Poraďte něco opravdu účinného na opary?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5254
24.7.12 19:11

Jestli už máš puchýřky, tak už nic extra rychle nezabere, ale doporučuju taky Tea Tree a na později je výbornej Hemagel, taky pěkně drahej, ale fakt urychluje hojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272
24.7.12 19:12

Já mám dobrou zkušenost se Zoviraxem a nedám dopustit na náplasti Compeed :palec:
už jen proto, že to opar zakryje, viry se neroznáší nikam dál, zmírňuje bolest.
Co já už všechno v životě na opary vyzkoušela :roll: :roll: Zubní pastou počínaje, kdejaké mastičky, babské rady, dezinfekce… :zed: :zed: :zed: :zed:
Soucítím :hug:
A myslím, že jak píše @rorozulka přeléčit vnitřně, by taky nebylo od věci :palec: To určitě pomůže taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
24.7.12 19:13

Když je to hodně velký průšvih, tak Herpesin. Když je to normální opar, tak dávám mastičku s Teatree olejíčkem po začátku a když už se udělá, nepodchytila jsem to, tak propolisová tinktura (mám čistou přímo od včelaře).
Ale lidem zabírají různé věci, je třeba to vyzkoušet. Mě přímo hodně udělaly problém takové ty průsvitné lepící kolečka, co mají opar maskovat a zároveň hojit - hodně se mi to pod tím rozšířilo a zmokvalo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
24.7.12 19:13

Ahoj me teda masticky npomahaji.me pomahaji naplasti na opary od Compeedbikdyz pisou ze je to pro zacinajici opar tak me to po te naplasti pak neboli a mnohem rychleji se hoji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
24.7.12 19:14

Mi zabírá na 100% Bactroban mast. Ale podle toho, co píšeš, myslím, že to už bude na přeléčení Herpesinem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
24.7.12 19:22

Tak já jsem ted poprvé vyzkoušela Compeed náplasti a nejsou opravdu špatné. Přelepíš opar, tak to možná ani tak nebolí, ochráníš od případného nárazu a doteku a urychluje to hojení. Používám od pátku a dnes už relativně dobrý. Ale nepodchytila jsem to zavčas, třeba by to bylo lepší kdybych je měla doma a nalepila hned jak jsem cítila že se dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
24.7.12 19:31

Ahoj zakladatelko. od puberty nehorázně trpím na obří opary, v pubertě jsem chodila i na laserovou terapii, pak jsem to vzdala a vždy nechala nějak odeznít, až po porodu dětí, kdy jedna z dcer nehorázně trpěla na opruzeniny a pomáhala jen mastička imazol ((-: jsem se jednoho dne, kdy zase pusa plná oparů a bolesti jak hrom, že se tím taky namažu, že když to tak perfektně dokáže zhojit šílený opruzeniny, že by mohlo pomoct i na opary. A kupodivu pomohlo. Dokonce si už zase můžu odstraňovat knírek voskem, dřív to byl okamžitý spouštěč oparů. a Teď už mám několik let díky tomuto klid, miniopárek jen při výjimečných příležitostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
24.7.12 19:32

Děkuji moc za radu. Nakonec raději zítra zaběhnu k doktorce a poradím se i s ní :-)
Nejhorší je ta bolest, dokonce už mě z toho začíná bolet i v krku (to bude nějaká viroza) :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
24.7.12 19:35

Hned v počátku ledovat. To mi poslední dobou hodně pomáhá. A taky ty náplasti, ale opět v počátku, ne na rozmokvaný opar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
24.7.12 19:35

Nejlepší mast je Erazaban. Ostatní jen omezují množení viru a tahle ho zabíjí a na místě přeléčení se ti opar znovu neudělá.
Kup si tabletky zinek a jez 3× denně jednu než se to zahojí a pak ještě 3 týdny po 1 tabletce denně.
Babská rada na závěr, vysušovat alpou :! a zatírat mastí revitgal s vitaminem E ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
24.7.12 19:39

Za sebe radím Vectavir, ten jediný mi pomáhá a že jsem toho už vyzkoušela. Puchýřky jakmile jsou takové „vodnaté“ propíchnu novou zdrav. jehlou, tu vodičku nechat vsáknout např. do kapesníku a pak natřít. Druhý den už mám většinou strup a hojí se mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
24.7.12 19:58

Já jsem taky zkoušela kde co a pomohlo mi fakt až přeléčit zevnitř, všechny ty mastičky mi byly na nic. Takže když bylo hodně ouvej, tak Herpesin tablety. A úplně nejvíc mi pomohlo, když mi dr. napsala Milgammu v injekcích - je to celý soubor vitamínu B a od té doby jsem měla fakt několik let klid, do té doby jsem měla pusu neustále plnou aftů a oparů. Ještě jako první pomoc dobře pomáhá se fakt hodně nadopovat Béčkem. Normálně koupím pyridoxin a dlabu třena po hodině tabletku, tím se nedá předávkovat, co tělo nevyužije tak v moči vyloučí. Přeju hodně zdaru :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
24.7.12 20:15
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
24.7.12 20:15

Mě pomáhá v prvotní fázi pokud ještě nejsou puchýřky, přelepit to compeed náplastí. Když mám puchhýřky, tak mi nezabírá asi žádná mastička. Trošku zovirax. Herpesin vůbec. Vezmu vatovou tyčinku, namočím do alpy a ty puchýřky rozdrbu. Štípe to, ale pomáhá. Zopakuji párkrát během dne a potom natřu Hemagelem a do druhého dne mám po oparu.
Na opary a afty uvnitř pusy mi zabírá kamistad.

• Citovat
  • Upravit
5320
24.7.12 20:18

Rakytníkový olej natierať aj vnútorne sa odporúča, mne to robí dobre na psorku… Držím palec! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí