Porod jako v Americe

2338
29.10.12 19:09

Porod jako v Americe.

Ahojky. Začínám mít trošku vítr z porodu. Šmejdím na internetu a srovnávám to se zkušenostma kamrádek. Připadá mi, že tady v České republice je porod asi děsná hrůza a otravování zdravotního personálu-myšleno v uvozovkách. V jednom dokumentu-Orgasmický porod (můžete shlédnout na YouTube) jsem čučela, jak jsou na vás všichni hodní a při tom profesionální a všechno jde úplně v poho. Prostě radost rodit. A tady u nás?!Vůbec nevím, do čeho jdu, ale už mám strach.Chci mít konfort jako v Americe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
29.10.12 19:13

No já nevím, já rodila v Motole což je určitě jedna z největších továren a hodní na mě byli všichni :mrgreen: Orgasmickej porod jsem viděla, ale nedokoukala, na mě to bylo moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
29.10.12 19:14

Hodně záleží, koho prostě chytíš při porodu. Pokud chceš milou osobu, která ti pomůže při porodu, doporučuju si k porodu zaplatit dulu, se kterou můžeš být v kontaktu už před porodem, probrat s ní porodní plán, který ona pak předloží při porodu, pomůže ti zajistit tvoje přání, může tě promasírovat a pod. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
29.10.12 19:14

Taky jsem tento dokument viděla, a řeknu ti, že bych takhle rodit teda nechtěla :think: Raději v nemocnici, pod dozorem, než doma s jednou porodní asistentkou,,, ale každému sedí něco jiného… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
29.10.12 19:15
@Nainuva píše:
Hodně záleží, koho prostě chytíš při porodu. Pokud chceš milou osobu, která ti pomůže při porodu, doporučuju si k porodu zaplatit dulu, se kterou můžeš být v kontaktu už před porodem, probrat s ní porodní plán, který ona pak předloží při porodu, pomůže ti zajistit tvoje přání, může tě promasírovat a pod. :palec:

dula?? o tom jsem nikdy neslyšela :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
29.10.12 19:16

Ja jsem teda rodila v Anglii a bylo to asi jak ty rikas, jako v Americe. :) Ale napadlo me, co takhle prinest doktorovi a porodni asistentce cokoladu? :lol: Treba si splhnes a jeste jim to uklidni nervy. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9556
29.10.12 19:17

Nejak nechapu, kde je u nas, u vas…kde zijes? kde budes rodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
29.10.12 19:19

@Talunka Já byla u Apolináře, což je taky fabrika na děti a na přístup si rozhodně stěžovat nemůžu… taky byli všichni hodní a pozorní, ano občas byl někde trochu zmatek, neb měli zrovna přeplníno, ale i to bylo řešeno mile.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
29.10.12 19:21
No já myslela, u nás, v ČR.
@Hanulka82 píše:
Nejak nechapu, kde je u nas, u vas…kde zijes? kde budes rodit?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
29.10.12 19:22
@Markétka91 píše:
dula?? o tom jsem nikdy neslyšela :jazyk:

http://duly.cz/dula/dula.htm např

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
29.10.12 19:22

Souhlasím s @j.a.n.i1 Apolinář, fabrika na děti a milí všichni do jednoho neskutečně. Ale proč jsem tuhle diskuzi rozklikla, už při příjmu, když jsem se na něco zeptala, se smáli, že takhle to chodí tak maximálně v americkým filmu, nesmíme věřit všemu, jak nám to sem přes oceán prezentují :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
29.10.12 19:23

Já si myslím že v českých porodnicích narazíš na milý přístup, stejně jako v Americe můžeš narazit na protivnou bábu, která zrovna nemá svůj den, tak i u nás. Je to o lidech.
Já si na prood nemůžu stěžovat, co jsem chtěla tak mi v tom vyhověli. Muž se mnou byl od začátku do konce a hodně toho nechávali na nás a do ničeho mě netlačili jen „přihlíželi“, kontrolovali…
Manžel hned po nástupu donesl velkou bombošku a kafe sestrám. Chtěl si je uplatit, protože po nich potřeboval kafe, rodila jsem skoro 21 hodin, tak aby mi tam neusnul :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
74217
29.10.12 19:24
@Talunka

Jediné co ti můžu poradit nečti o porodech, nepouštěj si žádné kraviny na netu, tím se akorát vynervuješ, buď v klidu, mysli pozitivně, což je i pro porod důležité.
Mi vůbec nezajímalo před prvním porodem jak kdo, kde rodí ve světě, mě zajímalo, jak je vybavena porodnice, kterou jsem si vybrala z důvodu bezpečnosti, ale jinak jsem nic neřešila. Oba moje porody byly klidné, rychlé, bez problémové, odrozené v porodnici porodniční PA, doktoři nebyli třeba, přišli až se dítě narodilo, porod v obou případech vedla jen PA. Měla jsem tam i studenty, které jiné matky odmítají a nijak mi nepřekáželi, všichni byli hodní. Na oba nemám žádné hořké vzpomínky, ani nepřemýšlím, čím mě může třetí porod překvapit :pankac: :mrgreen:. Snad jen tím, že tentokrát už nestihnu ani zazvonit na porodní oddělení a opravdu porodím v autě nebo výtahu :jazyk:, minule chybělo pár minut :lol:.
Né fakt si to nepouštěj a nestresuj se, porod nějak proběhne :* :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
29.10.12 19:24
Doma bych taky měla strach-s nějakýma jen lidma, co mají rychlokurz.Ale i v nemocnici se mi zdály sestřičky fajnovější.....Asi to moc prožívám a mám pocit, že jsem jediná těhotná na světě a potřebuju veškerou pozornost :lol: Prostě prvorodička [ :lol: citace] @Markétka91 píše:
Taky jsem tento dokument viděla, a řeknu ti, že bych takhle rodit teda nechtěla :think: Raději v nemocnici, pod dozorem, než doma s jednou porodní asistentkou,,, ale každému sedí něco jiného… :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21638
29.10.12 19:29

Rodila jsem v podolí a na bulovce (oboje praha). v obou případech byl přístup personálu úžasný. pokud se bojíš, tak kromě duly si můžeš zaplatit vlastní proodní asistentku. je to ekvivalent duly ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí