Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ivushka, potesim Ta, ked napisem, ze mame tiez kociarik za 35 000 a pri tom vyznavam prirodzeny styl?
![]()
my sme zrovna dnes poskladali kolisku do spalne, lebo som si nevedela predstavit, ze by som take male babo dala niekam prec. 9 mesiacov bolo u mna v brusku, tak minimalne dalsieho pol roka bude pri nas spavat. a kludne aj dlhsie, nebudem robit nic nasilu. ![]()
tiez som tak s nasimi spavala a vyrastol zo mna spokojny a stastny clovek i ked priznam sa, ze som trosiiicku rozmaznana ![]()
Protože máme patro v obýváku a tak jsem rozhodla, že postýlka zůstala dole v dětském pokoji. Koupila jsem monitor dechu,chůvičku atd… a plánovala klidný příchod miminka
Když se mi ta moje princezna narodila takhle spala přesně týden a pak do cca 5-6 měsíce unás v korbě na patře běhala jsem jako magor 20× za noc to nešlo. Závidím všem co můžete mít své dítě vedle sebe v postýlce a nikam nechodit.
soldi píše:
ivushka, potesim Ta, ked napisem, ze mame tiez kociarik za 35 000 a pri tom vyznavam prirodzeny styl?![]()
Však já netvrdím, že drahý kočárek implikuje špatnou matku
Jen mě zarazil ten kontrast – skvělá péče po stránce materiální, ale (podle mě) zásadní nedomyšlení té péče duševní/citové.
soldi píše:
ivushka, potesim Ta, ked napisem, ze mame tiez kociarik za 35 000 a pri tom vyznavam prirodzeny styl?![]()
ty jo , tak to bych nechtela, ani kdybych na to mela (tedy pokud to neobsahuje nejakou zasadni vychytavku jako vysilani hypnotickych vln na dite nebo automaticke prebaleni)
to musi byt preci magnet na zlodeje
jedna z vyhod sockovstvi je, ze v prirode muzem hodit kola do lesa a vyslapnout si kopec, na horach muzem pichnout lyze do snehu a jit na kafe…
ivuska.h píše:soldi píše:To samozřejmě, ale toto je už trošku extrém… Hlavně že bude mít miminko kočárek za 35 tisícivuska.h píše:ivushka, suhlasim, mne to tiez pride strasne krute a neprirodzene. tak ale kazdy ma svoj nazor na vychovuvendy111 píše:ať si hezky zvyká samo hned od začátkuHlavně bude mít svuj klid, nebudem ho ničím rušit.
To je fakt pro dítě děsně užitečný návyk, však hezky zostra na něj, ať se nerozmazlí, že?
Promiň, ale podobné názory mi fakt vždycky způsobí šok. Myslíš, že tomu novorozenci, co byl doteď zvyklý být nonstop u tebe a má své primitivní pudy (tj. chce být co nejblíž matce – jeho potrava, bezpečí, teplo…), bude vyhovovat, když si bude „zvykat, že je samo“? Chceš, aby si do života nesl pocit osamocenosti a opuštěnosti?![]()
a ani jeden z nich nie je ten najspravnejsi
Někdy mi přijde, že lidi sice dítě zahrnou materiálním luxusem, takže to s ním zjevně myslí dobře, ale na ty úplně základní potřeby zapomenou
holky, proč tak zhurta, byl tam přeci smajlík! Tady to asi nikdo nepochopil
Tím, že dítě nebudu mít n voci u sebe, ale „až“ 3 kroky od postele, pro mě neznamená žádnou tragédii,pro vás ano? Nezavřu ho nikam na samotku tak co z toho děláte? Takže zase brzděte, ano? ![]()
ivuska.h píše:soldi píše:Však já netvrdím, že drahý kočárek implikuje špatnou matku
Jen mě zarazil ten kontrast – skvělá péče po stránce materiální, ale (podle mě) zásadní nedomyšlení té péče duševní/citové.
nechápu, co jsem jako podle tebe nedomyslela, mužeš mi to vysvětlit?
![]()
vendy111 píše:ivuska.h píše:nechápu, co jsem jako podle tebe nedomyslela, mužeš mi to vysvětlit?soldi píše:Však já netvrdím, že drahý kočárek implikuje špatnou matku
![]()
To, že dítě potřebuje především tebe, tvou fyzickou blízkost a je mu šumák, v jakém se vozí kočáře.
za mě určitě ne..
to si raději pořid postel k němu.. bude tě potřebovat blízko sebe, a navíc, já bych vůbec nebyla klidná.
