Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravim vas vsechny. Mela bych dotaz predevsim na ty, ktere rodily v Horovicich s Leidenskou mutaci. Jsem heterozygot a dnes me vylekala kamaradka, ze ji pred 6ti lety rekli pouze tri prazske porodnice, kde rodit s Leidenem. Jsem heterozygot, zatim nepicham, ale asi budu. Tedy, je nejaky problem rodit v Horovicich? V dnesni dobe bych rekla, ze se s tim porodnice museji setkavat casto.
@LindaPraha rodila jsem tam, a le mutaci nemám.. každopádně, bych tam raději zavolala a zeptala se, tohle je docela specifické..
Ja v Hořovicich rodila pred dvemi lety Leidna mam a v tehotenstvi jsem si pichala injekce. V porodnici to nijak moc neresili jen jsem musela mit z domova svoje injekce.
@LindaPraha a to s heterozygotem to tak řeší???
… jsem taky heterozygot a kromě mého gyn. to nikdo neřeší, dokonce jsem slyšela, že podle nějaké nové metodiky to na hematolce ani nevnímají jako zvýšené riziko v těhu… mě dokonce při druhém těhu ze sledování vyřadili… mám jen brát femibion /kvůli jiné formě listovky a je to…/ ![]()
zkus si raději zavolat… držím palce
!!
@Selfi Ano, ono je tech heterozygotu tolik, ze jsou pry uz brani jako zdravi lidi - a ja se tak i citim. Ale sledovana jsem kazdy mesic.
Ta kamaradka hetero, pichala od 4.mesice a pry ji to rovnou zakazali. Ale jak rikam, je to 6 let
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.