Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
shadowgirll píše:
strace jednoduše neměl peníze požádal mě o to at si vezmu půjčku že jí bude splácet a nestalo se tak ,samozdřejmě mě tento postup vůči exe.moc nenadchnul ale pokud má zakladatelka malé dítě a exe.by jí chtěl vzít vše co má tak at tento způsob zvolí do té doby než bude moct dluh platit tak to bylo myšleno
Ať ho radši nevolí, když ne tvůj otec, tak ona by za to před soud mohla.
Vždy je lepší exekutorovi aspoň něco splácet. To, že to jakoby odmítá může znamenat jen to, že odmítá vystavit splátkový kalendář - většinou je to kvůli tomu, že lidi nejsou schopní tak vysokých splátek, aby celý dluh splatili do 12ti měsíců. Např. na Ex. úřadě pro Prahu 5 slušně úředník vysvětlil, že když nemůže člověk na takové splátky nemá, on nesmí splátkový kalendář na nižší uzavřít - ale současně byl na žádost dlužníka ochoten s ním sepsat protokol, že ten prohlašuje, že bude splácet dle svých možností měsíčně částku x Kč tj. nižší. Někdy zkouší i přesto mobilní exekuci, ale když se komunikuje a popíše situace jako beznadějná, už dají i načas pokoj. Problém je, že narůstají po dobu nesplácení úroky z jistiny. Takže je také dobré pokud tam něco splácíte současně poslat jednoduchou žádost, aby splátky přednostně použili na úhradu jistiny. Přeji sílu to zvládat.
Taky cekam exekutora, nejednoho, a ted budu mit 6 prcka a tak doufam ze postylku me nevemou,
Dobrý den. kubis vulgárně vyhrožuje moji mámě i přesto že je v insolvenci.byl jediný který se schválně nepřihlásil a řekl že ji připraví o dům za dluh 18000 a že si připíše zpětně úroky. vyvěsil ji i na vrata otevře ny dopis který je dokonce na go ogle earth. uvažuji žalobu
@pipiinka píše:
mno ja vim ,ze je to divne,ale neni tam cislo uctu
pak to není exekutor
protože KAŽDÝ dopis od exekutora musí splňovat určité náležitosti, takže tam musí být komu a kolik dlužíte a kolik chce exekutor, podtrženo sečteno, který soud rozhodl a kam zaplatit.
Takže pokud jste platila dosud, pak je divné, že přišel jakýsi BUBU dopis a do telefonu dělají totéž. Radila bych nastavit nahrávání v telefonu, vytočit číslo a rozhovor si nahrát, pak s tímto zajít k nějakému advokátovi.
@martytt píše:
Dobrý den. kubis vulgárně vyhrožuje moji mámě i přesto že je v insolvenci.byl jediný který se schválně nepřihlásil a řekl že ji připraví o dům za dluh 18000 a že si připíše zpětně úroky. vyvěsil ji i na vrata otevře ny dopis který je dokonce na go ogle earth. uvažuji žalobu
Abych pravdu řekla, pokud je v insolnenci, pak tedy v soudu posvěceném oddlužení asi, když jí dům nezabavili. pak na ní nikdo nemůže, ale jak jsem pochopila je spíš v konkursu, když někdo řekl že si úmyslně nepřihlásil pohledávku. U odlužení musíte ze zákona uvést všechny věřitele sama, jinak může být i zpětně prohlášen za neplatný. Takže pokud je v konkurzu, tak se čeká na zpeněžění nějakého majetku, a poté může jakýkoliv exekutor opět naskočit a sebrat cokoliv. U oddlužení má klid a nikdo už si necvrkne.
Jinak insolvence jako taková neznamená že nemůže být podán návrh na exekuci, jen se neprovádí, jinými slovy může vám kdokoliv komu dlužíte zaslat exekuční výměr, ale nesmí vám sahnout na nic, ani na účty a ani nesmí do domu. Pokud by došlo k zablokování účtu, banka je ze zákona povinna vám tento účet ihned odblokovat.
@zuzana victorie píše:
Taky cekam exekutora, nejednoho, a ted budu mit 6 prcka a tak doufam ze postylku me nevemou,
nevemou, řekni mu že do jedný postýlky se musí vejít 2 děti, že spí naštorc proti sobě, ale držim palce.
Mám dva exekutory za sebou jeden mě vše polepil a ted jen doložime že to neni mé a druhy v klidu došel a řekl vy nemate nic, pokecly jsme a odešel par dni před tim jsem požadala o insolvenci kterou zamitly a opet to podame nebo se z dluhu nevyhrabu žadna sranda
Dobry den cekame exekuci potrebovala bych vedet co tak zrejme vse seberou. mam 2 letou dceru a dalsi na ceste ktere ocekavame do 19 prosince 2013.zajimalo by me jestli mi zabavi i postylku, kocarek atd vse co je potreba pro obe me deti.mam exekuci poprve v zivote a stale nevim za co, jen mi po telefonu sdelil ze na splatky to nejde a ze vsechny konkretni informace mi poda po telefonu kolem 16 hodiny. dekuji za radu
Kubis? Tak to hodně štěstí. Neskutečně arogantní a sprostý!!!
![]()
Dětem NIC vzít nemůžou. Doma máme polepené vše, ale co se týká dětských věcí nic není polepené. Jeden odvezl a prodal věci mých rodičů. Ten jeden mi nebyl schopný ani říct jak mají rodiče zažádat o vrácení svých věcí. Mamka je dost naštvaná. Bydlíme u rodičů a 98% je našich, ale to exekutory nezajímá. Můj táta má polepený dokonce i prut na ryby. Jeden mi vyhrožoval, že mi nechá sebrat děti (přišla jsem o zbytek mléka, které jsem se snažila si udržet). Budem žádat o oddlužení. Čekáme na odpovědi od našich věřitelů. Hlavně si dávejte bacha na Vodičku, je pěknej ha**l.
@ada88 píše:
Dobry den cekame exekuci potrebovala bych vedet co tak zrejme vse seberou. mam 2 letou dceru a dalsi na ceste ktere ocekavame do 19 prosince 2013.zajimalo by me jestli mi zabavi i postylku, kocarek atd vse co je potreba pro obe me deti.mam exekuci poprve v zivote a stale nevim za co, jen mi po telefonu sdelil ze na splatky to nejde a ze vsechny konkretni informace mi poda po telefonu kolem 16 hodiny. dekuji za radu
exekuce se nesděluje po telefonu, pokud bydlíte v místě trvalého bydliště a vyzvedáváte si poštu, musí vám nejdřív přijít rozsudek soudu a pak dopis od exekuční kanceláře, která vás vymáhá.. není to jen nějaká inkasní společnost která vyhrožuje?
Prave ze mi nic takoveho neprislo a ani se pan neozval jak rekl ze zavola kolem 16 hodiny. a ani nevim za co by to melo byt.
Na poste ti udelaji vypis co kde dluzis pokud to chces zjistit.. a nemyslim ze by to byla exekuce, spis nejaka vymahacska spolecnost.. hlavne se nenech vydeptat, jsou drzi jak vopice!
Podejte ztiznost na kubise. Ja take podavam. Neda se snim slusne domluvit, tohle mu nesmi jen tak prochazet. Nejsme lovna zver ale lidi. Do financni tisme v teto dobe se muze dostaz kdokoli