Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Jde o to zda čekáte soudního nebo toho soukromýho.Soudní nebere,soukromý bere vše ![]()
Nám postylku zabavil,le u meho ex slo o dluh prez pet milionu,takze slo vse pryc,byly to exekutori z prerova,jinak co jsem vsude cetla tak veci k potrebe ditete se zabavovat nesmi,doporucuji vse odvezt ci schovat,muzes byt pruipravena,a hlavne mit od vseho paragony.
ma k nam prijit exekutor Marcel Kubis ,veci nemame kam odvezt,na pracku ,lavici a zidle mame doklady ze je kupoval nekdo jiny,dluzim 50tis a strach mam strasnej
predpokladam ze na tech dokladech je jmeno a rodne cislo nekoho kdo koupil?musi to tam byt jinak ti to vse vemou,strach chapu,ani nevis jakej jsem memla ja,nakonec jsme prisly o strechu nad hlavou,myslim ze kvuli pedesati tisicum,na postylku nepujdou
![]()
Jak píše anonymní před tebou,věci na dítě by ti zabavovat neměli.
Soudní exekutor-dělá ho můj táta,tak to vím.Kde jsou děti musí nechávat lednici,pračku a věci pro děti-on prý do dětského pokoje ani nechodí zabavovat,ale soukromí jsou jiný.Ty jsou po všem. ![]()
Příspěvek upraven 04.09.11 v 19:56
Exekutor nesmí vzít věci co jsi dostala darek né od manžela/přítele a nesmí zabavit věci dětem a věci nutné k žití jako postel,stůl,židli.
Co nelze zabavit •běžné oděvní součásti, obvyklé vybavení domácnosti, •snubní prsten a jiné předměty podobné povahy •zdravotnické potřeby a jiné věci, které dlužník potřebuje vzhledem ke své nemoci nebo tělesné vadě •hotové peníze do částky 1000 Kč
Slovo „obvyklé“ je potřeba chápat ne jako „průměrný“ standard české domácnosti (např. s myčkou nádobí, sušičkou prádla apod.), ale jen jako nezbytné majetkové vybavení domácnosti. Smyslem exekuce totiž není, aby dlužník, který nedostal svým závazkům, měl obvyklý standard v domácnosti, jako poctivý občan. Opět platí pravidlo, že nezabavitelné vybavení domácnosti musí umožnit pouze uspokojení potřeb v základní míře.
ja hned jak prisel dopis exekutorovi volala,ze to splatim po mesicnich splatkach,ale mluvil se mnou nejaky pan,nepredstavil se,ze ho lidi jako ja nezajimaji a pokud nezaplatim prijdou se podivat ke me domu a vse mi zabavi.Na dokladech mame rodne cisla,bralo se to na uver.U toho exekutora Kubise je napsano ze je soudni exekutor,ale nevim nevim.Manzelovi neprodlouzili smlouvu v praci,je na UP a z me materske mohu splacet max tisicovku.Podala jsem i zadost na odklad exekuce,ale hned me volal ten pan se kterym jsem mluvila poprve s tim,ze ode mne nic prebirat nebudou ,ze prijdou ke me dom
Anonymní píše:
ja hned jak prisel dopis exekutorovi volala,ze to splatim po mesicnich splatkach,ale mluvil se mnou nejaky pan,nepredstavil se,ze ho lidi jako ja nezajimaji a pokud nezaplatim prijdou se podivat ke me domu a vse mi zabavi.Na dokladech mame rodne cisla,bralo se to na uver.U toho exekutora Kubise je napsano ze je soudni exekutor,ale nevim nevim.Manzelovi neprodlouzili smlouvu v praci,je na UP a z me materske mohu splacet max tisicovku.Podala jsem i zadost na odklad exekuce,ale hned me volal ten pan se kterym jsem mluvila poprve s tim,ze ode mne nic prebirat nebudou ,ze prijdou ke me dom
to se mi zdá jako blbost manželov dluží plno lidí peníze a když to dal soudní cestou což dělá často tka mu kolikrát pak přes soud přišlo vyjádření že ten a ten zapklatí třeba po 500(jako by to nás vytrhlo když jsou to o dost větší peníze)ale prý jakmile je ochotná splácet byt jen pár korun tak na něj nemůžou ![]()
a me rekl at nic neposilam,ze bud vse a nebo se se mmnou ani bavit nebudou
Crystal87 píše:Anonymní píše:to se mi zdá jako blbost manželov dluží plno lidí peníze a když to dal soudní cestou což dělá často tka mu kolikrát pak přes soud přišlo vyjádření že ten a ten zapklatí třeba po 500(jako by to nás vytrhlo když jsou to o dost větší peníze)ale prý jakmile je ochotná splácet byt jen pár korun tak na něj nemůžou
No soud samozřejmě může určit splátky, ale téměř vždy je tam uvedeno, že pokud nezaplatí jednu splátku, je splatný celý dluh. A pak se může zase celý exekuovat.
Jinak soudní exekutoři jsou všichni exekutoři.
shadowgirll píše:
můj táta měl taky exekuci a domluvil se se známou na sepsání kupní smlouvy na veškeré vybavení v bytě za 60tis.např.s datumem asi rok zpět a když exekutor přišel táta mu tu smlouvu ukázal a exekutor měl smůlu![]()
Jj, piš to tady veřejně, to by si za to taky mohl jít sednout.
Tak na to si vem právníka,protože takhle s tebou jednat nesmějí.
shadowgirll píše:
můj táta měl taky exekuci a domluvil se se známou na sepsání kupní smlouvy na veškeré vybavení v bytě za 60tis.např.s datumem asi rok zpět a když exekutor přišel táta mu tu smlouvu ukázal a exekutor měl smůlu![]()
zdravím čekáme exekutora,zajímalo by mne jestli může zabavit i věci jako je dětská postýlka a kočárek
děkuji za odpověd