Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jana206 píše:
Nevím, jestli chceš slyšet každý názor nebo jen zkušenosti maminek, které nechaly mimčo spát od narození v pokojíčku.. Pokud jsem tu nevhod, tak se omlouvám. Já bych to nikdy neudělala, nemám na to a neuznávám to. Pořídila bych si tam postel. I když jsem měla monitor, byla jsem klidnější, když mám mimi vedle sebe v postýlce, probudila jsem se při každém zavrtění, zaplakání.Toto zvládneš, jen pokud jsi dostatečně odolná, nejsi úzkostná, dokážeš se od miminka „odtrhnout“ a pokud nemáš panickou hrůzu z rizik, která by mohla nastat - dušení, blinkání mléka, eventuálně SIDS. Ani monitor není samospásný. Dusící dítě, které vydává nějaký pohyb, neupozorní alarmem, protože deskový monitor reaguje na pohyb. Monitor na plenku má princip trochu jiný.
Jsou miminka, která blinkají často - reflux, po nakojení i delší dobu po nakojení.
Ale protože zatím dítě nemáš, nedokážeš si to teď ujasnit, to přijde až po porodu, kdy se pocity a původně pevná rozhodnutí můžou změnit. Pořídila bych si tam postel aspoň na prvních pár týdnů.
Jsem ráda za jakýkoliv názor, takže děkuji i za ten tvůj.
Já myslím, že to nakonec stejně vyřešíte, až se malé narodí, protože můžeš si to stokrát krásně naplánovat, nakonec budeš mít křiklouna a manžel dobrovolně opustí pole a budeš spát ty s dítětem (ať už v ložnici nebo v pokojíku). Nebo budeš mít klidné spavé dítko, dáš ho vedle, ale nezvládneš ten pocit, jestli se něco neděje a stejně budete spát nějak všichni spolu. Koupila bych normální postýlku, šoupla jí do pokojíku a nějak bude. Přemístění postýlky tam či onam je otázka chvíle.
noo já bych to asi nezvládla no…
pocitem…jsem vděčná a ráda, ze se v noci vzbudím, kouknu, pohladím, přikryju…, že je vidím.
Po porodu přijde odpověď sama a budeš vědět jak se zachovat ![]()
este je napr. riesenie, videla som to niekde na nete, ze postielka, ktoru si das normalne do svojej postele, ale je tak nejako urobena, ze sa nemusis bat ze ho prevrhnes alebo udusis.
ale inak sa priklanam k nazoru riesit to, az ked sa male narodi, alebo preusporiadat spalnu. napr. docasne presunut komodu a miesto nej dat postielku ![]()
Taky jsem viděla na netu postýlku pro novorozence a malého kojence, která se dá přišroubovat k pelesti dospělé postele - podmínkou je postel s pelestí. Ta postýlka je ale vhodná jen na prvních pár měsíců maximálně, asi jako košík. Než se kojenec začne přetáčet, vzpírat na ručičkách a sedat.
Nemůžu to ale najít a ani google mi to nechce vyplivnout ![]()
A co závěsná kolíbka? Naše malá v ní spí od narození, máme ji zavěšenou nad naší postelí.
http://www.nosenideti.cz/…acka1/Hacka/
no pokud to bude jak u nás. Postýlka vystrojená nebesa a všechny ty ptákovinky co k mimi patří. no a kde většinou spí? s námi ![]()
nepřihlášená Magi píše:
A co závěsná kolíbka? Naše malá v ní spí od narození, máme ji zavěšenou nad naší postelí.
tak to se mi popravdě vubec nelíbí
nepřihlášená Magi píše:
Mě se to taky nelíbí, na občasné poležení nebo pohoupání ano ale na trvalý spánek mi to nepřijde vhodné. Postýlka v pokojíčku je u nás jasná - do ložnice opradvu nevejde, ani kolíbka nebo košík nám tu nevejde, tam není co řešit, spíš jde o to, jestli já budu v ložnici nebo také v pokojíčku. Co vím určitě, že nebudeme všichni tři spát v ložnici v jedné posteli, ze zkušeností kamarádek vím, že se to dost špatně odnaučuje a tak přítel který bude chodit do práce se musí vyspat. Jako nikoho za to neodsuzuje, je to každého vec, ale já to tak nechci.
Vergis píše:nepřihlášená Magi píše:tak to se mi popravdě vubec nelíbí
Mně také ne. A měla bych z toho hooodně špatný pocit z hlediska vývoje páteře. Na občasné spaní přes den, proč ne - ale na noc pevnou matraci. Ale to je věc názoru.
Každopádně bych to aspoň částečně řešila dříve než po narození miminka. To budou jiné starosti a postýlka by měla být připravená. Změnit se to pak může kdykoli a jakkoli…
Budeš chcieť mať miminko pri sebe a keď budeš kojiť inak to ani nepojde. V noci sa bude často budiť, plakať, bude ho bolieť bruško… budeš utešovať, nosiť… My sme to vyriešili cestovnou postielkou, je menšia než klasická, tá sa nám do ložnice nezmestila a bola som rada, že je pri mne. Teraz už spí vo svojom pokojíčku, v noci sa na krmenie nebudí, už nekojím a má dobrý spánok. Ale i tak mi to nebolo jedno, keď sme postielku sťahovali
Keby som však ešte kojila, tak by som to neurobila. Často sa stávalo, že som v noci pri kojení zaspávala, malá zostávala som mnou v posteli
Niekedy som kojila i každú 1,5 hodinu, bolo nemyslitelné, aby som sa furt sťahovala do inej miestnosti, uvidíš aká budeš unavená a budeš rada za každú minutu spánku ![]()
já bych přestěhovala ložnici do větší místnosti.. kdybys měla miminko jako já, tak bys s manželem nebyla vubec:)
jééé stěhovat ložnici ![]()
to mě vůbec nenapadlo, aso proto, že jsme ji sami skládali, asi před rokem a byla to taková makačka, že ta tu asi bude stát dokud se nerozpadne.
Jinak děkuji všem za cenné rady a zkušenosti, no asi to vidím, tak, že si do pokojíčku postel pořídím a až se mimi narodí, tak podle toho, jak bud či nebude spinkat a jak to budu či nebudu já psychicky zvládat se rozhodnu, kde budu trávit noci já.
Ja jsem si planovala dat si do detskeho pokojicku matraci a spat prvni cas u maleho. Jedine co jsem zmenila ze musel manzel koupit postel nezjsme prijeli z porodnice, protoze po tom siti bych ze zeme proste nevstala.
Od prvni noci spim s nim. Ze zacatku kdyz mel dlouhy prvni spaci cyklus jsem usinala v loznici a po probuzeni na kojeni sla spat k nemu. Pak se to zase zvrtlo na caste kojeni a ted se zase pomalu zacinam vracet do loznice. Je to divny pocit lezet za
zdi a slyset ho jen z chuvicky. Ale musim si zvykat, nemuzu tam s nim spat naporad.
Nechtela jsem postylku v loznici protoze chci aby se manzel jako zivitel rodiny aspon trochu vyspal.
Tak takhle to mame my. Verim ze casem najdete to spravne reseni ktere bude vam trem vyhovovat ![]()