Miminko hned po narození v pokojíčku jen s chůvičkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17359
21.12.10 20:59

ivushka, potesim Ta, ked napisem, ze mame tiez kociarik za 35 000 a pri tom vyznavam prirodzeny styl? :srdce: :-P

my sme zrovna dnes poskladali kolisku do spalne, lebo som si nevedela predstavit, ze by som take male babo dala niekam prec. 9 mesiacov bolo u mna v brusku, tak minimalne dalsieho pol roka bude pri nas spavat. a kludne aj dlhsie, nebudem robit nic nasilu. :srdce:
tiez som tak s nasimi spavala a vyrastol zo mna spokojny a stastny clovek i ked priznam sa, ze som trosiiicku rozmaznana :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
21.12.10 21:05

Protože máme patro v obýváku a tak jsem rozhodla, že postýlka zůstala dole v dětském pokoji. Koupila jsem monitor dechu,chůvičku atd… a plánovala klidný příchod miminka
Když se mi ta moje princezna narodila takhle spala přesně týden a pak do cca 5-6 měsíce unás v korbě na patře běhala jsem jako magor 20× za noc to nešlo. Závidím všem co můžete mít své dítě vedle sebe v postýlce a nikam nechodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
21.12.10 21:06
soldi píše:
ivushka, potesim Ta, ked napisem, ze mame tiez kociarik za 35 000 a pri tom vyznavam prirodzeny styl? :srdce: :-P

Však já netvrdím, že drahý kočárek implikuje špatnou matku :wink: Jen mě zarazil ten kontrast – skvělá péče po stránce materiální, ale (podle mě) zásadní nedomyšlení té péče duševní/citové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43060
22.12.10 08:06
soldi píše:
ivushka, potesim Ta, ked napisem, ze mame tiez kociarik za 35 000 a pri tom vyznavam prirodzeny styl? :srdce: :-P

ty jo , tak to bych nechtela, ani kdybych na to mela (tedy pokud to neobsahuje nejakou zasadni vychytavku jako vysilani hypnotickych vln na dite nebo automaticke prebaleni)
to musi byt preci magnet na zlodeje

jedna z vyhod sockovstvi je, ze v prirode muzem hodit kola do lesa a vyslapnout si kopec, na horach muzem pichnout lyze do snehu a jit na kafe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
22.12.10 19:05
ivuska.h píše:
soldi píše:
ivuska.h píše:
vendy111 píše:ať si hezky zvyká samo hned od začátku :-) Hlavně bude mít svuj klid, nebudem ho ničím rušit.

To je fakt pro dítě děsně užitečný návyk, však hezky zostra na něj, ať se nerozmazlí, že? :zed: :zed:

Promiň, ale podobné názory mi fakt vždycky způsobí šok. Myslíš, že tomu novorozenci, co byl doteď zvyklý být nonstop u tebe a má své primitivní pudy (tj. chce být co nejblíž matce – jeho potrava, bezpečí, teplo…), bude vyhovovat, když si bude „zvykat, že je samo“? Chceš, aby si do života nesl pocit osamocenosti a opuštěnosti? :nevim:
ivushka, suhlasim, mne to tiez pride strasne krute a neprirodzene. tak ale kazdy ma svoj nazor na vychovu :nevim: a ani jeden z nich nie je ten najspravnejsi :lol:
To samozřejmě, ale toto je už trošku extrém… Hlavně že bude mít miminko kočárek za 35 tisíc :roll: Někdy mi přijde, že lidi sice dítě zahrnou materiálním luxusem, takže to s ním zjevně myslí dobře, ale na ty úplně základní potřeby zapomenou :cry:

holky, proč tak zhurta, byl tam přeci smajlík! Tady to asi nikdo nepochopil :-D Tím, že dítě nebudu mít n voci u sebe, ale „až“ 3 kroky od postele, pro mě neznamená žádnou tragédii,pro vás ano? Nezavřu ho nikam na samotku tak co z toho děláte? Takže zase brzděte, ano? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
22.12.10 19:08
ivuska.h píše:
soldi píše:
Však já netvrdím, že drahý kočárek implikuje špatnou matku :wink: Jen mě zarazil ten kontrast – skvělá péče po stránce materiální, ale (podle mě) zásadní nedomyšlení té péče duševní/citové.

nechápu, co jsem jako podle tebe nedomyslela, mužeš mi to vysvětlit? :wink: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
22.12.10 19:46
vendy111 píše:
ivuska.h píše:
soldi píše:
nechápu, co jsem jako podle tebe nedomyslela, mužeš mi to vysvětlit? :wink: :?:

To, že dítě potřebuje především tebe, tvou fyzickou blízkost a je mu šumák, v jakém se vozí kočáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
22.12.10 19:49

za mě určitě ne..
to si raději pořid postel k němu.. bude tě potřebovat blízko sebe, a navíc, já bych vůbec nebyla klidná.

