Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
je mi 22 a s přítelem se chceme letos brát a plánujeme stavbu domečku, která se bohužel stále protahuje, kvůli byrokcii v ČR. Se stavbou začneme letos na podzim nebo příští jaro. Jenže při poslední návštěvě gynekologie, mi pan doktor našel na každé vaječníku cystu a řekl mi abych s pořízením miminka moc dlouho nečekala, že potom už to třeba také nepůjde. Když jsem to řekla příteli, tak jsme se nejdříve dohodli, na tom, že do příští kontroly na gyndě (květen, červen) budu brát antikoncepci a pak jí vysadím a uvidí se. Jenže teď už začal pracovat rozum. Bydlíme s přítelovou babičkou, máme k dispozici jednu místnost a zbytek společný. Nevím co dělat, mám strach, že pokud počkám až postavíme, tak bude pozdě a miminko nepřijde nebo to bude trvat strašně dlouho a bez lékařské pomoci to nepůjde. Jenže zase nevím jestli když si pořídíme dítě do jedné místnosti jestli to bude dělat dobrotu, přece jen babička je o 50 let starší. Vím, že je to dlouhé, ale děkuji za přečtení a případné napsání názoru na naši situaci.
Je super, ze to beres takhle zodpovedne. Ja osobne, pokud by s tim partner souhlasil, bych se drzela puvodniho planu. Tech pripadnych par let s babickou, zatimco budete stavet, se nejak zvladne, i kdyz to bude narocne. Ale porad by to pro me bylo snesitelnejsi nez riskovat, ze potom uz to vazne nepujde. Radsi par let nepohodli, nez zvysovat vyrazne sanci na umele oplodneni nebo zivot bez deti (pokud vite, ze je urcite chcete jednou mit.) Drzim palce, at se rozhodnes jakkoliv.
My žili s dítětem v jedné místnosti 3 měsíce, dodelavali jsme byt. Šlo to v pohodě. Úplně malý miminko místo nepotřebuje.
Těžko radit, osobně bych si dítě nepořídila do pokoje k babičce. Ono s tím dítětem pak padne i část příjmů, stavba se protáhne atd.,tak abyste tam neztvrdli deset let ![]()
Tak ja nevim… nejakou tu cystu na vajecniku ma pulka populace… rekla bych, ze to gynekolog myslel spis ve stylu bylo by dobre poridit si deti do triceti - v ramci nejblizsich 2-3 let a ne okamzite otehotnet behem pristiho tydne
HA bych vysadila klidne hned, aby se telo dali hormonalne dohromady, chranila se barierove a zacala se „smazit“ az uz se bude minimalne schylovat k dostavbe ![]()
Pockala bych. Postavit můžete drevostavbu - za půl roku hotovo i se zakladovkou. A pak si pořídit dítě. Ten rozdíl v šanci na početí bude minimální
@mishulka26 Ne nechtěla bych žít s dítětem v jedné místnosti ve společném bytě s babičkou. Jsi dost mladá a i s cystou na vaječníku určitě otěhotníš třeba za 2-3roky ![]()
Ještě bych se třeba pobavila s doktorem, co tím přesněji myslel „neotálet“ s dítětem, jestli si myslí že do dvou tří let to je ještě dost rychlé..asi se vám bude i lépe stavět když nebudeš těhotná. Třeba bys měla velké nevolnosti, nebo byla na rizikovém, a tto bys paK Partnerovi moc ani nepomohla třeba s vyřizováním, nebo i stavěním pokud si budete něco dělat svépomocí..
@Agrion píše:
Tak ja nevim… nejakou tu cystu na vajecniku ma pulka populace… rekla bych, ze to gynekolog myslel spis ve stylu bylo by dobre poridit si deti do triceti - v ramci nejblizsich 2-3 let a ne okamzite otehotnet behem pristiho tydneHA bych vysadila klidne hned, aby se telo dali hormonalne dohromady, chranila se barierove a zacala se „smazit“ az uz se bude minimalne schylovat k dostavbe
Víceméně souhlasím ![]()
Já bych se asi přestala miminku bránit, až kopnete do země. Pak už bych to nechala na vesmíru, ten ti vždy dá to, co je pro tebe nejlepší.