Příspěvek upraven 22.12.10 v 19:58
ivuska.h píše:vendy111 píše:To, že dítě potřebuje především tebe, tvou fyzickou blízkost a je mu šumák, v jakém se vozí kočáře.ivuska.h píše:nechápu, co jsem jako podle tebe nedomyslela, mužeš mi to vysvětlit?soldi píše:Však já netvrdím, že drahý kočárek implikuje špatnou matku
![]()
a já jsem snad někde napsala, že mu nebudu na blízku? A necituj te´d to, že jsem poznamenala, ať si zvyká samo spinkat. Já budu u něho blízko, ale nebude vedle mé postele, ale 3 kroky od ní,v jiné místnosti s otevřenýma dveřma, tak nevím v čem je problém. A mě je jedno, kolik stál náš kočár, hlavní pro mě bylo, aby byl kvalitní pro dítě, ne žádná šlupka a lehký na ovládání pro mě.
vendy111 píše:ivuska.h píše:a já jsem snad někde napsala, že mu nebudu na blízku? A necituj te´d to, že jsem poznamenala, ať si zvyká samo spinkat. Já budu u něho blízko, ale nebude vedle mé postele, ale 3 kroky od ní,v jiné místnosti s otevřenýma dveřma, tak nevím v čem je problém. A mě je jedno, kolik stál náš kočár, hlavní pro mě bylo, aby byl kvalitní pro dítě, ne žádná šlupka a lehký na ovládání pro mě.vendy111 píše:To, že dítě potřebuje především tebe, tvou fyzickou blízkost a je mu šumák, v jakém se vozí kočáře.ivuska.h píše:nechápu, co jsem jako podle tebe nedomyslela, mužeš mi to vysvětlit?soldi píše:Však já netvrdím, že drahý kočárek implikuje špatnou matku
![]()
Mám na mysli těsnou fyzickou blízkost… zkus se vžít do jeho situace – cizí, studený, nehybný svět, ticho, spousta prostoru kolem. 9 měsíců bylo zvyklé se houpat, být v teple, ve stísněném prostoru, slyšelo, jak matka dýchá atd.
Kočár už raději nekomentuju, já tuto vymoženost prakticky nepoužívám (jen na nákupy), takže nemám co mluvit
Preferuju šátek.
ivuska.h píše:vendy111 píše:ivuska.h píše:a já jsem snad někde napsala, že mu nebudu na blízku? A necituj te´d to, že jsem poznamenala, ať si zvyká samo spinkat. Já budu u něho blízko, ale nebude vedle mé postele, ale 3 kroky od ní,v jiné místnosti s otevřenýma dveřma, tak nevím v čem je problém. A mě je jedno, kolik stál náš kočár, hlavní pro mě bylo, aby byl kvalitní pro dítě, ne žádná šlupka a lehký na ovládání pro mě.vendy111 píše:To, že dítě potřebuje především tebe, tvou fyzickou blízkost a je mu šumák, v jakém se vozí kočáře.ivuska.h píše:nechápu, co jsem jako podle tebe nedomyslela, mužeš mi to vysvětlit?soldi píše:Však já netvrdím, že drahý kočárek implikuje špatnou matku
![]()
Mám na mysli těsnou fyzickou blízkost… zkus se vžít do jeho situace – cizí, studený, nehybný svět, ticho, spousta prostoru kolem. 9 měsíců bylo zvyklé se houpat, být v teple, ve stísněném prostoru, slyšelo, jak matka dýchá atd.
Kočár už raději nekomentuju, já tuto vymoženost prakticky nepoužívám (jen na nákupy), takže nemám co mluvitPreferuju šátek.
to ho mám mít v posteli??? To abych se strachy nehla abych to malé nezalehla. Jestli bude v postýlce vedle postele, nebo o kousek dál, si myslím, že mu bude jedno, na mě nalepený stejně nebude. A já u něj budu hned jak si řekne, kňourne atd. A kočár? Vím, že ho budu využívat skoro denně a potřebuju,aby mi vydržel.Ale kdo co používá je jeho věc, hlavně když to jeho miminko bude spokojený.
Ahoj já tedy myslím ze je jedno kolik stojí Kočár a pokud ma někdo dráhy tak na to asi ma a věřím tomu ze bude lip ovladatelnej a lehkej. A to je supr ne. Jinak já se taky chystám mít mladyho od zacatku ve druhem pokoji přítel ma 2 práce a asi by nebylo fér ho budit. Počítám s tím ze usnu u přítele a po prvním krmeni už zůstanu u maldyho. A nepride mi ze by to díte tím nějak trpělo.
to ho mám mít v posteli??? To abych se strachy nehla abych to malé nezalehla. Jestli bude v postýlce vedle postele, nebo o kousek dál, si myslím, že mu bude jedno, na mě nalepený stejně nebude. A já u něj budu hned jak si řekne, kňourne atd. A kočár? Vím, že ho budu využívat skoro denně a potřebuju,aby mi vydržel.Ale kdo co používá je jeho věc, hlavně když to jeho miminko bude spokojený.
Já mám syna v posteli od narození (dceru jsem měla taky) a zatím žije
Ne, vážně, jak jsi přišla na to, že bys ho mohla zalehnout?
baby, nehadajte sa, kazda mame vlastny nazor na vychovu, ani jeden nie je dokonaly.
nasi maju dve deti, jedno spavalo s nimi v posteli a druhe same v izbe- takze mozno aj vy tie nazory casom prehodnotite ![]()
To je fakt a hlavně každy prvek je jiný vyžaduje jinou míru pozornosti