Pořídit myčku nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3139
6.11.24 17:24
@JancaS84 píše: Více

přesně tak, myčku užiju i jako single

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21728
6.11.24 17:26

Já hlasuji jednoznačně pro myčku a rovnou velkou. Pokud vezmeš Bosh nebo AEG, tak chybu neuděláš. Jinak je teda potřeba mít trošku víc nádobí a já jsem z domácností eliminovala vše, co do myčky nemůže. Prostě nechci mít porcelán nebo sklo, které budu muset umývat v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
6.11.24 17:29
@Menton píše: Více

Je naprosto v pořádku, že myčku nechceš, někdo se v umývání vyžívat může. Ale zase si nemusíš vymýšlet řeči, že to není úspora času, a že to několik hodin hučí 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14435
6.11.24 17:32
@johanka.1987 píše: Více

A ani nehovorím o tom, ako som prestala mať vysušené a popraskané ruky! (V rukaviciach mi vždy nejak natieklo a umývanie aj tak nebolo ono :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4673
6.11.24 17:32
@johanka.1987 píše: Více

Zakladatelka se ptala na názor. Sorry že jsem ji napsala, proč myčku nemáme a proč ji nechceme. Opravdu nejsem zvědavá na x hodinové hučení spotřebiče… časová úspora to pro mě opravdu není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5247
6.11.24 17:34

Vyrostla jsem s myckou, ve svem dospelem zivote jsem ji 10 let nemela a stvalo me to neskutecne, ale delat se nic nedalo a stolni mycka mi prisla celkem k nicemu. Ted rok mycku mam a kdyz se nam nedavno rozbila a tyden jsme byli bez ni, fakt me nebavilo vsechno umyvat v ruce. To je po vareni klidne hodina casu v haji a ja mam teda na praci lepsi veci nez zabijet cas podobne ubijecimi cinnostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
6.11.24 17:37

Samozřejmě že myčku ano. Co bych bez ní dělal. A spotřeba elektřiny? Všechno stojí peníze, ale tady je šetření na nesprávném místě. Umývat nádobí rukou by bylo mnohonásobně dražší Já ji zapínám na dobu, kdy jde nízký tarif - úspora tak 1 Kč na cyklu (tím říkám, že to je skoro jedno). Ještě existují myčky s připojením na TUV - bere si teplou vodu z bojleru (max 60°C), nebo ze soláru… Tu myčku s připojením na teplou vodu máme. Jenom musíš myslet na to, že nesuší nádobí - pokud máš myčku s kondenzačním principem sušení (většina)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
6.11.24 18:18

Tak to jsi kouzelník. Blahopřeji. Já u vaření dělám bordel a neustále plýtvat teplou vodu na průběžné mytí a omývani nádobí mi přijde nehospodarné. Myčka mi voní a nehučí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35967
6.11.24 18:25

Myčka byla třeba první věc co můj tehdy koupil když se nastěhoval ke me do bytu. Asi se mu nechtělo mýt nádobí, nadává ji večer a vydává ráno dodnes :mrgreen: už 17 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8700
6.11.24 18:49

To jsou takové ty klasické řeči lidí, co to nemají, ale přesně vědí, jak je to špatné. Zkušenost se starým vysavačem se zastaralou technologií a nějakou myčkou, která hučela, nikoho nezajímá. Zakladatelka si případně koupí novou, která nehučí a už vůbec ne x hodin, a že je to úspora vody je zkrátka fakt, na tom těžko nějaký výkřik něco změní, o pohodlí nemluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
6.11.24 19:01

Pamatuju, jak některé kolegyně nechtěly automatickou pračku proto, že dlouho pere a v běžné pračce už by to dávno bylo vyprané. Nepochopily, že o tom to není. Že můžeme zapnout pračku a mezitím uvařit oběd. Třeba. Velká úspora času to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22952
6.11.24 19:08

Myčka byla první věc, kterou jsme si s přítelem /teď už manželem koupili :lol: já se na ni tak těšila, doma jsme ji neměli.
Koupili jsme si jen úzkou, ta nám bohate stačila, když přišly děti, tak co největší :lol:
Jinak robotický vysavač máme Niceboy Charles, typ teď nevím. Je to náš hodnej uklízeči Karel :srdce: taky bezvadná věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4673
6.11.24 19:31
@Amalthea píše: Více

Miele myčka je nekvalitní spotřebič, ok
Rozhoduji se na základě zkušeností, ne pohledem z okna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8700
6.11.24 20:43

Kde jsem prosím psala něco o nekvalitním spotřebiči?
Píšu, že zkušenost se starými spotřebiči v době, kdy co půl roku někdo vymyslí novou technologii nebo vylepšení, je zkušenost k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
6.11.24 20:53

Vyreseno dilema rucni myti (uz vnimam jako opruz) s nahrivanim bojleru versus mycka. Tez spotreba bez moji prace, a to i ve dnech, kdy jsem sama doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí