Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj holky jsem tu nová, moc se mi líbí tato stránka a jak si tu radíte. Tak třeba mi také poradíte
Žiju s přítelem rok a půl zatím v podnájmu, jenže dům ve kterém bydlíme majitel prodává a tudíž bychom nevěděli, co by s námi bylo. A tak jsme se rozhodli koupit si byt. Hypoška bude na mě, příteli by jí nedali, kvůli předešlým půjčkám (naštěstí se z nich už dostal)..A já jsem teď dostala strach, jestli to budeme zvládat. Když vše poplatíme, tak by nám mělo zůstat na jídlo a tak kolem 11000-13000, děti nemáme. Jenže mě teď začli napadat myšlenky typu, co když mě opustí a já zůstanu na placení sama nebo jestli by nebylo ještě důležitější dodělat si radši vzdělání ( mám jen VOŠ) nebo co když přijdu o práci a v tomto městě práci neseženu a budu se muset přestěhovat? Možná jsem hloupá…Na jednu stranu se strašně do toho bytu těším
Asi vše moc řeším.
Ahoj mimim. To chápu, že máš strach a je dobře, že vše zvažuješ. Myslím, že bys měla zvážit, pokud byste se rozešli, jestli hypo utáhneš sama. Jak velký je to byt? A co měl přítel za půjčky, nemá finanční problémy? Bude ti polovinu přispívat? Možné to je vždycky, že tu budou obavy, že zůstaneš na placení sama. A nebylo by lépe zůstat ještě chvíli v pronájmu? Byt bude asi napsaný na tebe, že. Když je nejhůř, dá se vždycky prodat, i když už to je složité řešení. A kolik vám je? O mimi uvažujete?
Promiň, spoustu otázek, ale myslím, že důležitých. ![]()
Ahojky…kdybych ti měla říct můj názor,tak bych do toho nešla.Sice vidina pěkného bytu,že může být náš…je taky pěkná a lákavá,ale velké POZOR! u toho také je.
Jak píšeš s přítelem se můžete rozejít a sama s placením hypotéky…bys byla úplně v prcce.
A mám takový případ hned vedle sebe…kamarádka si vzala na sebe hypotéku…na koupi malinkého domečku. Nakonec to dopadlo tak…že když ji přítel opuštěl,tak byla těhotná a s hypotékou na krku…a tet chodí jenom po soudech…stále někde něco řeší a je finančně totálně v prcce.
Ale promin…to jsi asi slyšet nechtěla ![]()
Ale ještě jináč…proč by si hypotéku nevzal přítel na sebe…když už předešlé dluhy má spláchnuté???
No právě, když jsem koukala na pronájmy, tak ta cena mě vyšla stejně jako hypoška+poplatky. Navíc ten byt je po rekonstrukci, takže tam sáhnout zatím nemusím vůbec na nic. A copak jsi studovala?
Kotýsek:
No kdybych zůstala sama, tak bych to ještě snad utáhla, sice by mi nezbývalo tolik,ale snad jo.. Prostě mám z toho strach, ale zase někde bydlet musím. A dávat někde za pronájem 8000 nebo si platit svoje?
Jemu nedají hypošku, je v tom registru dlužníků (nebo jak se tomu říká). Ale zse když by chtěl odejít, tak půjde on a ne já..
annaaaaa:
Mně je 23 a příteli 25.. Mimi bych chtěla tak za 5 let. Přítel mi dává celou jeho výplatu, máme peníze na půl a k tomu chodí ještě na ,,melouchy"..
Byt je 3+1..Finanční problémy nemá, měl půjčky kvůli jeho matce. Naštěstí už je vše vyřešené..Platit to měla mamka,bylo to pro ni, jenže napsaný na něj, my jsme ji věřili, že to platí, ale neplatila.
my jsme kupovali byt tenkrat jeste s pritelem asi pred tremi roky. Brali jsme se az loni.
Ale byt a uver jsme brali kazdy napul. Ja uver na 50% a on uver na 50% v kupni smlouve vlastnim ja 50% a i on 50%.
Vedeli jsme ze ke svatbe dojde ale jistota je jistota.
Tak proc to taky tak neudelate? Po nas to banka i vyslovne chtela vse stejne a nerozdilne 50%.
hanapis:
Protože mám zrovna kamarádku, která si brala s přítelem taky půl na půl. Před půl rokem se rozešli a každej bydlí v jedný místnosti, on už má novou holku a táhá si jí do bytu. Tohle bych nikdy nechtěla, takhle to bude moje a nebudu se muset s nikým dohadovat. Jinak přítel je strašně moc hodnej kluk, není to žádnej sviňák (snad ![]()
Kdo nic nezkusí nic nemá, asi tak. Pak budete mít děti a bude to ještě horší. My máme hypošku a na život nám zůstává to co Vám a úplně v pohodě. Byt vždycky můžeš prodat a zbavit se tak hypotéky (když by tě opustil) ovšem byt musí bý napsaný jen na tebe
Mimim3101 píše:
hanapis:Protože mám zrovna kamarádku, která si brala s přítelem taky půl na půl. Před půl rokem se rozešli a každej bydlí v jedný místnosti, on už má novou holku a táhá si jí do bytu. Tohle bych nikdy nechtěla, takhle to bude moje a nebudu se muset s nikým dohadovat. Jinak přítel je strašně moc hodnej kluk, není to žádnej sviňák (snad
No to sice jo, ale muze sbalit kufry a ty muzes zustat na splaceni sama… (nedej boze).
Ja osobne bych nikdy nesla do toho aby ten byt byl jen na pritele. Neco by se mu seklo v hlavicce a ze dne na den bych mohla byt na ulici.
Ale to je tim ze ja jsem realisticky pesimista
![]()
Tak drzim moc palce.
Já bych se do toho pustila. Pamatuji si sama sebe asi před 6 rokama. Kupovala jsem si byt. Chtěla jsem žít Carie ze sexu ve městě
ano, miluju ten seriál. Koupila jsem si garsonku. Malinkou ale docela drahou. byla jsem na to sama. Nastoupila jsem do nové práce a dostala dobu neurčitou a šla jsem do toho. Pak se mi ale v hlavě rozleželo, že takhle já tam žít nebudu a celou jsem ji nechala předělat… takže další úvěr. V té době jsem se i u rodičů sesypala a plakala a plakala… že budu žít jak žebrák a ještě k tomu v garsonce. No a pak mi z výplat zbylo vždycky tak na přežití a možná jsem si jednou za čas něco koupila. CHtěla jsem ten byt hezky zařídit, tak jsem ještě musela šetřit na vybavení. byl to docela hnus!!! Ale neměnila bych. Když byl byteček zařízenej, v práci jsem za tu dobu povýšila a dostala lepší penízky, začla jsem se ohlížet po větším… jenže do toho přišla láska a já se stěhovala o 100km dál. Konec práce, konec bytu, konec kamarádek ale novej začátek. Dneska byt pronajímám, vydělávám na něm sice jen 2000 kč, ale jsou to peníze k plusu a nééé k mínusu. Nikdy nevíš, kde skončíš!!!
hanapospis:
Tak kdyby šel, tak mám ještě rodiče, kteří by mě v tom nenechali..Ale stejně bych musela jinde platit nájem, nikde bych nebyla zadarmo