Poraďte prosím, jak napsat "smlouvu"

QQQQ
7.9.11 10:56

Poraďte prosím jak napsat "smlouvu"

Ahoj holky :mavam: Poraďte mi prosím jak sepsat smlouvu s mým otcem. Chce po mě 9000kč, tj. polovina doplatku na plyn. Já s tím sice nesouhlasím, protože tak vysoká částka je jen a jen díky jeho blbosti, paličatosti a lenosti :cert: Nu ale co nadělám, že :nevim: Chtěla bych to mít na papíře kdyby něco. Budu mu to dávat po 2000kč, minulý měsíc už jsem mu 2000 dala. Jak to mám sepsat? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
7.9.11 11:27

Nejjednodusii budes mit, kdyz si na kazdy mesic vystavis smenku… :nevim:
Stahni nsi vzor na internetu, smlouvy jsou podle me tezsi, ale pokud tomu nerozumis VUBEC, tak to nevim no…
proc smlouvu chces? Nestaci ti prijmove doklady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
7.9.11 11:31

Otec je pěkná sfině :oops: :nevim: tak to chci mít pojištěno papírem. Mám „příjmový doklad“ a když mu dávám peníze tak mi tam hodí podpis, ale toto je vysoká částka takže to chci mít sepsané podrobně ve smlouvě. Nevím jak ji mám formulovat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9649
7.9.11 11:34

Ja tomu jako moc nerozumim, ale pokud ti ta smlouva ma slouzit jen k tomu, kdy mas danou castku platit (jako aby mu neruplo v hlave a nechtel to najednou) - jsou smenky jednodussi.
A pokud ti to ma slouzit jako dukaz, ze mu penize davas, zase ti bohate staci ty prijimaky… :nevim:

Vetsinou jsou na netu sablony. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.9.11 11:34

Jako ze nerozumim te vasi situaci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
7.9.11 11:36

Má mi to sloužit jako důkaz, že jsme se dohodli na konkrétní částce :wink: a ty směnky potom, že jsem mu to zaplatila… Asi to píšu nesmyslně :oops:

• Citovat
  • Upravit
9649
7.9.11 11:38

Smenky si vystavis prave na tu castku a k urcitemu datu, kdy to mas platit, takze 2000 kc do 1.10, dalsi dva do 1.11 a tak dale. Jakmile onu castku zaplatis, smenka se nici a jeste si muzete navzajem vystavit dane prijmove doklady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
7.9.11 11:39

Mě jde o to, jak má ta smlouva vypadat a znít. Na netu jsem našla toto http://www.smlouva-zdarma.cz/page/2 tak tam zkusím pohledat. Mě nenapadlo, že budou na netu vzory :oops:

• Citovat
  • Upravit
QQQQ
7.9.11 11:44

Tak jsem tam nic nenašla :-?

• Citovat
  • Upravit
125
7.9.11 16:16

nerozumím tomu

a těch 9 tisíc otci dáváš, nebo půjčuješ? nebo je to tvůj podíl na nedoplatku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3389
7.9.11 19:18
ww píše:
Ahoj holky :mavam: Poraďte mi prosím jak sepsat smlouvu s mým otcem. Chce po mě 9000kč, tj. polovina doplatku na plyn. Já s tím sice nesouhlasím, protože tak vysoká částka je jen a jen díky jeho blbosti, paličatosti a lenosti :cert: Nu ale co nadělám, že :nevim: Chtěla bych to mít na papíře kdyby něco. Budu mu to dávat po 2000kč, minulý měsíc už jsem mu 2000 dala. Jak to mám sepsat? :kytka:

Požaduj po otci kvitanci = stvrzenku, že jsi mu splnila část závazku. Je povinen Ti je vydat. Budeš mít důkaz, že jsi zaplatila.

Když si to trošku poupravíš, tak vzor bys mohla vzít tady: http://projekty.sosptu.cz/…tvrzenka.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.9.11 20:41
JaninkaKelt píše:
ww píše:
Ahoj holky :mavam: Poraďte mi prosím jak sepsat smlouvu s mým otcem. Chce po mě 9000kč, tj. polovina doplatku na plyn. Já s tím sice nesouhlasím, protože tak vysoká částka je jen a jen díky jeho blbosti, paličatosti a lenosti :cert: Nu ale co nadělám, že :nevim: Chtěla bych to mít na papíře kdyby něco. Budu mu to dávat po 2000kč, minulý měsíc už jsem mu 2000 dala. Jak to mám sepsat? :kytka:

Požaduj po otci kvitanci = stvrzenku, že jsi mu splnila část závazku. Je povinen Ti je vydat. Budeš mít důkaz, že jsi zaplatila.

Když si to trošku poupravíš, tak vzor bys mohla vzít tady: http://projekty.sosptu.cz/…tvrzenka.pdf

Nebo proste onen prijmovy doklad… :mrgreen: proc to delatjednoduse, kdyz to jde slozite :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3389
8.9.11 14:29
BaraDolezal píše:
JaninkaKelt píše:
ww píše:

Když si to trošku poupravíš, tak vzor bys mohla vzít tady: http://projekty.sosptu.cz/…tvrzenka.pdf
Nebo proste onen prijmovy doklad… :mrgreen: proc to delatjednoduse, kdyz to jde slozite :-)
  1. Stvrzenka je rozhodně jednodušší než směnka, která se v tomhle případě nehodí.

2)Myslíš příjmový pokladní doklad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
8.9.11 14:35

Holky já jsem to asi blbě napsala :oops: Letos přišel doplatek za plyn na 18000kč a otec chce po mě půlku proplatit. Chtěla jsem to mít ošetřené „smlouvou“(a tady jsem asi použila špatné slovo) aby mi třeba za 2 roky nevyčetl, že „nic neplatím“(no prostě „klasické“ vícegenerační soužití) :roll: Takže bude na takový případ stačit „stvrzenka“?

• Citovat
  • Upravit
3389
8.9.11 14:37
ww píše:
Holky já jsem to asi blbě napsala :oops: Letos přišel doplatek za plyn na 18000kč a otec chce po mě půlku proplatit. Chtěla jsem to mít ošetřené „smlouvou“(a tady jsem asi použila špatné slovo) aby mi třeba za 2 roky nevyčetl, že „nic neplatím“(no prostě „klasické“ vícegenerační soužití) :roll: Takže bude na takový případ stačit „stvrzenka“?

Já jssem to přesně takhle pochopila.
Ano, stvrzenka, kde se i uvede, za co to je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel