Miminko hned po narození v pokojíčku jen s chůvičkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
18.12.10 10:32
Pudloslava píše:
Mimochodem riziko SIDS je pry pri spolecnem spani vetsi - uvadi se to jako jeden z rizikovych faktoru.

Ale jako je pravda, ze by se mel clovek chovat racionalne a zanedbatelna rizika ignorovat - at uz se to tyka monitorovani deti nebo pozdeji prehnaneho hlidani, aby to nekam nespadlo,nebo aby to neodnesl „pedofil“. kazda matka to ma tak nejak nastavene v sobe, kazda trochu jinak. na me tyhle historky „stalo se 1× na planete“ desne pusobej, nastesti mam manzela, kterej me usmernuje.

Ja zase vim, ze se 1000× lip vyspim, kdyz to dite na monitoru budu mit, tak proc si ten luxus nedoprat? kvuli sobe.

To samozřejmě ano. Já nejsem ten typ „hysterické“ matky, teda s výjimkou toho, když manžel zvedá Klárku někam, aby se třeba podívala dolů z mostu nebo prostě z výšky, to nemůžu vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43060
18.12.10 10:35
ivuska.h píše:
Pudloslava píše:

Chozeni v noci a unava - prebalovala jsem stejne v koupelne, takze ikdyz mladej spal s nami, chodila jsem tury..... a coz treba jeste kdybys nemohla kojit - to budes jeste pochodovat az do kuchyne pro UM - jen nekdo koji v polospnaku a ani o tom nevi

Já teda v noci nepřebaluju, dělala jsem to max. prvních 14 dní, kdy kadili i v noci, ale s tím pak přestali.

A řešit spaní dítěte z hlediska, že „možná nebudeš moct kojit“ mi přijde trochu podivné. Naopak si myslím, že společné spaní šanci na úspěšné kojení podle potřeb dítěte dost zvyšuje (noční kojení má na produkci mléka zásadní vliv, matka se celkově víc naladí na dítě atd.).

no tak ja jsem zase pochodovala a pochodovala a ikdyz jsem pak ztreba nekdy neprebalovala, stejne jsem se u kojeni uplne probudila - a to jsem mela dite hnedka u postele, nemusela jsem vylejzat vubec.

kazdej to ma zkratka jinak, ne?

proto jsem taky psala, at tam tu postel kazdopadne ma, ale tedka na pocatku tehotenstvi sotva muze vedet, jestli bude z tech, co rano ani nevedej, ze kojily, nebo z tech, co po kojeni jeste hodinu cumej do stropu - pokud bude z tech druhych, nejake chozeni do druheho pokoje se jevi jako zcela nepodstatne. Muze to vyzkouset a uvidi, co ji bude pohodlnejsi - pokud se teda zaobirame ciste argumentem „pohodli matky“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.12.10 10:40
Pudloslava píše:
Mimochodem riziko SIDS je pry pri spolecnem spani vetsi - uvadi se to jako jeden z rizikovych faktoru.

Ale jako je pravda, ze by se mel clovek chovat racionalne a zanedbatelna rizika ignorovat - at uz se to tyka monitorovani deti nebo pozdeji prehnaneho hlidani, aby to nekam nespadlo,nebo aby to neodnesl „pedofil“. kazda matka to ma tak nejak nastavene v sobe, kazda trochu jinak. na me tyhle historky „stalo se 1× na planete“ desne pusobej, nastesti mam manzela, kterej me usmernuje.

Ja zase vim, ze se 1000× lip vyspim, kdyz to dite na monitoru budu mit, tak proc si ten luxus nedoprat? kvuli sobe.

