl tatínek celou školku.
Děti jsou různé a předvídat je těžké.
Dceru na školku každý den připravuj, chval jí, at se těší, vykresli to v těch nejrůžovějších barvách.. víc udělat nemůžeš.
A netrap se představami, že bude možná někdy plakat - to je život, ale přejde jí to co by dup..
Ps. nejvíc jsou vynervované matky a né děti.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
21.6.14 15:44

Ahoj. V září půjde malé poprvé do školky a mě pořád napadaj otázky a nemám se koho zeptat :-) Malá se narodila v únoru (v únoru já budou tři) a já mám do tří let peněžní pomoc. Jsem nějak omezená počtem hodin na jak dlouho jí do školky můžu měsíčně dávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
21.6.14 16:53

Omezená nejsi ničím, záleží jen na tobě, jak to bude. Jen trošku závidím, mně nevzali ledňáka. Ale naštěstí můžu na částečný úvazek a nějak to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
21.6.14 16:54

Od dvou let dítěte si můžeš vydělávat kolik chceš a o nic nepříjdeš. A dítě tam samozřejmě může být celé dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
21.6.14 18:29

@Tečička Ahojky, na netu je psané, abys nepřišla o rodičák, můžeš dávat dítě do školky jen 5× za měsíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
21.6.14 18:30

@kanka80 Blbost.. čti aktuální články, ano? Opakuji od dvou let dítěte si můžeš vydělat kolik chceš a dítě můžeš mít ve školce a stále pobíráš rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
21.6.14 18:35

@Sibyla0 Vlastně to je jen do dvou let. Ty jsi asi neomylná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
21.6.14 18:39

Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin