Miminko hned po narození v pokojíčku jen s chůvičkou?

8937
17.12.10 20:31

spinkání ve svém pokojíčku od narození

Máte někdo zkušenost s tím, že jste miminko hned po narození nechali spát ve svém pokojíčku - samozřejmě s chůvičkou. My máme ost malou ložnici a nevejde nám sem postýlka a tak miminko musí spát v pokojíčku, jen furt váhám, jestli si tam mám pořídit postel i pro sebe nebo ho nechat, ať si zvyká být od začátku samostatné. Jsem teprve 6+6tt takže mám ještě dost času na rozhodování, ale každá zkušenost mi přispěje a předem Vám za ně děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2566
17.12.10 20:34

Ahoj, já bych se z ložnice nestěhovala- prý to pro manželský život není dobré. :lol: Spíš bych zkusila jinou variantu postýlky- něco menšího- třeba košík by se Vám tam alesp.pro začátek nevešel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
17.12.10 20:36

No tak brzo bych to neřešila.
a ja osobne bych miminko chtela a měla oba u sebe.
A nechtelo by se mi v noci xkrát lítat nekam jinam.
Pokud nepujde zmenit usporadani loznice, ustlala bych si u miminka (i když ani odloučení od manzela by se mi moc nelibilo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
17.12.10 20:37

ahoj, ja riesim toto iste, ale neviem si predstavit, ze ked budes v noci kojit napr. kazde tri hodiny, tak budes behat do inej izby :nevim:

my mame tiez malinku spalnu a vyriesila som to kupou tejto postielky, ktora je uzucka a vhodna do pol roka:

http://www.mimibazar.sk/foto.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
17.12.10 20:39

Ahoj, my to tak mame, mame postylku pouze v detskem pokojiku a ja mam vedle toho postel, v loznici postylku nemame. Samozrejme mame chuvicku s monitorem dechu, bez toho by to neslo. Podle me to jde docela dobre zkloubit, vecer a prvni pulku noci je mala sama v pokojicku to spi dobre, kolem 3-4 rano krmime a pak ma mala spatny a neklidny spanek, takze zustavam v pokojicku s ni. Kdyz je miminko male, stejne k nemu musis vstavat a je pak jedno, kde to zalomis, ve ktere posteli :mrgreen: No a partnersky zivot taky netrpi, neboj :dance: ¨
Takze podle me klidne muze byt miminko v pokojicku od malicka, ale za me rikam, urcite si tam dej postel, nebo budes porad behat sem a tam, je to fakt prakticke ji tam mit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937

Právěže nevešel. Kolem postele máme kousek místa ztěží na průchod a jedinný volný prostor je přímo před dveřmi a ty se otevírají ještě dovnitř, takže tato možnost tady není. No uvažovala jsem, že bych si šla večer normálně lehnout s přítelem, ale jak bych šla v noci kojit, tak bych tam třeba zůstala, no ono to bude asi dost záležet i na tom, jaké budeme mít miminko, pokud se bude budit jen na kojení, třeba 3× za noc, tak klidně půjdu zpět do ložnice, ale pokud to bude neklida, co bude mrčet každých 10 minut, tak to asi zakotvím u něj. Ale i pokud by to tak bylo, chtěla bych to omezit na co nejkratší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853

Já jsem měla v dětském pokojíčku postel a spala jsem tam asi 3/4 roku .Hlavně proto,že kdyby jsme měli v ložnici postýlku drahý by se nevyspal (na rozdíl odeme má spaní jak na vodě),dále to bylo praktický pokus byl malej nemocnej .
Postel nebo matraci do dětského pokojíčku doporučuju,a spát s novorozencem v jedné místnosti by se mělo aspon první půlrok.
Manželský život nebude ohrožen nijak víc než by byl miminem v ložnici a neustálým buzením manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44341
17.12.10 20:40

Nevím, jestli chceš slyšet každý názor nebo jen zkušenosti maminek, které nechaly mimčo spát od narození v pokojíčku.. Pokud jsem tu nevhod, tak se omlouvám. Já bych to nikdy neudělala, nemám na to a neuznávám to. Pořídila bych si tam postel. I když jsem měla monitor, byla jsem klidnější, když mám mimi vedle sebe v postýlce, probudila jsem se při každém zavrtění, zaplakání.

Toto zvládneš, jen pokud jsi dostatečně odolná, nejsi úzkostná, dokážeš se od miminka „odtrhnout“ a pokud nemáš panickou hrůzu z rizik, která by mohla nastat - dušení, blinkání mléka, eventuálně SIDS. Ani monitor není samospásný. Dusící dítě, které vydává nějaký pohyb, neupozorní alarmem, protože deskový monitor reaguje na pohyb. Monitor na plenku má princip trochu jiný.

Jsou miminka, která blinkají často - reflux, po nakojení i delší dobu po nakojení.

Ale protože zatím dítě nemáš, nedokážeš si to teď ujasnit, to přijde až po porodu, kdy se pocity a původně pevná rozhodnutí můžou změnit. Pořídila bych si tam postel aspoň na prvních pár týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
17.12.10 20:41
elchirk píše:
Máte někdo zkušenost s tím, že jste miminko hned po narození nechali spát ve svém pokojíčku - samozřejmě s chůvičkou. My máme ost malou ložnici a nevejde nám sem postýlka a tak miminko musí spát v pokojíčku, jen furt váhám, jestli si tam mám pořídit postel i pro sebe nebo ho nechat, ať si zvyká být od začátku samostatné. Jsem teprve 6+6tt takže mám ještě dost času na rozhodování, ale každá zkušenost mi přispěje a předem Vám za ně děkuji.

Já měla postýlku u postele, ale malého jsem ve 4 týdnech stěhovala do jeho pokojíčku, pokoj je hned vedle ložnice, dveře jsem měla pootevřené, chůvičku neměla, i tak jde všechno slyšet, měl jen monitor dechu. Stěhovala jsem ho, protože když jsem jej měla u postele, tak jsem byla vzhůru při každém jeho zavrtění a my jej taky rušili, tím, že jsem ho vystěhovala, tak jsme oba byli klidnější. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44341
17.12.10 20:42

A ještě ta únava - dojít na noční kojení do vedlejší místnosti - ani omylem :mrgreen: :-) Byla jsem ráda, že jsem vstala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22247

Neumím si představit lítat x-krát za noc do jiného pokoje za novorozencem.

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že u prvního dítka jsem byla první tři měsíce tak vyděšená a nervózní, že jsem ho ve dne nedokázala spustit z očí a v noci co hodinu kontrolovala… Kdybych měla spát v jiné místnosti, to by mě asi odvezli rovnou do blázince. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394

No pokud se do ložnice nevejde ani košík na miminka (což si myslím, že se tam vejít musí), tak by se nedalo nic dělat a raději bych se k miminku přestěhovala, už jen z důvodu vstávání k mimču ixkrát za noc. Pokud bych v ložnici zůstala, určitě bych mimču pořídila monitor dechu, pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335

a co do ložnice košík, zatím než bude miminko malé?? My jsme měli postýlku teda, ale malého jsem vozila v košíku a je malý a praktický- samozřejmě než dítě začne se protahovat a hrozí nebezpečí, že vypadne- my jsme ho tam měli asi do 4 měsíce, kdy ležčl na zádech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
17.12.10 20:45

Klidně to vyzkoušej, třeba to bude lepší, když tak to budeš zase zkoušet jinak.
Některá miminka potřebují být blízko maminky, a maminky u miminek, některým je to jedno.
Já taky měla obavy, přestěhovat jsem ho mohla zpátky kdykoli, ale nám to tak prospělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
17.12.10 20:45

a neni moznost vymenit loznici s jinym pokojem???proste prestehovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí