Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
poradíte mi prosím někdo, dnes končím 34tt podle poslední ms…Ale podle ultrazvuku by měl být chlapeček starší…Ale proč tu píšu jde o to, že včera jsem vystoupila z auta a dostala jsem velké bolesti do podbřišku a najednou hups a já byla mokrá, měla jsem i mokré kalhoty, ale moč to nebyla určitě. Na wc jsem se osušila převlíkla kalhotky a pak už byl relativně klid, akorát večer opět pobolívání ale dalo se to vydržet, dnes ale je to jiné bolesti mám každou půl hodinu, opět vlhká slipovka…A je mi zle jako od žaludku s motáním hlavy, já vůbec nevím co to může být při prvním těhu jsem nic takového neměla ani plodovka mi nepraskla tak, že nevím jak mám reagovat neměla jste někdo něco podobného? Odpoledne jedu na gyndu pro ukončení neschopenky určitě mu to řeknu ale mám strach, aby se mi jen nevysmál, že jsem nějaká hysterka přeci jen 34tt ještě není k porodu, bojím se holky ![]()
@ninuska100 jsi si jistá, že to nebyla prodovka?
já bych v tomhle týdnu a s těmi starostmi fičela do porodky, až by se mi za patama prášilo ![]()
@ninuska100 mokré kalhotky, bolesti to nic neznamená, na porod je ještě brzo, buď v klidu, možná to ani doktorovi neříkej, mohl by se ti vysmát že jsi hysterka.
Právě proto, že 34tt není k porodu, bych už byla s vložkou v porodnici. To neznamená, že to nemůže být plodová voda a kontrakce. To ti nikdo bez vyšetření neřekne a pokud to plodová voda byla, je nutné po 12 hodinách podat atb.
@ninuska100 Máš obyčejnou vložku bez gelu? Může se na ní zkontrolovat, zda jde o plodovku. Nicméně v těhotenství bývá běžný vodový výtok. Ale rozhodně nebudeš za blázna, raději vše několikrát zkontrolovat ![]()
Zkus teplou vanu a pokud se bolesti nezmění a jsou podobné těm při MS, tak bych možná raději ani nečekala a jela se nechat zkontrolovat rovnou!
@K-Black
asi se inspiruju Tvojí profilovkou, poslední dobou je to tu samá perla ![]()
Upřímně vám nerozumím. Vypadá to přeci, že vám praskla voda. Již včera bych jela pro jistotu do nemocnice na kontrolu, zda tedy jde o plodovku či ne…
A radím Ti, vypnout počítač, než se do Tebe všichni pustí a jet. Tohle je vážně na doktora.
Ty jo, to o tom prasknutí jsem nějak přeskočila. No to se asi zas tak moc nebojíš, já už bych byla dávno v porodnici..
Radši jet zbytečně než přijet pozdě, kvůli strachu že by si někdo myslel že jsem hysterka
A proč jsi nenasedla zase do auta a nejela do porodnice? Tohle fakt nepochopím, sorry
@K-Black píše:
@ninuska100 mokré kalhotky, bolesti to nic neznamená, na porod je ještě brzo, buď v klidu, možná to ani doktorovi neříkej, mohl by se ti vysmát že jsi hysterka.
promiň, ale co je tohle za blbou radu? ![]()
No, já byla na oplachu v porodnici s malým 2×, jelikož se mi vůbec nehýbal a vždy byl v pořádku. Nicméně, znám případ, kdy tomu bylo jinak. Mně říkali doktoři raději 100× zbytečně, než jednou pozdě ![]()