Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potřebuju poradit,
kamarádce a bývalé kolegyni se na přelomu srpna a září narodí první miminko. Chceme jí něco koupit, ale nevíme co.
Co potěšilo Vás ?? Anebo co je vhodné pro miminko ?
Přemýšlely jsme o papírových kalhotkách, ale zase jakou značku ??
Která je nejlepší ??
Díky moc.
Ahoj Mikino,
nejlepší plenky jsou podle mě Pampers nebo Fixies. ( alespon pro nás )
Ale mě nejvíc potěšili lahvičky od firmy Avent - jedna stojí skoro dvě stovky - a i když jsem je nepoužívala hned po narození těd se mi hodí dvojnásob. ( bohužel jsem přestala kojit po třech měsících )
Nákupům zdar
Magika a Matýsek
Ahoj,
nás nejvíce potěšil velký balík Pampers a různé oblečení (ale ne úplně ty miminkovské, ale spíš na třičtvrtě roku a víc). U oblečení je nutno brát v potaz, kdy do něho miminko asi doroste, tzn. nekupovat letní komplet na půl roku, pokud bude mít mimi půl roku v zimě nebo na podzim. Je to možná zbytečná připomínka, ale mi se pár takových věcí sešlo ![]()
Plyšová zvířátka mě moc nebrala.
Opatrně s láhvemi, pokud maminka kojí, láhve nemusí nikdy potřebovat a je to pak zbytečný dárek!!! (Náš případ-pořád kojím, a malá z láhve neumí ani pít).
Radka + Stelli 10měs
Ahoj,
s lahvemi bych taky byla opatrna, stejne tak s dudlikama a hrneckama. Ja dostala lahve avent, dudliky bebe jou, hrnek taky nejaky docela drahy a nic se nam nehodilo. Dudliky si Matej oblibil Avent, lahve no name, a hrnecek taky od Aventu. Strasne moc jsem toho zbytecne vyhodila.
Myslim, ze trreba „pemprskama“ se moc zkazit neda, i kdyz jsou mimca, co je nesnesou. Me treba moooc potesil mega balik 4-9 kg. Tech mensich jsem mela dost, mimi z nich rychle vyroste. Obleceni na pozdejsi dobu nemuze nepotesit
rozhodne taky nedoporucuju kosmetiku. Opet z vlastni zkusenosti, dostala jsem haldy oleju, koupeli a samponu od johnsna a pouzivala jsem to pak ja. Na miminko to bylo moc vonavy.
martina
Ja si myslim, ze kazdy kupuje darky pro male mimi a pak se dost casto sejdou stejne, nebo my jsme je casto ani nevyuzili. Takze nakonec me potesily spis ty darky pro vetsi deti.
Souhlasim s plenkama Pampers- ty asi vyhovuji vsem, ale Fixies se u nas moc neosvedcily, syn byl v nich hned opruzeny. S plenkama je ale potiz, ze nevis jak bude mimi velike a jak rychle poroste, takze neni jasne jakou velikost plinek koupit.
Koupit cokoliv od Aventu je ale moc dobrej napad, treba nekapajici hrnecek- super vec. Zalezi na tom kolik do toho chces dat, ale me by treba ohrivacka na lahve potesila
Ted bych ji vyuzila na ohrivani prikrmu na cestach.
Dobry darek taky byla jidelni souprava (talitek, misticka, lzicky, hrnecek), nebo bryndacky. Jakakoliv hracka se take neztrati
)pokud to neni chrastitko, tech jsme dostali asi sest a nepouzili ani jedno
Jana
Jo, jeste k tem hrackam - chrastitek se nam seslo taky moooc, ale takovy ty vychytany hracky od Lega nebo sassy, lamaze, por deti cca kolem pul roku - to jsem pozdeji ocenila moc moc moc. Plysaku mame strasne moc, to nam nosil skoro kazdy a mimco si s nima moc nevyhraje. Potesil me tenktar dreveny retez na kocar, takovy s rolnickama, nevydavalo to zadny sileny zvuky a nebylo to nevkusny.
m
Ahoj,
nás by plenky určitě taky potěšili, ale je problém jaké koupit. Malej se po „Pemprskách“ osypal. Tak používáme Huggies. Možná by bylo leší nějak nenápadně zjistit, které plenky používají.
Jinak to oblečení na starší mimčo je fajn, jen fakt bacha, kdy do něj doroste.
Souhlasila bych s holkama, že dárky od Aventu jsou perfektní. Máme odsávačku, lahvičky, hrníček a nemůžu si je vynachválit.
Tak hodně štěstí při vybírání.
Lenka
Taky jsem dostali uz spoustu vetsiho obleceni, je to dobra vec, ale je fakt potreba odahadnout, kdy do toho dite doroste. My jsem treba dostali takovy teply overal se snehulakem, ktery je malemu ted
, taky nejake zimni tluste cepice, ty uz mu na zimu zase budou male a naopak par letnich cepic a kratasy, ktere jsou jeste velke a v zime budou nepouzitelne…takze nektere veci proste vubec neunosi a je mi to lito…
Jana
ahoj,
mě udělal radost nočník-tuleň,i když ho ješt nepotřebujem…pampersky taky,hračky lamaze jsou super,avent je perfektní.radost mi nedělá oblečení.opravdu záleží na tom,kolik chcete investovat.mě by se třeba líbil šátek na nošení dětí nebo senzor dechu…nejlepší je možná se opatrně zeptat buď přímo maminky nebo někoho z rodiny.taky jsem nerada vyřazovala nové věci,které nám jsou akorát v nevhodnou dobu a plyšáci mě taky neberou a malou už vůbec ne.
luka
Jestli se skladate v praci,tak bych poridila treba chuvicky.Myslim,ze ji tim nenastvete:-)))
Ja ale dostala od sve kolegyne bodycko,knizku a hracku a vubec mi to nevadilo.
Moninda
Ahoj, záleží samozřejmě na tom, kolik chcete investovat, ale mě by třeba udělalo radost sedátko do vany, je sice až pro mimi, které už sedí, ale myslím si, že je celkem praktické. Z hraček se mi jako dárek pro malé mimčo líbí kolotoč nad postýlku nebo hrazdička. Bodíčka na děti od 6m výš taky nejsou k zahození, to využijou v létě i zimě. Třeba s lahvičkama a dudlíkama bych byla taky opatrná, máme jich doma spoustu nevyužitejch, ani jedno z dětí je nepotřebovalo a tak je rozdávám známým, kteří je používají.
Verča
To je pravda ani mě to nenapadlo. Hlídačku dechu. Ta je taky dost užitečná. Aspoň já ji budu chtít 100% až budu mít miminko.
Úplně nejlepší je domluvit se s budoucí maminkou-nebo alespoň tak lehce naťuknout, co by se jim nejvíc hodilo, přeci jen když se budete skládat, tak to bude určitě hodnotnější dárek a co pak s takovýma dvouma:-(
Určitě by potěšily i vtipně zabalené penízky-jedna naše kolegyně vymyslela papírový domeček a na něj udělala z papíru okýnka a do každého jsme daly 100,–Kč - vypadalo to super a dotyčná si pak za penízky koupila co potřebovala:-)
Nevím my to budeme řešit tak, že žádné překvápkové dárky nechceme-řekneme každému, kdo nám bude chtít něco koupit(stejně se už každý v dnešní době ptá a co potřebujete, každému je jasné, že je lepší si prostě říct), co přesně potřebujeme-nechceme mít něčeho moc a na něco naopak úplně zapomenout:-(
Tak šťastnou ruku při výběru a papa H+L 22tt
Musím se přidat. Dudlíků, lahviček, kousátek a plyšáků se nám sešlo dost a zatím nám k ničemu nejsou.
Nejvíc mě potěšil právě monitor dechu a pak několik maxi balení jednorázovek či čistících vlhčených ubrousků.
Monitor dechu jsme přímo bandě známých navrhli, když se ptali co chceme pro mimi a jednorázovky dotáhl manžel z práce, kde kolegové nejdříve nenápadně osondovali jakou značku a velikost.
Jó a taky spací pytel
Do té doby jsme řešili, že se malý v noci odkopává ![]()
A s Pamperskama pozor. Malý se osypal (zkoušeno dvakrát po nějaké době).
Janka
Ahoj,
plenky určitě potěší, ale přidávám se k těm, které kritizují Pampers, neboť mám pocit, že je v nich malá vždycky špinavá „až za ušima“. Lepší se mi zdály třeba plenky z Droxi drogerie. Ty propustily málokdy. Pa, Ziza.