Poraďte prosím amazon kindle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1663
26.12.13 20:45

Poraďte prosím amozon kindle

Ahoj holky, mám kamarádku, ktera dostala čtečku knih Amazon kindle, ted mi volala a ptala se mě zda bych nezjistila informace z netu pro ní… Hledala jsem a nenašla… Takže prosím o pomoc vás… :)

Zda se tam dá stáhnout cestina? Kdyz to zapne vyskočí tam na ní jakej chce jazyk a ve výběru tam čeština není.., dál to raději nechá bejt neboť anglicky a německy neumí…
Dál se chci zeptat, zitra s tím svým darem přijde a bude si tam chtít ode mě z PC nahrát nějakou knihu, ak mi rosím poraďte nejake stránky kde stahujete… No proste nejaký tipy co s tím…

Moc děkuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4596
26.12.13 20:48

1, ne, nedá
2, dost je toho i na uloz.to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.12.13 20:51

Čeština se tam dát dá, ale je to složitější, nabouráš se do systému a ztratíš tak záruku. Což si myslím, že u nového přístroje za to nestojí.

Stahuju nejčastěji na tom uloztu, je toho tam mraky. ;)

• Citovat
  • Upravit
1663
26.12.13 20:52

@chodanda Aha… No tak to bude v pr… Protože anglicky ani německy neumi ani blebtnout…

Ještě dotaz v jakém formátu se stahujou do toho ty knihy? A ještě dotaz - tu čtečku připojím k PC a převedu to tam nebo ona má v sobe WiFi? Možna se ptám blbe ale já jsem se s tím nikdy nesetkala… Takže nevím co od toho čekat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
26.12.13 20:54

A existují čtečky v češtině? Nebo je to těžký pro někoho kdo neumí jazyk na ovládání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
26.12.13 20:56

Ano, kindle připojíš jako usb a pracuješ s tím jako s usb:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.12.13 20:56

@Marion84 podle toho, jaký má typ. Já mám kindle 5 a wifi má. A vyžaduje registraci na amazonu, kde mám svůj účet a na přidělený mail si můžu posílat knížky, které se mi tam pak stáhnout přes wifi. Nebo to jde udělat přes kabel.
Pokud si ale kamarádka má v plánu kupovat e-knihy třeba přes ebux, tak je nutná ta registrace. Bez ní sice kindle funguje, ale s omezenými funkcemi
Co se týče formátu, tak já si vše převádím do mobi, je to nejjednodušší. S pdf formátem má často problémy Čtečky v češtině existují, je jich plno druhů. Koukni na heuréku ;)

Příspěvek upraven 26.12.13 v 20:57

• Citovat
  • Upravit
862
26.12.13 20:57

@madi Měla jsem kindle, dala si tam češtinu, za půl roku mi praskl displej a kindle jsem reklamovala v Amazonu a úplně bez problému :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.12.13 20:58

@Elisenika tak to nevím, tohle jsem četla na stránkách u toho pána, co tu češtinu vytvořil :think: Já jsem si ji tam nakonec nedala - to menu je úplně jednoduchý, takže to ani není třeba

• Citovat
  • Upravit
788
26.12.13 21:00

Já jsem také měla kindle, prasknul displej v šasí kindlu, koupila jsem ho na mall.cz a reklamaci mi neuznali..:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
26.12.13 21:01

Knížky si pošleš přes wifi
taky neumím anglicky nic a naštěstí mi to všecko obstarává manžel :-D ale tak těch 10 věcí, co je v menu, jsem se už taky naučila a už se celkem orietuju i sama. to zmákne za chvíli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.12.13 21:07
@Sofierules píše:
Já jsem také měla kindle, prasknul displej v šasí kindlu, koupila jsem ho na mall.cz a reklamaci mi neuznali..:-(

mělas napsat na amazon - někde jsem četla, že někomu i přes neuznanou reklamaci z českého obchodu obratem poslali nový kindle…
dneska už bych si ho objednala přímo z amazonu, ne přes český obchod.. ale to vědět dřív, že :zed:

• Citovat
  • Upravit
862
26.12.13 21:23

@madi Já to tak měla :-) koupila jsem ho na alze, prasklý displej neuznávají na reklamaci, napsala jsem na amazon za 3 dny mi přišel nový ( vše zaplatili ) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
26.12.13 21:24

Přesně tak proto mi ježíšek nyní naježil přímo z Amazonu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
26.12.13 21:38

Pokud umí jen česky a není na žádné extravagance, tak doporučuji nakupovat knihy na kosmas.cz. Mají asi nejjednodušší systém :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák