Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Praskla mi voda v 37+, porod zacali vyvolavat tabletkami kvuli streptokoku. Dcera 3.9kg. Vse ok.
Ano, po 37tt se už miminko bere jako donošené, nemělo by nic bránit bondingu atd. Ale domluv se v porodnici, aby to věděli dopředu
. Držím palce, ať to proběhne hladce ![]()
No to už je 38tt a miminko se bere jako donosene. Sem teď úplně stejně jako ty a byla bych moc ráda, kdyby se malej rozhod jít ven přirozeně ![]()
Rodila jsem cca 37+5 a ditko melo uz 3,6 kilo a bylo normalne donosene, se mnou hned na pokoji.
1.dite 37+5,2.dite 37+ obe teda prirozene bez vyvolani a nikdo nerekl ani slovo. Proste deti normalne donosene😉
37+4 jsem rodila a byl brany jako donoseny, jen menší, hůř držel teplotu.
Já rodila 37+3, vyvoláváno ze zdrav. důvodů mých i mimina. Dali mi kousíček tablety a zvrtlo se to v překotný porod, za několik minut bylo po všem. U nás po porodu vše ok nebylo, ale s tím se počítalo dopředu
.
To uz se bere jako donosenec. Ja rodila 36 plus neco a mala spadla do kategorie mirny nedonosenec jen asi o 2 dny
Na bonding se domluv predem a pokud bude vse v poradku, trvej na nem. Jinak vyvolavany porod byl za me krasny zazitek ![]()
Rodila jsem (dítě se samo rozhodlo) o tři dny později, dítko vzorných 3,5 kila, pohod v porodě, bonding, jak to šlo, hned u mě na pokoji, mlíko bylo do dvou dnů. Přesto se ještě o pár měsíců později najdou doktoři, kteří ty dva týdny dřív zohledňují a jedna mi dokonce o ty dva týdny korigovala věk
Jinak je to samozřejmě normálně donošené miminko bez větších komplikací.
Rodila jsem takto druhé dítě, syn se rozhodl sám. V porodnici ho klasifikovali jako hraničně donošeného - měl 3,6 kg ![]()
Po porodu jsem si ho normálně pochovala, i jsme zkusili kojení. Pak ho odnesli na chvíli na vyhřívané lůžko. Po přesunu na pokoj jsem ho už měla u sebe. rozjela se mu později žloutenka, takže jsme si pobyt prodloužili a on musel být pod světlem.
Tak hlásím, že to mam za sebou, dcera se narodila hned den vyvolání 37+4tt s váhou 3450g a měla jsem bonding a hned u sebe na pokoji
opravdu brána jako donošené miminko a ještě byla větší, než obě donošené přímo do termínu, co byly snami na pokoji
.
Já jsem rodila v 37+3.Ráno v 7 hod.mi hned začaly bolesti po pěti minutách. Do porodnice to máme 20 km..Dojeli jsme, a už jsem měla bolesti po 2 minutách. Ani mi nemerili křivku a šla jsem hned na sál. Malička se narodila v 8:23..Bonding jsme měli. a po 4 dnech nás pustili domů ![]()
Taky jdu na vyvolani pristi tyden a budu 37+4. Miminko je male, jen 2,4 kg tak proto. Den predem Hamilton a pak vyvolani.
@Anonymní píše:
Taky jdu na vyvolani pristi tyden a budu 37+4. Miminko je male, jen 2,4 kg tak proto. Den predem Hamilton a pak vyvolani.
Držím moc palce, já už mám po šestinedělí ![]()
@alik132 píše:
Držím moc palce, já už mám po šestinedělí
Dekuji
a u tebe probehlo vse v poradku? Trochu se bojim ze se to potahne, nekdo rika ze vyvolany porod je rychly, nekomu zas trva dny…