Příspěvek upraven 22.12.10 v 19:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
22.12.10 19:50
ivuska.h píše:
vendy111 píše:
ivuska.h píše:
soldi píše:
To, že dítě potřebuje především tebe, tvou fyzickou blízkost a je mu šumák, v jakém se vozí kočáře.

a já jsem snad někde napsala, že mu nebudu na blízku? A necituj te´d to, že jsem poznamenala, ať si zvyká samo spinkat. Já budu u něho blízko, ale nebude vedle mé postele, ale 3 kroky od ní,v jiné místnosti s otevřenýma dveřma, tak nevím v čem je problém. A mě je jedno, kolik stál náš kočár, hlavní pro mě bylo, aby byl kvalitní pro dítě, ne žádná šlupka a lehký na ovládání pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
22.12.10 19:57
vendy111 píše:
ivuska.h píše:
vendy111 píše:
ivuska.h píše:
soldi píše:
a já jsem snad někde napsala, že mu nebudu na blízku? A necituj te´d to, že jsem poznamenala, ať si zvyká samo spinkat. Já budu u něho blízko, ale nebude vedle mé postele, ale 3 kroky od ní,v jiné místnosti s otevřenýma dveřma, tak nevím v čem je problém. A mě je jedno, kolik stál náš kočár, hlavní pro mě bylo, aby byl kvalitní pro dítě, ne žádná šlupka a lehký na ovládání pro mě.

Mám na mysli těsnou fyzickou blízkost… zkus se vžít do jeho situace – cizí, studený, nehybný svět, ticho, spousta prostoru kolem. 9 měsíců bylo zvyklé se houpat, být v teple, ve stísněném prostoru, slyšelo, jak matka dýchá atd.

Kočár už raději nekomentuju, já tuto vymoženost prakticky nepoužívám (jen na nákupy), takže nemám co mluvit :lol: Preferuju šátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
22.12.10 20:08
ivuska.h píše:
vendy111 píše:
ivuska.h píše:
vendy111 píše:
ivuska.h píše:
soldi píše:
a já jsem snad někde napsala, že mu nebudu na blízku? A necituj te´d to, že jsem poznamenala, ať si zvyká samo spinkat. Já budu u něho blízko, ale nebude vedle mé postele, ale 3 kroky od ní,v jiné místnosti s otevřenýma dveřma, tak nevím v čem je problém. A mě je jedno, kolik stál náš kočár, hlavní pro mě bylo, aby byl kvalitní pro dítě, ne žádná šlupka a lehký na ovládání pro mě.

Mám na mysli těsnou fyzickou blízkost… zkus se vžít do jeho situace – cizí, studený, nehybný svět, ticho, spousta prostoru kolem. 9 měsíců bylo zvyklé se houpat, být v teple, ve stísněném prostoru, slyšelo, jak matka dýchá atd.

Kočár už raději nekomentuju, já tuto vymoženost prakticky nepoužívám (jen na nákupy), takže nemám co mluvit :lol: Preferuju šátek.

to ho mám mít v posteli??? To abych se strachy nehla abych to malé nezalehla. Jestli bude v postýlce vedle postele, nebo o kousek dál, si myslím, že mu bude jedno, na mě nalepený stejně nebude. A já u něj budu hned jak si řekne, kňourne atd. A kočár? Vím, že ho budu využívat skoro denně a potřebuju,aby mi vydržel.Ale kdo co používá je jeho věc, hlavně když to jeho miminko bude spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
22.12.10 20:12

Ahoj já tedy myslím ze je jedno kolik stojí Kočár a pokud ma někdo dráhy tak na to asi ma a věřím tomu ze bude lip ovladatelnej a lehkej. A to je supr ne. Jinak já se taky chystám mít mladyho od zacatku ve druhem pokoji přítel ma 2 práce a asi by nebylo fér ho budit. Počítám s tím ze usnu u přítele a po prvním krmeni už zůstanu u maldyho. A nepride mi ze by to díte tím nějak trpělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
22.12.10 20:23
vendy111 píše:
to ho mám mít v posteli??? To abych se strachy nehla abych to malé nezalehla. Jestli bude v postýlce vedle postele, nebo o kousek dál, si myslím, že mu bude jedno, na mě nalepený stejně nebude. A já u něj budu hned jak si řekne, kňourne atd. A kočár? Vím, že ho budu využívat skoro denně a potřebuju,aby mi vydržel.Ale kdo co používá je jeho věc, hlavně když to jeho miminko bude spokojený.

Já mám syna v posteli od narození (dceru jsem měla taky) a zatím žije :lol: Ne, vážně, jak jsi přišla na to, že bys ho mohla zalehnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
22.12.10 20:26

baby, nehadajte sa, kazda mame vlastny nazor na vychovu, ani jeden nie je dokonaly.

nasi maju dve deti, jedno spavalo s nimi v posteli a druhe same v izbe- takze mozno aj vy tie nazory casom prehodnotite :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
22.12.10 20:33

To je fakt a hlavně každy prvek je jiný vyžaduje jinou míru pozornosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie