Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem od VZP přešla k OZP (před cca 4 lety), protože mi VZP nepřispěla v těhu na nic, OZP celkem dost. Teď už to tak slavné není, ale zatím jsem spokojená. Nemám to moc prozkoumané, tak netvrdím, že je nejlepší, ale už jsem párkrát viděla u lékaře, že jako smluvní partnery má jen VZP a OZP
. Takže i na tohle bych při výběru brala ohled.
Také mám OZP a zatím bez problémů. Navíc jsem tedy využívala zatím jen plavání. Narazila jsem na jediného doktora, který neměl s touto pojišťovnou smlouvu.
My jsme u české průmyslové zdravotní pojištovny. Jsme spokojeni, dávají hodně příspěvků a je tam program bonus kde ti za preventivní prohlídky dávají body a ty se přeměnují na peníze a ty se dají použít třeba na různé očkování. Nejlepší by bylo si o té pojištovně přečíst na jejich stránkách, jaké mají příspěvky a výhody.
Já bych mohla doporučit ZPŠ,Škoda,nikdy jsem neměla problém,že by mě někde neošetřili,po narození dítěte přispějí 1000,–na plínky,nebo hyg.pomůcky,dostali jsme pro mimi kufřík s lahvičkou,dig.teploměrem,rachlíky,super dudák,a ještě pár věcí,který už ale nepamatuju,vše od chicca,takže nic levnýho,a hodně přispívaj na očkování,rovnátka,holce víc jak polovinu na rakovinu děl.čípku,a maj toho samo mnohem víc,maningokoka,pneumokoka,na vše přispívaj,
stací si kliknout na jejich stránky,koukni na to
Taky mám děti u ZPŠ-škoda, přehlásila jsem je kvůli tomu, že VZP nepřispívala na nic a ZPŠ mimo jiné na spoustu očkování - díky ní jsme ušetřili 3000 na očkování na pneumokoka. Za přihlášku jsme dostali obrovský kruk k vodě, dárek pro děti k mikulášovi, … Peníze za očkování jsme měli do týdne na účtu … Maximální spokojenost ![]()
Já osobně bych se nejdřív mrkla na „balíčky“ na co pojišťovny přispívají. Třeba ZPMVČR toho má hodně (příspěvek na miminkovské plavání, sportovní ochranné pomůcky apod.) a je spoustu dalších - ale problém pak může nastat u tvých lékařů - nemusí mít s vybranou pojišťovnou smlouvu - moje zubařka třeba nedostavala novou smlouvu od pojišťovny (prý mají zubařů v registru už dost…)
Takže bych se optala u tvých „oblíbených lékařů“, se kterou pojišťovnou mají smlouvy a to bych také brala v potaz. ![]()
ZPMVCR letos na nic moc neprispiva, vsechno zkrouhli
ale jinak v pohode, jeste sem nenarazila na doktora, ktery by s ni nemel smlouvu, samozrejme urcite takovy jsou
Taky jsme přešli k ZPMVCR, měla spoustu balíčků, ale letos to zkrouhli a není nic. Ani příspěvek na autosedačku.
Nicméně bych při výběru pojištovny koukala hlavně na to, aby měli smlouvy všichni lékaři, které potřebuji. U ZPMVCR by to neměl být problém, lékaři smlouvy většinou mají, ještě jsem se nesetkala s někým, kdo by neměl ![]()
Ahoj také jsem se nechala ukecat od pojišťvny média.V říjnu mi ale u nich končí povinný rok co jsem tam musela zůstat a ráda bych k jiné pojišťovně,ale nevím která je dobrá.Před tím jsem byla u vzp,ale moc se mi kní nechce,protože málo platí.Poradíte mi nějakou jinou a hlavně solidní pojišťovnu?Díky