Poradite? Dcera asi zánět průdušek - doktorka zítra neordinuje

305
25.10.16 18:43

Poradite? Dcera asi zanet prudusek -doktorka zitra neordinuje

Dnes rano se probudila dcera s teplotkou kasel ale nemela. Nechala jsem ji doma. Je ji 5let. Cely den byla vpohode az ted zacala strasne osklive kaslat az ji pry boli na hrudi jde slyset ze ma urcite zanet prudusek, horecky 39,davam panadol cipky, nemuze ani mluvit ani kaslat pry ji to hned boli. Mam jeste jednu dceru ta se chysta spat rano stava. Muz je v praci prijede az na pul11. A doktorka zitra ani neordinuje. Tak ji vezmu rovnou do nemocnice rano, ale poradi mi nekdo co na ty prudusky pres noc dat? Co by ji to trochu sklidnilo a mohla vklidu spinkat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7527
25.10.16 19:02

Celkově vždycky na uklidnění nočního kašle používám při mírném fenistil kapky a teď máme z alerga napsaný aerius, mělo by to pomoct aby sliznice splaskly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
25.10.16 19:03

Já bych na bolestivý kašel dala něco na odkašlávání, mucosolvan či něco, na noc je to blbe, ale musí to ven. Dala bych o polštář víc, ať je ve zvýšené poloze, zapít co nejteplejším heřmánkový čajem.
Pokud máte aerius, fenistil či něco takového, tak bych dala i to. A počítala bych s náročnou noci, holt první horeckova noc je vždy nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
25.10.16 19:06

Dala bych nurofen. Je to vlastne ibalgin - ten pusobi nejen na horecku ale i protizanetlive - snizi otok. Fenistil kapky. Zvysena poloha, zvlhcit vzduch a vetrat!! Idealne oblect a otevrit okno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
25.10.16 19:09

@letníček pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
25.10.16 19:09

A uz je velka, tak nejaky cucavy bonbon proti skrabani v krku - my mame muller pastilky, ale i haslerka je dobra.

A malymu na tohle jako prvni pomoc davam cibulovy sirup. I leci i zklidni krk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7984
25.10.16 19:12

Něco na odkašlávání - já dávám Prospan a při teplotě či bolesti antipyretikum - Nurofen či Panadol. Zánět průdušek bývá virový, takže já bych k doktorce nešla. Nebo bych šla kdyby měla teploty víc jak 3 dny, nebo vypadala celkově špatně (blbě se jí dýchalo, pískalo jí na průduškách, nepila by a pod…) Ale tak já jsem doktorka, sice ne pediatr, ale tak nějak poznám kdy si poradím sama a kdy ne. Dcera měla zánět průdušek v asi osmi měsících, po 10 dnech kašle jsem k doktorce vyrazila a doporučila nám jen ten Prospan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
25.10.16 19:17
@Lucka1111 píše:
Něco na odkašlávání - já dávám Prospan a při teplotě či bolesti antipyretikum - Nurofen či Panadol. Zánět průdušek bývá virový, takže já bych k doktorce nešla. Nebo bych šla kdyby měla teploty víc jak 3 dny, nebo vypadala celkově špatně (blbě se jí dýchalo, pískalo jí na průduškách, nepila by a pod…) Ale tak já jsem doktorka, sice ne pediatr, ale tak nějak poznám kdy si poradím sama a kdy ne. Dcera měla zánět průdušek v asi osmi měsících, po 10 dnech kašle jsem k doktorce vyrazila a doporučila nám jen ten Prospan.

No, virovy.. ja kdykoli sla k dr. se zanetem prudusek, tak jsem dostala antibiotika, predevsim podle crp testu a rozboru vykaslavanyho hlenu. Takze bych to uplne nebanalizovala, k doktorovi urcite, on ten kasel neni uplne prijemny, hlavne ta bolest a teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7984
25.10.16 19:34

@Azeretereza v převážné většině případů bývá opravdu virový, ale každý má pocit, že když má zánět průdušek, tak musí dostat ATB. CRP se udělat dá, ale pokud má holčička potíže od dnešního večera, tak nebude výtěžné, protože začíná stoupat tak po 6 hodinách, takže i když bude nízké nic to neříká o tom zda to virové je, nebo není. A jak jsem psala, řídila bych se celkovým stavem dítěte - při dušnosti, pískání na průduškách, odmítání pití, horečce nereagující na antipyretika - bych k lékaři jela, jinak ne. Jinak většinou když udělám CRP u zánětu průdušek, tak bývá nízké. Rozbor vykašlávaného hlenu se udělat dá, ale těžko u dítěte, které všechno spolkne. Navíc i u těch dospělých bývá hlen málokdy z dýchacích cest, většinou se jedná o sekret z nosní či ústní dutiny, takže ta výtěžnost je malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
25.10.16 19:37

Souhlasim, neco na odkaslavani a co nejdriv. Ja tim trpim tak 1× rocne, kdyz se meni pocasi a zacina byt zima a podcenim to. Roky jsem trpela jako pes, brecela jsem s pytlikem horke vody na prsou bolesti, protoze kazdy nadech byl jak rezani ziletkou.

Pak jsem nekde koupila kapky na vykaslavani a kdyz je nasadim hned, ani se mi to moc nerozjede a nic me neboli. Tak uz mam nejaky ten rok klid. A caj teda za sebe nedoporucuju vubec, mi prislo, ze se mi to po nem vzdy rozlezlo po celem hrudniku.

• Citovat
  • Upravit
3563
25.10.16 19:38

@Helileli dává se bud na vykašlávání a nebo na tlumení. Přes den vykašlávání, v noci tlumení. Pokud bys dala večer něco na vykašlání a zároveň Fenistil, tak to je dost vražedná kombinace.

@letníček tak bud pohotovost a pokud z nějakého důvodu ne, tak co nejchladnější vzduch (obléct dítě), vlhký vzduch, Fenistil/Aerius plus pokud máš na roztáhnutí průdušek ten sirup (ted si zaboha nevzpomenu jak se jmenuje a nechce se mi vstávat se dívat), vysoko pod hlavu. A vydržet do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
25.10.16 19:39

Jela bych na pohotovost, mela bych strach ze zapalu plic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
25.10.16 19:56
@Helileli píše:
Já bych na bolestivý kašel dala něco na odkašlávání, mucosolvan či něco, na noc je to blbe, ale musí to ven. Dala bych o polštář víc, ať je ve zvýšené poloze, zapít co nejteplejším heřmánkový čajem.
Pokud máte aerius, fenistil či něco takového, tak bych dala i to. A počítala bych s náročnou noci, holt první horeckova noc je vždy nejhorší.

Fenistil mame. Dekuju za radu. V 5 jsem dala prospan ale samozreje nepomaha.caj davam taky moc ji ale nechutna no, neda se nic delat. Vzbudila se koukala na sofii a pak zas sla spinkat. porat si drzi hrudnik ze ji moc boli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
25.10.16 20:03
@Lucka1111 píše:
@Azeretereza v převážné většině případů bývá opravdu virový, ale každý má pocit, že když má zánět průdušek, tak musí dostat ATB. CRP se udělat dá, ale pokud má holčička potíže od dnešního večera, tak nebude výtěžné, protože začíná stoupat tak po 6 hodinách, takže i když bude nízké nic to neříká o tom zda to virové je, nebo není. A jak jsem psala, řídila bych se celkovým stavem dítěte - při dušnosti, pískání na průduškách, odmítání pití, horečce nereagující na antipyretika - bych k lékaři jela, jinak ne. Jinak většinou když udělám CRP u zánětu průdušek, tak bývá nízké. Rozbor vykašlávaného hlenu se udělat dá, ale těžko u dítěte, které všechno spolkne. Navíc i u těch dospělých bývá hlen málokdy z dýchacích cest, většinou se jedná o sekret z nosní či ústní dutiny, takže ta výtěžnost je malá.

Ma hodne velkou rymu dva dny ji teklo z nosu a ted i kycha a vyletej ji pruhledle trochu nazloutle nudle. Takze staci panadol cipky, vetrat, poradne ji oblect a davat prospan? Vyvysit hlavicku polstarema a nic vic? A copak mam delat kdyz ji hrozne boli hrudnicek a v krku. Podle me to je k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
25.10.16 20:05

Poslechněte si, jestli píská při dýchání. Taky by se jí mohl propadat hrudník. Trochu pomáhá tymiánový krém. Na utlumení kašle teď večer stoptussin a na uvolnění průdušek spiropent. Úplně bych to nepodceňovala, s bronchitidou se taky končí v nemocnici a ani zápal plic není nemožný.
Doktora nejpozději zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+