Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Poslední dobou uvažuju o hypotéce.Mám známýho,který dělá finančního poradce v čsob a nedávno jsem ho podrobila křížovému výslechu
Co mě dost udivilo bylo,že nesmím dlužit bance např.za výpis z účtu např.i 30 kč
.Ale občas se mi prostě stalo,asi jako každýmu,že jsem byla na účtu v mínusu,ale vždy v řádech desetikorun.Je opravdu možné,aby mi kvůli tomu neschválili hypo?Není to trochu přitažené za vlasy?Vždyt ruku na srdce,komu z nás se to občas nestane,např.když nám zaměstnavatel pošle výplatu o pár dnů později apod.
Stalo se Vám někomu,že Vám neschválili hypo a důvod?Klidně anonymně,hrozně mě to totiž zajímá
![]()
mahdalka píše:
Poslední dobou uvažuju o hypotéce.Mám známýho,který dělá finančního poradce v čsob a nedávno jsem ho podrobila křížovému výslechuCo mě dost udivilo bylo,že nesmím dlužit bance např.za výpis z účtu např.i 30 kč
![]()
.Ale občas se mi prostě stalo,asi jako každýmu,že jsem byla na účtu v mínusu,ale vždy v řádech desetikorun.Je opravdu možné,aby mi kvůli tomu neschválili hypo?Není to trochu přitažené za vlasy?Vždyt ruku na srdce,komu z nás se to občas nestane,např.když nám zaměstnavatel pošle výplatu o pár dnů později apod.
Stalo se Vám někomu,že Vám neschválili hypo a důvod?Klidně anonymně,hrozně mě to totiž zajímá![]()
nam ju pred dvomi rokmi neschvalili , prijem dostatocny ale zial zamietli a este horsie dovod sa neuvadza ![]()
ale teda moj odhad je ze to bolo koli tomu ze som nemala este povolenie k trvalemu pobytu ![]()
Já nevím, jak moc si toto banky kontrolujou, ale nedivila bych se tomu. Nejspíš vycházejí z toho, že když jseš teď občas v minusu několika korun, tak potom že bys občas mohla mít dost problémy se splácením, a takové klienty nemají rádi, byť nám v reklamách tvrdí opak ![]()
mahdalka píše:
Ale občas se mi prostě stalo,asi jako každýmu,že jsem byla na účtu v mínusu,ale vždy v řádech desetikorun…Vždyt ruku na srdce,komu z nás se to občas nestane
ne tak to mě se teda ještě nikdy nestalo. vždy si dávám pozor, abych na účtu neklesla pod určitou částu - třeba 10 tis (nikdy totiž nevíš, kdy budou peníze nutně potřeba).
a ano, hypo ti mohou kvůli tomuhle zamítnout. zamysli se nad tím, jak ti má banka věřit, že hypo budeš platit včas, když ani nejsi schopna pohlídat si peníze na účtu?? budou tě brát jako rizikového člověka, u kterého si nebudou jisti, zda budeš platit včas … to je přece logické, ne?? ![]()
No jo,ale to by tu hypo potom neschválili nikomu!Vždyt češi jsou národ dlužníků!Já sama teda nikde a nikomu nic nedlužim,na co nemám,to si prostě nekoupim,ale nějak mi nejde do hlavy,že by mi mohli zamítnout hypo kvůli 15 kč?Není to nesmysl?
zuzulenda12 píše:mahdalka píše:ne tak to mě se teda ještě nikdy nestalo. vždy si dávám pozor, abych na účtu neklesla pod určitou částu - třeba 10 tis (nikdy totiž nevíš, kdy budou peníze nutně potřeba).
Ale občas se mi prostě stalo,asi jako každýmu,že jsem byla na účtu v mínusu,ale vždy v řádech desetikorun…Vždyt ruku na srdce,komu z nás se to občas nestane
a ano, hypo ti mohou kvůli tomuhle zamítnout. zamysli se nad tím, jak ti má banka věřit, že hypo budeš platit včas, když ani nejsi schopna pohlídat si peníze na účtu?? budou tě brát jako rizikového člověka, u kterého si nebudou jisti, zda budeš platit včas … to je přece logické, ne??
Tak to já na běžném účtu neukládám,tam mám jen peníze na trv.příkazy,jinak mám peníze uložený na spořícím účtu.
Já si chtěla vzít před dvěma letu půjčku a nedali mi ji, protože jsem tam dva měsíce před tím měla mínus dvě koruny
…v české spořitelně
ZSissi píše:
Já si chtěla vzít před dvěma letu půjčku a nedali mi ji, protože jsem tam dva měsíce před tím měla mínus dvě koruny…v české spořitelně
Tak to je hustý!
Kvůli dvěma korunám?
Ještě mi kamarád říkal,že hodně záleží na schvalovateli,ale že kdyby někomu schválil hypo a dotyčný pak neplatil,tak si to ten schvalovatel musí obhájit u nějaký kontroli,že jako proč a z jakýho důvodu to schválil ![]()
mahdalka píše:
No jo,ale to by tu hypo potom neschválili nikomu!Vždyt češi jsou národ dlužníků!Já sama teda nikde a nikomu nic nedlužim,na co nemám,to si prostě nekoupim,ale nějak mi nejde do hlavy,že by mi mohli zamítnout hypo kvůli 15 kč?Není to nesmysl?
já žádala o hypo dvakrát a dvakrát jsem ji dostala
![]()
mahdalka píše:
Poslední dobou uvažuju o hypotéce.Mám známýho,který dělá finančního poradce v čsob a nedávno jsem ho podrobila křížovému výslechuCo mě dost udivilo bylo,že nesmím dlužit bance např.za výpis z účtu např.i 30 kč
![]()
Stalo se Vám někomu,že Vám neschválili hypo a důvod?Klidně anonymně,hrozně mě to totiž zajímá![]()
Známému neschválili, že kdysi dávno dělal někomu ručitele, dlužník to nezaplatil a jemu udělali exekuci na účet, nechtěl to za něj zaplatil.
Kamarádce, že dlužila peníze za poslední fakturu za telefon než přešla jinam.
Další známé, že opakovaně byla v prodlení se všemi možnými fakturami, telefon, nájem,plyn- špatná platební morálka..
Když jsme žádali o hypo tak v GE nám jí nedali, protože měl manžel 1000 kč exekuci kvůli dvěma pokutám od policajtů. Ale přišli jsme na to až asi po půl roce, protože jsme nikdy neklesli tak hluboko abychom tam neměli ani tech 1000 kč. Poté co jsme to zjitili jsem to zaplatili, ale hypo nám nedali a řekli nám, že máme počkat tři roky, tak dlouho u nich trvá než se to smaže z jejich rejstříku.
Tak jsem šli do ČSOB, tam nám řekli, že manžel nemůže mít účet, protože měl kdysi účet u pošty a nezplatil 700 za zrušení účtu (hrál mrtvého brouka). Tudíž ani hypo mu nedají. No nakonec to dopadlo tak, že si manžel musel vzít hypo na můj účet, který jsem tam měla (v té době jsem byla student bez trvalého pracovního poměru i když jsem vydělávala dost). Ale podmínkou bylo, že na tom účtě nesmí být povolený kontorkorent. (nikdy nesmíme jít do mínusu - nedovolí nám to karta nebo neodejdou trvalé příkazy). Takže z toho usuzuji, že ani nemusíš být v mínusu a hypo ti nemusejí dát. ![]()
Ano,pokud budu mít záznam v seznamu dlužníků.Kdysi jsem jela na černo a dostala pokutu,na kterou jsem se vyprdla a pak se nestačila divit
Od tý doby si dávám pozor a snažím se platit všechno včas
Ale stát se to může a člověk prostě ujede,no ![]()
Mě říkali,že když někde něco zaplatím,tak pak musím požádat o smazání z toho seznamu dlužníků a to jsem např vůbec nevěděla
Jinak že tam budu pořád napsaná i když už je dluh zaplacený.A o hypo se pak znovu může žádat po 4 letech.Jen teda ted nějak nevim,jestli to jsou 4 roky od tý doby,co mám zaplaceno,nebo co mě vymažou ze seznamu dlužníků ![]()
Ahoj bohuzel to tak je. Moje sestra ma pausal napsany na moje jemno. Jednou pozde zaplatila a uz to jelo. Uz to bylo skoro tri roky tak jsme psali zadost o vymazani z rejstriku driv.
Pak oprvdu kontroluji pohyby na uctech a historie kdejakych splatek.
To nejsou ale jediny duvody proc banka rada zamitne hypo. U nas treba se jim nelibila prijezdova cesta ze neni onecni takze jsme museli sepsat vecne bremeno s majitelem. Jine bance to ale nevřdilo kdyz si bral hypo soused. Pak dalsi perlicka kdyz na katastru spatne okolkovali zastavni smlouvy. Malem jsme propasli termin do kdy cerpat hypo a koupit byt.
Po dvouch letech jsme ted refinancovali a uz to jelo nanovo. V bance nemohli dohledat vecne bremeno. Nelibilo se jim sepsani smlouvy na reko, brali jsme si vic nez hodnotu bytu a nakonec nam malem propadlo oceneni nemovitosti ktere plati 2 roky. No a nakonec opet katastr pperlil. Zastavili akorat pozemek a ne byt.nastesi vse dopadlo dobre a v patek jsme cerpali
to se nám stalo když jsme si brali hypču, nikde jsme nedlužili ale oni zjistili v nějakém registru že manža byl před lety 200 kč v mínusu, protože měl dva účty a na tom jednom neměl prachy tak mu měsíční poplatky šli asi 3 měsíce do mínusu, pak mu přišel dopis tak tam šel ten mínusový stav doplatil a účet si zrušil ale oni to tam pořád měli že je neplatič co má vroubek, takže nám to udělalo pořádný problémy při vyřizování hypo, museli jsme jet na centrálu banky k nějakýmu vyššímu šéfovi s dopisem proč se to stalo, jak se to nebude opakovat a bla bla, no jak u debilů kvůli 2 stovkám z minulosti který byli už dávno zaplacený.
a upřímně kdyby jsme si brali hypču teď tak nám asi nic nedají protože těch vroubků že jsme někde něco zaplatili pozdě máme od té doby kupu
![]()