Pudli tyhle studie…ja cetla jednu, ktera dokazovala, ze riziko SIDS vyrazne SNIZUJE spolecny spani :mrgreen: Takze se na tohle vykaslem, ne ;)
Jo ja to beru, pro nekoho je to pohodlny tak, pro nekoho jinak (opomijim, co je pohodlny a prirozeny pro dite). Ja jsem proste nastavena tak, ze mimino se mnou bylo 9 mesicu nepretrzite a ted ho prece neodlozim. Stejne tak mi hlava nebere, ze se nekdo boji, ze dite rozmazli chovanim…ze stejnyho duvodu. Po narozeni uz s nama bude v kontaktu vzdycky jen min ;)

Ale je dobre, ze tu zazni vsechny mozny pohledy na vec, kazda novopecena mama si pak vybere, co ji bude nejbliz a nebude se bat, ze neco dela upne blbe ;)

A ted jsem narazila na fotky, jak se u nas spalo… pro inspiraci :mrgreen:

http://rodina.cz/…-xxxnocx.jpg
http://rodina.cz/…demspatx.jpg
 http://rodina.cz/…xxxranox.jpg

Jak se spi vecer, pak v noci a jak to dopada rano ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43060
18.12.10 10:41

Jinak si myslim, ze na situaci „treba nebudu moci kojit“ je treba se trosku psychicky pripravit dopredu, aby pak zena nemela pocit selhani a vycitky svedomi, ze je spatna matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
18.12.10 11:04

Já jsem pro mít ho u sebe tak do toho půl roku. Mně se třebas 2× stalo, že jsem ji nakojila, nechala odříhnout, uložila a třebas za půl hodiny jsem se vzbudila, protože malá blinkala a dusila se tím. Chůvičkou by to možná bylo slyšet, ale stejně jsem byla radši, že můžu reagovat hned. Spala jsem s ní v dětském pokoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
18.12.10 13:45

Ahoj, ja mela prvniho v kosi v loznici do 4 mesicu, druhy tam byl o neco dele (asi do 5,5 m), ale jen proto, ze chodil spat driv nez starsi bracha, kterej pak v pokojicku vyrvaval a budil by ho :lol:
Oba sli „pryc“ proto, ze jsme se docela i navzajem budili, bala jsem se i vysmrkat, svitit a tak :roll: Ted to obema stranam myslim vyhovuje lip a kluci jsou oba megaspaci :wink:

Jak psaly nektere holky, uvidis az po porodu, jak to bude.. Kazdy to ma proste jinak, nekdo se s miminkem chce nuchnat porad, nekomu to staci pres den :wink: .. Ja se treba vubec, ale vubec s miminkem v posteli nevyspim, akorat se opatrne povaluju, abych ho nevzbudila otockou, lezim na krajicku postele a nevyspana vyorana matka dvou deti je fakt nejhorsi, akorat jsem protivna :mrgreen:
U prvniho jsem treba chodila z loznice kojit do obyvaku!!! :roll: abych nevzbudila manzela a protoze jsem nejlip umela kojit jen v kresle s polstarema :lol: U druhyho uz me to ani nenapadlo a kojila jsem v posteli manzel nemanzel :lol: No a ted si holt 2-3× za noc proste dojdu do pokojicku a kojim..

Mozna, ze to male miminko se ti nebude chtit nechat samotne v pokojicku, takze bud tam budes s nim a nebo neco vymyslite v te loznici.. Tak treba ani nejaky prouteny kos by se ti tam na zem nevesel? Ja treba jeden prodavam na MMB (tim ho nenabizim, jen pro prohlednuti, odkaz mam v podpisu) a ten je dost uzky, takovy ten stary tradicni prouteny, ne takovy ten novy s obrima kolama a volankama :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
18.12.10 14:05
ZelvaVeruna píše:
Ahoj, ja mela prvniho v kosi v loznici do 4 mesicu, druhy tam byl o neco dele (asi do 5,5 m), ale jen proto, ze chodil spat driv nez starsi bracha, kterej pak v pokojicku vyrvaval a budil by ho :lol:
Oba sli „pryc“ proto, ze jsme se docela i navzajem budili, bala jsem se i vysmrkat, svitit a tak :roll: Ted to obema stranam myslim vyhovuje lip a kluci jsou oba megaspaci :wink:

Jak psaly nektere holky, uvidis az po porodu, jak to bude.. Kazdy to ma proste jinak, nekdo se s miminkem chce nuchnat porad, nekomu to staci pres den :wink: .. Ja se treba vubec, ale vubec s miminkem v posteli nevyspim, akorat se opatrne povaluju, abych ho nevzbudila otockou, lezim na krajicku postele a nevyspana vyorana matka dvou deti je fakt nejhorsi, akorat jsem protivna :mrgreen:
U prvniho jsem treba chodila z loznice kojit do obyvaku!!! :roll: abych nevzbudila manzela a protoze jsem nejlip umela kojit jen v kresle s polstarema :lol: U druhyho uz me to ani nenapadlo a kojila jsem v posteli manzel nemanzel :lol: No a ted si holt 2-3× za noc proste dojdu do pokojicku a kojim..

