Miminko hned po narození v pokojíčku jen s chůvičkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4417
22.12.10 20:34

Já si taky nedovedu představit spát s malou v jedný posteli :nevim: Ona se strašně vrtí, já spím taky neklidně, to by jsme se nevyspali ani jedna.
Spím na válendě vedle její postýlky a plně mě to vyhovuje. Když v noci zaknourá stačí se nadzvednout a hned vím co se děje. A ani v noci nemusím z pokoje kvůli UM, vše mám připravené na nočním stolku.
Přítel dělá na směny a potřebuje se vyspat i přes den.

A nevím proč sem taháte kočárky a jejich ceny? :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
22.12.10 21:11
ivuska.h píše:
vendy111 píše:
to ho mám mít v posteli??? To abych se strachy nehla abych to malé nezalehla. Jestli bude v postýlce vedle postele, nebo o kousek dál, si myslím, že mu bude jedno, na mě nalepený stejně nebude. A já u něj budu hned jak si řekne, kňourne atd. A kočár? Vím, že ho budu využívat skoro denně a potřebuju,aby mi vydržel.Ale kdo co používá je jeho věc, hlavně když to jeho miminko bude spokojený.
Já mám syna v posteli od narození (dceru jsem měla taky) a zatím žije :lol: Ne, vážně, jak jsi přišla na to, že bys ho mohla zalehnout?

no nedovedu si představit, že bude ležet mezi námi, to byjsme se nevyspali ani jeden, ani druhý, ani třetí. To vím. spali s námi 2 psi :lol: a taky jsme byli všichni rozlámaní(až teda na ty psy), takže raději dopřeju sladké spaní nám všem. nevidím na tom nic špatného, ale co vyhovuje jedné matce, nemusí vyhovovat druhé :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
22.12.10 21:13
mom.kri píše:A nevím proč sem taháte kočárky a jejich ceny? :nevim: :roll:

No někomu přišlo divné, že mám drahý kočár, ale dítě nenechám spát u sebe, no… krkavčí matka jsem asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
22.12.10 21:37

ahoj, nečetla jsem celou diskusi, ale za nás. První měsíc jsme spali spolu v pokoji, protože ten byl takový krutý. Ale jakmile jsme se usadili, malý spí sám v pokojíčku. Bydlíme v paneláku, takže ložnice je blízko. A vůbec v tom nevidím nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
23.12.10 07:19
zuziks píše: ......... Kočár a pokud ma někdo dráhy ......

hehe, tak ja premejslim jaký dráhy - jestli jako je akcionářka českých drah lepší matka -)))

holky ja nebudu psat „nehadejte se“, protoze to vsechny hadajici se akorat nasere
Je zjevne, ze tema se uz vycerpalo a nyni se uz jen puvodni nazory vyhrocuji v diskusi, kdoi je nejhorsi matka

tak navrhuji - pojdme si udelat srandu

zakladatelce doporucuji dat dite do perinaku - bude mu tak nablizku a soucasne jej nezalehne
sikovny manzel muze udelat skrz postel amatraci kruhovy otvoir, kterym muze zakladatelka v noci prostrcit prso a kojit (neco jako dira na hlavu v maserskem stole)
zde smajlik, aby to nahodou nekdo nevzal vazne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
23.12.10 09:02

Anebo může jít do takovýho toho ikeáckého úložnýho boxu pod postel :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
23.12.10 21:28

tak když to tady tak čtu milé maminky, připadám si jak nejhorší matka na světě :think: mojí malinký holčičce je 6 týdnů a od příchodu z porodnice spinká ve své postýlce a ve svém pokoji úplně sama sic máme ložnici vedle. spinká 6-8 hodin,ale je jasné že také záleží na miminku.nedokážu si představit že by byla s náme v ložnici.bála bych se že by si pak zvykla a těžko bych ji učila na pokojík. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
23.12.10 22:25
kakamilka píše:
tak když to tady tak čtu milé maminky, připadám si jak nejhorší matka na světě :think: mojí malinký holčičce je 6 týdnů a od příchodu z porodnice spinká ve své postýlce a ve svém pokoji úplně sama sic máme ložnici vedle. spinká 6-8 hodin,ale je jasné že také záleží na miminku.nedokážu si představit že by byla s náme v ložnici.bála bych se že by si pak zvykla a těžko bych ji učila na pokojík. :nevim:

nejsi, jak už jsem psala výše, já na tom nevidím vůbec nic špatného. Já i když spí sám v pokojíku stejně slyším každé zamrčení, takže jako bysme byli spolu a myslím, že i ostatní mamky to tak mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
23.12.10 22:30
kakamilka píše:
tak když to tady tak čtu milé maminky, připadám si jak nejhorší matka na světě :think: mojí malinký holčičce je 6 týdnů a od příchodu z porodnice spinká ve své postýlce a ve svém pokoji úplně sama sic máme ložnici vedle. spinká 6-8 hodin,ale je jasné že také záleží na miminku.nedokážu si představit že by byla s náme v ložnici.bála bych se že by si pak zvykla a těžko bych ji učila na pokojík. :nevim:

tak to zalezi na tom, jak drahy mas kocar :-)

nase mlade slo do pokojiku v pulroce a bylo to v pohode (vsem se ulevilo) - taky bych mela strach jak by si zvykl vetsi. asi je to kus od kusu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
26.12.10 13:58

Měla jsem dítě v pokoji do 4 měsíců. Ložnici máme malinkou, postýlka se vedle postele nevejde, máme postel ode zdi ke zdi. Máme od truhláře postýlku na míru, „normální“ by se nevešla do ložnice vůbec.
Přebalovák a další serepetičky se mi už do ložnice nevešly, takže jsem stejně v noci cestovala přebalovat a kojit do „dětského“ pokoje, přebíhání mi nevadilo. Jsem podle Pudliny typologie matka, která stejně po každém kojení čučí hodinu do strpu a nemůže usnout. Při každém kojení jsem měla záchvaty žíně, takže jsem i tak běhala na záchod.

Proti dítěti v posteli objektivně nic nemám, závidím holkám, které to dokážou, já se nevyspím. O malé mimčo jsem se bála- objektivně vím, že ho nezalehnu, nicméně mám nějaký vnitřní blok, neusnu. Jsem zvyklá se neustále vrtět, přebalovat, pokud tam bylo se mnou mimčo, podvědomě jsem se snažilo moc nehýbat a spát nešlo. Teď už se nebojím zalehnutí, ale kluk není v naší posteli zvyklý spát. Když ho v noci něco trápí, vezmu si ho do postele a pro něj začíná rodeo.
Ve 4 měsíců jsem ze sobeckých důvodů vystěhovala dítě do svého pokoje - zjistila jsem, že se v mé nepřítomnosti méně budí, takže jsem využila příležitosti se vyspat. V jeho pokojíčku mám ale matraci, využívám často - při neklidných nocíchsi lehám k němu, ráno si tam s klukem taťka čte a já v ložnici dopávám.
Jinak bezpečnost „osamoceného miminka“ - toho bych se nebála vůbec. Mylím, že skoro žádná z místních přispěvatelek nechodí spát zároveň s dítětem. Takže smo je stejně. Byť ho může často kontrolovat, SIDS nebo apnoická pauza je záležitost několika málo minut.
Citlivá chůvička přenese kdejaký zvuk. Já slyšela i vypadnutí dudlíku dřív, než začalo dítě řvát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
26.12.10 21:50

Tak kdybych měla já volit, tak určitě pokojík otevřené dveře a miminko ve vedlejším pokoji než v jedné posteli :nevim:
Myslím si, že si dítě pak moc zvykne na tento styl spaní, potom když se někdy stane, že musí spát samo - nemocnice atd. tak je zle, myslím samo v postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
27.12.10 17:07
kvaček píše:
Tak kdybych měla já volit, tak určitě pokojík otevřené dveře a miminko ve vedlejším pokoji než v jedné posteli :nevim:
Myslím si, že si dítě pak moc zvykne na tento styl spaní, potom když se někdy stane, že musí spát samo - nemocnice atd. tak je zle, myslím samo v postýlce.

Já tedy dítě v posteli nemám, ale otevřeně přiznám, že to je proto, že se mi s dítětem v posteli špatně spí a já se chci sobecky vyspat. Svádět to na tréning pro případ nemocnice mi přijde tedy pokrytecké. to bych pak v tomto duchu musela trénovat všechno. Vím, že jakmile by bylo dítě v nemocnici, tak to bude „v pr.eli“ všechno, nejen spaní v postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.12.10 22:11

Mě zase přijde zase sobecké přístup, že se chceš vyspát…
to je pohled každé z nás. Raději si vezmu malého občas k sobě, ale učím ho trochu samostanosti - nebo jak to napsat, co když i já někam budu muset odjet a bude muset spát samo - to prořve celou noc.Nikde jsem nepsala, že je to trening, jenom pak maminky a děti jsou chudáci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
28.12.10 11:37

A ty se vyspat nechceš? :lol: :lol:
Já si prostě myslím, že dělat něco ve jménu toho, že jednou bude muset dítě nebo já do nemocnice je hloupost. To bych rovnou mohla raději nekojit a krmit flaškou s UM, aby si dítě na to nezvyklo a nebyl problém v nemocnici. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.12.10 18:28

Je, je, tady opět někdo neumí číst, no tak po třetí a naposled,a le upřímně, je mě opravdu jedno, kdo kde spí, jenom jsem chtěla napsat, že raději budu mít dítě v samostaném pokojíku než pořád v posteli, a to byl bylo k úvodu k zakladatelce, kdyžse ptala na miminko v jiné místnosti.Já mám v postýlku u postele ale zakladatelka nemůže.
Nevím, proč sem pleteš pořád tu nemocnici :nevim: jenom jsem chtěla říct, že když dítě neni zvyklé, tak například u babičky nebo jinde, že je to pak problém.Nemocnice je příklad pro ty co nechápou jenom příklad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí