Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj maminky mate zkusenost kde by dali bezproblemu pujcku maminkam?
no jestli jsi sama a máš jenom mateřskou, tak nevim nevim a pokud máš přítele s příjmem, tak on by mít problém nemusel. jen pozor na příliš jednoduše získanou půjčku, pomalu bez občanky
zuzajenka2 píše:
Ahoj maminky mate zkusenost kde by dali bezproblemu pujcku maminkam?
Ono -maminka- je nějaká jiná sorta lidí?
myslím, že za podmínek pro všechny stejné. Hlavně se vyhnout Providentu a podobným lichvám.
zkus obejít banky, ale moc šancí tomu nedávám. Jen varuji - bacha na homecredity a další půjčky, co inzerují v televizi - je to lichva
Byla bych hodně opatrná na takové ty půjčky bez prokazování příjmů - obvykle zaplatíš i 10× tolik, než sis půjčila.
Pokud bych byla s příjmy na hraně, a bylo to opravdu něco důležitého, řešila bych to spíš v rodině nebo po známých.
Na dárky apod. bych si nepůjčovala, je to cesta do pekel.
neber si půjču na nějakou kravinu a hlavně ne přes licháře jako home,provident,cetelem atd. Já půjčky a kreditky úplně nenávidím a taky jsem nikdy žádnou neměla. Na to co nemám,si prostě nekoupím. Jediný co schvaluju je hypotéka…taky jí mám,jelikož nejsem dítě bohatých rodičů. Ale u všeho si čti info atd, ať se nedostaneš do průseru.
Jestli ti nic jiného nezbývá,tak držím palce ať vybereš dobře.
sieta.m píše:zuzajenka2 píše:Ono -maminka- je nějaká jiná sorta lidí?
Ahoj maminky mate zkusenost kde by dali bezproblemu pujcku maminkam?myslím, že za podmínek pro všechny stejné. Hlavně se vyhnout Providentu a podobným lichvám.
Maminka není jiná sorta lidí, ale když jsme teď byli s manželem žádat o hypotéku a paní nám řekla, že nás nepojistí, protože jsem na mateřské, připadala jsem si málem jako prašivá. ![]()
pukacu píše:sieta.m píše:Maminka není jiná sorta lidí, ale když jsme teď byli s manželem žádat o hypotéku a paní nám řekla, že nás nepojistí, protože jsem na mateřské, připadala jsem si málem jako prašivá.zuzajenka2 píše:Ono -maminka- je nějaká jiná sorta lidí?
Ahoj maminky mate zkusenost kde by dali bezproblemu pujcku maminkam?myslím, že za podmínek pro všechny stejné. Hlavně se vyhnout Providentu a podobným lichvám.
Pokud jsi těhotná, tak tě nepojistí, nebo jen za šílenou částku (přece jen porod je riziko). Jinak by neměl snad být problém? ![]()
pukacu píše:sieta.m píše:Maminka není jiná sorta lidí, ale když jsme teď byli s manželem žádat o hypotéku a paní nám řekla, že nás nepojistí, protože jsem na mateřské, připadala jsem si málem jako prašivá.zuzajenka2 píše:Ono -maminka- je nějaká jiná sorta lidí?
A to nevím proč
nechtěli
U některých bank je to tak, že mateřskou nebo rodičovský příspěvek neberou jako příjem…
ano to vim u me prave v bance mi necteji dat pujcku bud musim mit smlouvu od zamestnavatele nebo byt student to nechapu
ano to vim u me prave v bance mi necteji dat pujcku bud musim mit smlouvu od zamestnavatele nebo byt student to nechapu
- bodlinka - píše:pukacu píše:Pokud jsi těhotná, tak tě nepojistí, nebo jen za šílenou částku (přece jen porod je riziko). Jinak by neměl snad být problém?sieta.m píše:Maminka není jiná sorta lidí, ale když jsme teď byli s manželem žádat o hypotéku a paní nám řekla, že nás nepojistí, protože jsem na mateřské, připadala jsem si málem jako prašivá.zuzajenka2 píše:Ono -maminka- je nějaká jiná sorta lidí?
Já myslím, že pro ně není problém těhotenství. Rodím za chvíli, tak by mi snad řekli, že mám ten měsíc počkat… Asi pro ně nejsem dostatečně perspektivní… Ale nelíbí se mi to. Mateřství přece není nemoc.
Navíc já i manžel jsme jejich dlouhodobí klienti. Asi mi jde spíš o ten princip…
skoro se mi zdá, že to je od banky určitý druh šikany…chápu jejich obavu a předpoklad, že nebude na splátky, tak jsou opatrnější… ale
na druhou stranu proč by nechtěli třeba pojistit nastávající matku? pojistka tu je přeci od toho, aby kryla rizika… nebo se pletu?
@Karolina111 píše:
skoro se mi zdá, že to je od banky určitý druh šikany…chápu jejich obavu a předpoklad, že nebude na splátky, tak jsou opatrnější… alena druhou stranu proč by nechtěli třeba pojistit nastávající matku? pojistka tu je přeci od toho, aby kryla rizika… nebo se pletu?
Není to šikana. Seriózní poskytovatel půjčky naopak půjčuje jen tomu (a tolik), o kom je přesvědčen, že to bude schopen bezbolestně splácet.
Lichváři půjčují každému, kdo má kůži, protože jsou připraveni jej posléze při vymáhání z té kůže sedřít.
Údajně se připravuje zákon proti lichvě, kde naopak poskytovatelé půjček opět budou mít povinnost hodnotit kredibilitu zájemců o půjčky.