Mozna, ze to male miminko se ti nebude chtit nechat samotne v pokojicku, takze bud tam budes s nim a nebo neco vymyslite v te loznici.. Tak treba ani nejaky prouteny kos by se ti tam na zem nevesel? Ja treba jeden prodavam na MMB (tim ho nenabizim, jen pro prohlednuti, odkaz mam v podpisu) a ten je dost uzky, takovy ten stary tradicni prouteny, ne takovy ten novy s obrima kolama a volankama :wink:

Ten koš nevypadá, špatně ale pokud by tě to neobtěžovalo, mohla bys mi ho prosím změřit - šířka, výska, délka (ten největší rozměr). Ten by možná vešel za dveře, kdybysme je úplně neotvírali, musela bych to přeměřit. Předem moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
18.12.10 14:11

Jee, ted mam pocit, ze tady neco vnucuju :oops: :lol: To byl proste jen priklad :wink:
Tak jdu merit…
Kosik je ode dna k tem ouskum vysoky cca 30 cm
Ode dna k noham ditete vysoky asi 36 cm, k hlave ditete asi 45 cm, je to tam jakoby zvysene.
Sirka od drziciho ucha k uchu je cca 55 cm.

Jinak ja ho koupila pred 2 rokama na MMB a bylo jich tam vic, takze podle me je mozne sehnat i treba uzsi, nebo treba na nejakych trzich, kde maji ty proutene veci :nevim:

A hlavne ty kolecka jsou tam jen nasroubovana, podle me vyrobena manzelem te puvodni majitelky, proste takove „home made“ :lol: Takze i ta vyska je nastavitelna, proste jak to prisroubujes, tak vysoko to bude (ty kolecka se dole vice „rozjedou“).. Nebo muze stat i na zemi, ze jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
18.12.10 14:20

Ahoj, my jsme měli přesně ten stejný problém. Chlapeček nám spává od narození ve vedlejším pokoji s monitorem dechu, dveře pootevřené, chůvičky ani nejsou třeba, jelikož ho krásně slyšíme a ze začátku jsem byla vzhůru při každém jeho pohybu.
Pravdou ovšem je, že jsem vůbec nekojila, takže jsem stejně musela vstát a jít do kuchyně připravit mlíčko, to už mi pak bylo jedno kam k miminku chodím. Navíc náš malý se od 1 měsíce budí jen jednou kolem páté hodiny a pak vstává kolem 7h, takže u nás je to naštěstí v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7570
18.12.10 23:53
asha píše:
Pudloslava píše:

Pudli tyhle studie…ja cetla jednu, ktera dokazovala, ze riziko SIDS vyrazne SNIZUJE spolecny spani :mrgreen: Takze se na tohle vykaslem, ne ;)
Jo ja to beru, pro nekoho je to pohodlny tak, pro nekoho jinak (opomijim, co je pohodlny a prirozeny pro dite). Ja jsem proste nastavena tak, ze mimino se mnou bylo 9 mesicu nepretrzite a ted ho prece neodlozim. Stejne tak mi hlava nebere, ze se nekdo boji, ze dite rozmazli chovanim…ze stejnyho duvodu. Po narozeni uz s nama bude v kontaktu vzdycky jen min ;)

Ale je dobre, ze tu zazni vsechny mozny pohledy na vec, kazda novopecena mama si pak vybere, co ji bude nejbliz a nebude se bat, ze neco dela upne blbe ;)

A ted jsem narazila na fotky, jak se u nas spalo… pro inspiraci :mrgreen:

http://rodina.cz/…-xxxnocx.jpg
http://rodina.cz/…demspatx.jpg
 http://rodina.cz/…xxxranox.jpg

Jak se spi vecer, pak v noci a jak to dopada rano ;)

Tak ta třetí fotka je bomastická :-D :-D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
19.12.10 20:19

a co si vzít mimčo k sobě do postele? Já to tak dělám se všema dětma a je to pohoda. Nedala bych je do jiného pokoje, jsem ráda, když mám mimi u sebe,mám pocit, že vím co se s ním děje, a nechtělo by se mi vstávat taky na kojení, uspávat ho a podobně… můj názor je ten, že malé mimi(minimálně první 3 měsíce) má být co nejblíže u mámy…

Pokud ho nechceš mít u sebe v posteli. volila bych variantu postel přesunout do vedlejšího pokoje k miminku. ale ono všechno bude stejně úplně jinak než si těhotná představuješ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
21.12.10 19:15

Nám se také nevejde postýlka do ložnice, takže děláme pokojíček ve vedlejší místnosti, kde jsem z postele asi 3 kroky. Budu mít monitor dechu a koupili jsme chuvičku s videokamerkou, takže kdykoliv ji uvidím takhle. Ani jsem neuvažovala nad tím, mít mimčo u sebe, ať si hezky zvyká samo hned od začátku :-) Hlavně bude mít svuj klid, nebudem ho ničím rušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
21.12.10 19:44
vendy111 píše:ať si hezky zvyká samo hned od začátku :-) Hlavně bude mít svuj klid, nebudem ho ničím rušit.

To je fakt pro dítě děsně užitečný návyk, však hezky zostra na něj, ať se nerozmazlí, že? :zed: :zed:

Promiň, ale podobné názory mi fakt vždycky způsobí šok. Myslíš, že tomu novorozenci, co byl doteď zvyklý být nonstop u tebe a má své primitivní pudy (tj. chce být co nejblíž matce – jeho potrava, bezpečí, teplo…), bude vyhovovat, když si bude „zvykat, že je samo“? Chceš, aby si do života nesl pocit osamocenosti a opuštěnosti? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
21.12.10 20:36
ivuska.h píše:
vendy111 píše:ať si hezky zvyká samo hned od začátku :-) Hlavně bude mít svuj klid, nebudem ho ničím rušit.

To je fakt pro dítě děsně užitečný návyk, však hezky zostra na něj, ať se nerozmazlí, že? :zed: :zed:

Promiň, ale podobné názory mi fakt vždycky způsobí šok. Myslíš, že tomu novorozenci, co byl doteď zvyklý být nonstop u tebe a má své primitivní pudy (tj. chce být co nejblíž matce – jeho potrava, bezpečí, teplo…), bude vyhovovat, když si bude „zvykat, že je samo“? Chceš, aby si do života nesl pocit osamocenosti a opuštěnosti? :nevim:

ivushka, suhlasim, mne to tiez pride strasne krute a neprirodzene. tak ale kazdy ma svoj nazor na vychovu :nevim: a ani jeden z nich nie je ten najspravnejsi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
21.12.10 20:45
soldi píše:
ivuska.h píše:

Promiň, ale podobné názory mi fakt vždycky způsobí šok. Myslíš, že tomu novorozenci, co byl doteď zvyklý být nonstop u tebe a má své primitivní pudy (tj. chce být co nejblíž matce – jeho potrava, bezpečí, teplo…), bude vyhovovat, když si bude „zvykat, že je samo“? Chceš, aby si do života nesl pocit osamocenosti a opuštěnosti? :nevim:
ivushka, suhlasim, mne to tiez pride strasne krute a neprirodzene. tak ale kazdy ma svoj nazor na vychovu :nevim: a ani jeden z nich nie je ten najspravnejsi :lol:

To samozřejmě, ale toto je už trošku extrém… Hlavně že bude mít miminko kočárek za 35 tisíc :roll: Někdy mi přijde, že lidi sice dítě zahrnou materiálním luxusem, takže to s ním zjevně myslí dobře, ale na ty úplně základní potřeby zapomenou :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí