Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, poradí mi prosím někdo jak mám zklidnit svého 8mi měsíčního syna při krmení lžičkou? Má hlad, ale když ho krmím, tak dělá všemožné kraviny a má z toho ohromnou srandu na rozdíl ode mně. Strká si nohy do pusy, prsty, jídlo prská a plive, ale pokud mu to jídlo přestanu dávat, tak začne řvát a vztekat se, že ho nekrmím. Jídlo mám všude a už mě to docela rozčiluje, pak ještě nesnese přivazování bryndáku a bryndák celkově, pořád ho strhává. Co s ním mám dělat? Máte někdo taky takové dítě?
Ahoj,
nedavno jsem hlidala kamosce dite (rocni) a taky jsme bojovali s jidlem. Rikala, ze bojuji neustale a je o nervy ho nakrmit. Ja jsem si pri te prilezitosti vzpomnela, ze moje deti mely kdysi taky takove obdobi a zpetne nechapu, jak to vydrzely moje nervy.
S.
No já mam takový pocit, že moje nervy už moc dlouho nevydrží. Včera krmil tatínek, ale to do malýho nacpal ani ne 5 lžiček a řekl že už nechce, takže jsem si k němu musela sednout já a zbaštil vše, ale držela jsem se jen tak tak.
S bryndákem poradím zkusit ty, co se přetahují přes hlavu, ten nestrhne. Nebo mu rovnou přetáhni přes hlavu „jídelní“ tričko a máš to.
Ovšem s tou rozjuchanosí mi nic nenapadá, ty nervy si umím představit, tedy napadá mi jedna drsná: až začne prudit, tak skončit s krmením, ať vyhládne o něco víc, třeba se potom trochu uklidní … Ale to je fakt drsný, je malinkej, prostě objevuje svět a zkouší co to dá, ono prskat jídlo musí být pro mimčo fakt dobrá zábavička ![]()
Vydrž holka, bude líp.
Jojo, na to vzpomínám, že to bylo pro mě, cholerika, jedno z nejnáročnějších období. Byla jsem občas vzteky bez sebe. Jednou jsem při takovém krmení rozbila linku jak jsem do ní praštila vařekou. Musela jsem si ulevit, bála jsem se, že lisknu tak malé dítě
Teď začínám přikrmovat druhou ratolest a krev mi začíná opět vřít…
Vymyslela jsem pak dobrej fígl a do každe ruky dostal kukuřičnou křupku a to ho tak fascinovalo, že může jíst i sám,že se úplně zklidnil. Držel v každé ruce jenu křupku, ukusoval, zkoumal a hlavně seděl jak přikovaný a já jsem to do něj v pohodě našupala. Aby Ti do toho nekopal navíc nohama je taky dobré posadit do krmící židle a dát před něj ten tác, i když ještě nejí sám, ale zneškodní to nohy ![]()
no, řekla bych spíš, že bude hůř, ale to asi už skončím v blázinci. Asi zas tak velký hlad neměl, protože snědl (vyprskal) pár lžiček a teď si hraje, je mi to ale divný, protože poprvý a naposled za dnešek baštil v 8 hodin ráno.
to je každá rada drahá…nvím zksil bych ho nějak zaměstnat - nějakou činností, pohádkou…fakt nevím…
jinak pevné nervy, určiě toho časem nechá ![]()
Magi: to budu muset asi udělat, křupky nemám, ale mam dětský sušenky, ale nevim jak mu to bude šmakovat, když bude k jídlu přikusovat sušenku.
Marečka, když je nejhůř, krmím dudlíkovou metodou… Dudlík do tlamičky… vytáhnout, bleskurychle strčit lžičku… dudlík vrazit zpátky… ![]()
Je to sranda, ale zabírá to, on se uklidní a hlavně si do pusy nestrká ruce… což normálně dělá pořád. Není to „násilím“ - když opravdu nemá hlad, otočí hlavu a nepomůže nic, ale na takové celkové zklidnění je to perfektní.
U nás bylo období, kdy se mi děti natahovaly po lžičce - většinou se trefily do „plné porce“, umatlané ruce, oblečení…
Tohle jsem řešila tak, že jsem jim do ruky dala další lžičku „na hraní“
Bylo nedávno období,kdy malej strašně vyváděl u jídla,do té doby jedl klidně.Pak mi u toho řval,sahal po lžičce,prohejbal se do oblouku.Ze začátku jsem z toho byla hooodně na nervy,byla jsem vzteklá,pač to bylo zničeho nic,byl celej umatlanej,já taky.Pak jsem se uklidnila,a vždycky když při řevu otevřel pusu,tak jsem mu tam rychle narvala jídlo.On přestal,snědl to,a řval dál.Tímto stylem jsem ho krmila asi 45min.,ale snědl to.Pak to období samo přešlo,a dneska dlabe jak vzteklej,až se bojim,jestli má dost ![]()
domi: no tak to my máte teď taky, taky jsem mu zkoušela dát tu lžičku do ruky, ale vždy skončila v puse a bylo mu jedno jakým koncem, přičemž jsem se bála, že si tím druhým ublíží a tak jsem mu ji raději zase vzala.
Jinak taky se mi vždy snaží vzít plnou lžičku a obsah končí buď na něm, na mě a nebo na zemi. Když jsme se lžičkou začínali tak taky jedl v pohodě, ale už je to tak měsíc a půl co u toho takhle zlobí, říkám si: už aby jedl sám a pořádně.
Ahoj, trochu sadistická metoda, ale když nebylo zbytí… Přivázala jsem plenkou složenou do trojúhelníku malou k židličce
. Měla jsem zároveň bryndák i částečně znehybněný dítě. Časem to přešlo.
tak malá mi takle blbla do 9 měsíce,byla jsem už bezradná,naštvaná,nakonec jsem jí pustila krtečka nebo jinou kreslenou pohádku a byl klid, krásně se zklidnila a ted už dokáže baštit i bez TV
Dobrý večer. Ve ctvrtek hned zavolám doktorovi, ale zajímá mě, zda má někdo podobnou zkušenost.
Dle ovu testu se mi v neděli ukázali //, následně tedy byl sex - neděle, pondělí, úterý. V patek lehký růžový výtok + bolesti na prave straně v podbříšku, dalsi den nic a v nedeli hned rano, po sexu zbarveni lehce červené, spíše růžové krve se spermatem, čekala jsem, ze to dostanu, ale nic, ted byl dalsi sex a opět ta lehce červená a uz zase nic ted… Jsem z toho pekne zmatená! A test dnes negativní! ![]()
Diky za názory. ![]()