Poraďte kolo pro pětiletou

15674
3.4.11 18:46

Poraďte kolo pro pětiletou

Ahoj.

Prosím, poraďte dětské kolo, které byste mi doporučili pro pětiletou dceru (18kg, 110 cm). Nejlépe konkrétní typ, se kterým máte zkušenost.

A pokud máte zkušenosti i s tažnou tyčí za kolo, sem s nimi. :wink:

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14777
3.4.11 18:56

ahoj, nevím jestli poradím,ale my jsme dcerce kupovali v tom věku kolo vel ,,20" s nízkou konstrukcí,žádnou štangli.Ale ještě záleží zda umí sama jezdit a jak dobře. moje dcerka se naučila ve 3 letech jezdit bez koleček(vel kola měla 14) pak jsme jí kupovali zrovna vel20,protože je docela dost dobrá jezdkyně na kole. Nyní měří 127cm, má kolo o vel 24.a to jí snad vydrží opět tak na 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14777
3.4.11 18:59

ahoj ještě jednou, posílám fotku(již prodaného kola),tohle měla dcerka od 4 let a to měřila asi okolo 104-110cm,nedosáhla na zem,ale brzo se naučila odrazit se od patníku,asi podle mě bych doporučila tento typ konstrukce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
3.4.11 19:02

Dceři bude pět let v červnu a jezdí na tomto: http://www.e-kola.cz/…boy-18-p2053

Koupili jsme už 18, jezdí na něm bez problémů (má stejnou výšku i váhu jako tvoje dcera), 16 se nám už zdála malá a 20 byla na hraně, ale pokud by byla opravdu šikovná a nebála se, klidně bych už 20 koupila.

Máme tu klučičí verzi, protože kolo jednou zdědí syn :wink: , ale dcera s ním nemá problém. Sama se rozjede a když sedí na sedačce, dosáhne na zem oběma nohama.

Při výběru kola jsem hlavně koukala na nízkou váhu a chrániče řetězu.

Přeji šťastnou ruku při výběru :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
3.4.11 19:04

hkac- a umí už jezdit?My kupovali viz. foto.samo,že ne tyhle barvy :mrgreen: Adam jětě nedosáhne na zem,tak lítá s postraníma kolečkama,ale až dosáhne tak to bude rychlá akce kdy kolečka sundáme :wink:

Jo a je to 16",v 5ti bude akorát,to dosáhne pěkně na zem.Teď má 108cm

Příspěvek upraven 03.04.11 v 19:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
3.4.11 19:04

Ještě fotka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
3.4.11 19:05

A za jízdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
3.4.11 19:11

Naše prvorozená jezdí od 5ti let na 2Otce author energy (koupeno použité), nedám na něj dopustit, ještě o malinko lehčí je author cosmic, na přehazovajdu si zvykla za pár minut. . Měřila na 5ti leté prohlídce 113cm a vážila 20Kg. Je zdatná, jezdí od 2 a 3/4 bez koleček. Do 16tky už by se mi jít nechtělo v tomto věku. .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
3.4.11 19:35

Díky moc. Dcera zatím moc zdatná není. Bez koleček jezdí od loňska, ale moc jisté to není. Ona je navíc hrozně bláznivá, kouká, kde co lítá, takže ji rozhodně nemůžu nechat jet tak daleko ode mě, že bych ji nestihla zastavit :roll: . Ale to není o kole, že? :zed:

20 bych se ještě bála, spíš zvažuju 16-18 (14 je fakt malá). Budem muset vyzkoušet, to je jasné, ale ráda bych šla už pro konkrétní kolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
3.4.11 19:40

Ahoj, dcera je stejně vysoká, 5 jí bylo v pátek. Jezdí od 3 let bez koleček a zařadila bych jímezi dobé jezdkyně. Loni jezdila na půjčené 16 naprosto v pohodě.Kolo jdeme koupit zítra, 16 se mi zdají už malý, tak se juknem na 20. Konkrétně vybraný typ nemáme. Resp máme tento:

http://www.sterba-kola.cz/…camp-20-2011

Ale z jednoho shopu nám odpověděli, že by ho mohladcera mít, z druhého, že ne. Takže vyzkoušíme, uvidíme. Zítra napíšu, co jsme sehnali.

Za tipy budu taky ráda :lol:

• Citovat
  • Upravit
3112
3.4.11 20:31

Ahoj.
Do 16 bych už v pěti letech nešla,syn na ní jezdil ve čtyřech a v pěti přesedal na 20 se sníženým rámem http://www.nejlevnejsi-kola.cz/…0-6spd-.html
a počítám,že v sedmi budem kupovat 24.

Jo a je drobnej,v pěti letech měl 111 cm a 17 kg.

16 by byly vyhozený peníze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
3.4.11 20:36

Mně 16 v pěti letech přijde taky jako vyhozený peníze, za rok byste kupovali větší. Ta 20 je na hraně, uvidíš sama, až půjdete vyzkoušet. Ale počítej s tím, že 18 se v obchodech moc nevidí.

Když teď vidím dceru, jak jezdí, tak mě trochu hlodá, že by 20 také zvládla, ale čert už to vem. :roll: :wink: Myslím, že 18 je takovej slušnej kompromis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
3.4.11 20:39

Ano 18 se moc nevidí,protože jí vyrábí jen obchoďákové značky,u těch kvalitních se s nima nesetkáš.

Pokud budeš třeba chtít kolo nechat i pro další dítě,radši bych zainvstovala do něčeho kvalitnějšího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
3.4.11 20:44

Pate,
nic ve zlým, ale cos napsala, to je hloupost. Např. Leader Fox není moc obchoďáková značka… 18 kolo vyrábí třeba i Puky a to rozhodně obchoďáková značka není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
3.4.11 20:51

Já jsem dneska byla v prodejně kol, a tam měli 12, 14, 16, 18 i 20 a musím říct, že i ta 16 se mi zdála dost velká :nevim: . Byla jsem tam teda bez dcery, takže jsme nezkoušeli. Ona zatím jezdí na 12 a řekla bych, že by na ní i vydržela. Ale když ony kamarádky už mají větší kolo :mrgreen: .

Spíš to vidím tak, že nebudem spěchat (mladší bude na kolo stejně nejdřív příští léto) a uvidíme - velikost i kdy a co koupíme. Ale pište dál, jsem vděčná za každou radu a každý tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí