Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Nejjednodusii budes mit, kdyz si na kazdy mesic vystavis smenku… ![]()
Stahni nsi vzor na internetu, smlouvy jsou podle me tezsi, ale pokud tomu nerozumis VUBEC, tak to nevim no…
proc smlouvu chces? Nestaci ti prijmove doklady?
Otec je pěkná sfině
tak to chci mít pojištěno papírem. Mám „příjmový doklad“ a když mu dávám peníze tak mi tam hodí podpis, ale toto je vysoká částka takže to chci mít sepsané podrobně ve smlouvě. Nevím jak ji mám formulovat ![]()
Ja tomu jako moc nerozumim, ale pokud ti ta smlouva ma slouzit jen k tomu, kdy mas danou castku platit (jako aby mu neruplo v hlave a nechtel to najednou) - jsou smenky jednodussi.
A pokud ti to ma slouzit jako dukaz, ze mu penize davas, zase ti bohate staci ty prijimaky… ![]()
Vetsinou jsou na netu sablony. ![]()
Má mi to sloužit jako důkaz, že jsme se dohodli na konkrétní částce
a ty směnky potom, že jsem mu to zaplatila… Asi to píšu nesmyslně ![]()
Smenky si vystavis prave na tu castku a k urcitemu datu, kdy to mas platit, takze 2000 kc do 1.10, dalsi dva do 1.11 a tak dale. Jakmile onu castku zaplatis, smenka se nici a jeste si muzete navzajem vystavit dane prijmove doklady ![]()
Mě jde o to, jak má ta smlouva vypadat a znít. Na netu jsem našla toto http://www.smlouva-zdarma.cz/page/2 tak tam zkusím pohledat. Mě nenapadlo, že budou na netu vzory ![]()
a těch 9 tisíc otci dáváš, nebo půjčuješ? nebo je to tvůj podíl na nedoplatku?
ww píše:
Ahoj holkyPoraďte mi prosím jak sepsat smlouvu s mým otcem. Chce po mě 9000kč, tj. polovina doplatku na plyn. Já s tím sice nesouhlasím, protože tak vysoká částka je jen a jen díky jeho blbosti, paličatosti a lenosti
Nu ale co nadělám, že
Chtěla bych to mít na papíře kdyby něco. Budu mu to dávat po 2000kč, minulý měsíc už jsem mu 2000 dala. Jak to mám sepsat?
Požaduj po otci kvitanci = stvrzenku, že jsi mu splnila část závazku. Je povinen Ti je vydat. Budeš mít důkaz, že jsi zaplatila.
Když si to trošku poupravíš, tak vzor bys mohla vzít tady: http://projekty.sosptu.cz/…tvrzenka.pdf
JaninkaKelt píše:ww píše:
Ahoj holkyPoraďte mi prosím jak sepsat smlouvu s mým otcem. Chce po mě 9000kč, tj. polovina doplatku na plyn. Já s tím sice nesouhlasím, protože tak vysoká částka je jen a jen díky jeho blbosti, paličatosti a lenosti
Nu ale co nadělám, že
Chtěla bych to mít na papíře kdyby něco. Budu mu to dávat po 2000kč, minulý měsíc už jsem mu 2000 dala. Jak to mám sepsat?
Požaduj po otci kvitanci = stvrzenku, že jsi mu splnila část závazku. Je povinen Ti je vydat. Budeš mít důkaz, že jsi zaplatila.
Když si to trošku poupravíš, tak vzor bys mohla vzít tady: http://projekty.sosptu.cz/…tvrzenka.pdf
Nebo proste onen prijmovy doklad…
proc to delatjednoduse, kdyz to jde slozite ![]()
BaraDolezal píše:JaninkaKelt píše:Nebo proste onen prijmovy doklad…ww píše:
Nu ale co nadělám, že
Když si to trošku poupravíš, tak vzor bys mohla vzít tady: http://projekty.sosptu.cz/…tvrzenka.pdfproc to delatjednoduse, kdyz to jde slozite
2)Myslíš příjmový pokladní doklad?
Holky já jsem to asi blbě napsala
Letos přišel doplatek za plyn na 18000kč a otec chce po mě půlku proplatit. Chtěla jsem to mít ošetřené „smlouvou“(a tady jsem asi použila špatné slovo) aby mi třeba za 2 roky nevyčetl, že „nic neplatím“(no prostě „klasické“ vícegenerační soužití)
Takže bude na takový případ stačit „stvrzenka“?
ww píše:
Holky já jsem to asi blbě napsalaLetos přišel doplatek za plyn na 18000kč a otec chce po mě půlku proplatit. Chtěla jsem to mít ošetřené „smlouvou“(a tady jsem asi použila špatné slovo) aby mi třeba za 2 roky nevyčetl, že „nic neplatím“(no prostě „klasické“ vícegenerační soužití)
Takže bude na takový případ stačit „stvrzenka“?
Já jssem to přesně takhle pochopila.
Ano, stvrzenka, kde se i uvede, za co to je ![]()
Ahoj holky
Poraďte mi prosím jak sepsat smlouvu s mým otcem. Chce po mě 9000kč, tj. polovina doplatku na plyn. Já s tím sice nesouhlasím, protože tak vysoká částka je jen a jen díky jeho blbosti, paličatosti a lenosti
Nu ale co nadělám, že